ΥΠΟΘΕΣΗ ΞΥΛΟΔΑΡΜΟΥ ΣΤΑΘΜΑΡΧΗ: ΤΑ ΑΝΗΛΙΚΑ «ΤΕΡΑΤΑ» ΣΥΝΕΛΗΦΘΗΣΑΝ, ΤΩΡΑ ΣΤΑΥΡΩΣΤΕ ΤΑ ΚΑΙ ΚΟΙΜΗΘΕΙΤΕ ΗΣΥΧΟΙ…

Συνελήφθησαν, λοιπόν, τα «αλητάκια», που ξυλοκόπησαν τον σταθμάρχη, γιατί απλά … τους έκανε μια παρατήρηση. Συνελήφθησαν οι «τρομεροί» εγκληματίες μετά από ειδική αστυνομική επιχείρηση εντοπισμού τους με το διαβιβαστικό της αστυνομίας να ζητά με μεγάλο ζήλο την δίωξή τους για «απόπειρα ανθρωποκτονίας»!!! Ναι, λοιπόν, αυτοί οι δυο ανήλικοι είναι οι κατ’ εξοχήν εν δυνάμει …δολοφόνοι από τους οποίους κινδυνεύει η κοινωνία άπασα. Επειδή τα πρότυπά τους, σύμφωνα με τα οποία έδρασαν, αφθονούν και προέρχονται κυρίως από τους φύλακες του νόμου και της τάξης. Τα δημοσιοποιημένα καρέ δεν διαφέρουν σε τίποτε από εκείνα των μπάτσων που ποδοδπατούν διαδηλωτές.Όσο για τους διαχρονικά άγριους ξυλοδαρμούς διαδηλωτών από τις δυνάμεις καταστολής ή τους βασανισμούς συλληφθέντων ακόμα διερευνώνται από τις περίφημες ΕΔΕ. Αλλά αυτά είναι οδοντόπαστες. Τίποτα δεν μπορεί να θαμπώσει αυτή την τεράστια επιτυχία της σύλληψης αυτών των νεαρών «καθαρμάτων», αυτών των «αποβρασμάτων».

Εμπρός, λοιπόν, σταυρώστε τα δύο «τέρατα» και κοιμηθείτε ήσυχοι τώρα που συνελήφθησαν. «Να δοθούν οι φωτογραφίες των γονιών τους τώρα στη δημοσιότητα! Του πατέρα και της μάνας που διαπαιδαγώγησαν τέτοια τσογλάνια…», ζητάει η έγκυρη και υπεύθυνη ενημέρωση (βλ. Ζούγκλα). Ναι, γιατί αργείτε τόσο; Να συνεχιστεί το λιντσάρισμα. Να δοθεί η φωτογραφία της μάνας τους, που μεγαλώνει τέσσερα παιδιά. Η κακούργα δεν πρέπει να ξεφύγει της προσοχής, φροντίστε να είναι δακτυλοδεικτούμενη. Συνελήφθη και ένας γείτονας αστυνομικός (ειδικός φρουρός), γιατί η μάνα μέσα στην αγωνία της ζήτησε την συμβουλή του και εκείνος δεν ρουφιάνεψε τα ανήλικα παιδιά ως …όφειλε… Αυτό και αν είναι επικίνδυνο προηγούμενο.

Κάποτε, βέβαια, οι γίγαντες της ενημέρωσης έδιναν λίγο παραπάνω χρόνο σε εκείνες τις κοινότυπες, έστω, κοινωνιολογικές αναλύσεις, στους «ειδικούς» ψυχολόγους ή γενικά επιστήμονες περί της νεανικής παραβατικότητας, που επαναλάμβαναν τις γνωστές συστάσεις για την «δέουσα προσοχή που πρέπει να δοθεί στην ευαίσθητη αυτή ηλικία». Τώρα δεν υπάρχει χρόνος για φιοριτούρες, ούτε για οιοδήποτε βαθυστόχαστη αντιμετώπιση του «προβλήματος».

Το «κοινό» ζητάει αίμα. Να δοθούν οι φωτογραφίες τους στην δημοσιότητα απαιτεί ο διαδικτυακός όχλος για να μπορούν ν’ αναγνωριστούν πιο εύκολα και μετά να είναι γνωστοί στον καθένα. Εξαιρετική ιδέα. Θα διευκολύνει και την καθημερινή τους διαπόμπευση, που πλέον είναι δημοφιλής ακόμη και στους κινηματικούς κύκλους. Λυντσάρετέ τους, λοιπόν, όσο αντέχετε, κατακρίνετε την «δίχως αιτία και λόγο αποτρόπαια βία», και αφού ανταλλάξετε συχαρίκια για την «κάθαρση», αναζητήστε τα κατάλληλα μέσα για να αναμορφώσετε τα «τέρατα», εσείς οι καθωσπρέπει, εσείς οι πολιτισμένοι, οι «σωστοί» οικογενειάρχες. Και ας το γνωρίζετε καλά ότι ζείτε μέσα στην σαπίλα.

Μόνο αν βρείτε λίγο χρόνο θυμηθείτε και αυτό το «ασήμαντο». Η ζοφερή κοινωνική πραγματικότητα είναι ένα καζάνι, που σιγοβράζει και θα εκραγεί σύντομα, όσο και αν καμώνεστε ότι δεν τρέχει τίποτα. Και το ξέρετε. Το «φάρμακο» που διαλέγετε δεν πρόκειται να σας προφυλάξει. Ατελείωτες προσλήψεις μπάτσων. 1000 αστυνομικοί θα επανδρώσουν τα αστυνομικά τμήματα του Χρυσοχοΐδη μέσα στα Πανεπιστήμια. Εκατοντάδες θα επιτηρούν τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς. Χιλιάδες αστυνομικοί κυκλώνουν μια φοιτητική συγκέντρωση λίγων εκατοντάδων διαδηλωτών. Υπερπαραγωγή. Βοηθάει τα μάλα και ο μαζικός εγκλεισμός με πρόφαση την πάταξη του κοροναϊού. Μόνο που το «φάρμακο» αυτό έχει ξαναδοκιμαστεί και τα αποτελέσματα ήταν για εσάς απογοητευτικά ή το πολύ πολύ πρόσκαιρα. Είστε σίγουροι ότι θα μπορέσετε, ότι είστε ικανοί να τα καταφέρετε και πάλι, αφού δεν έχει σημασία τελικά αν σας μισούν, αλλά αν ας φοβούνται. Λαθεύετε. Ο φόβος των υπηκόων σας, τον οποίο τρέφετε με το κατάλληλο λίπασμα, δεν θα είναι παντοτινός. Είστε μέγιστοι μόνο στα ελάχιστα και η γελοιοποίηση σας δεν βρίσκεται μακριά.

Όσο αργεί, τόσο πιο εκκωφαντική θ’ αποδειχθεί και πιο επώδυνη… Οι θύρες δεν θ’ αργήσουν ν’ ανοίξουν. Η έξοδος πλησιάζει. Και πάλι τα σέβη μας για την μεγάλη σας επιτυχία….

Janus

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: