ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ

Το ιερατείο των ειδικών επιστημόνων, δεν σταματά να χορηγεί στο κοινωνικό σώμα το δηλητήριο του φόβου. Όπως τα αρπακτικά, που στήνουν καρτέρι για να βρουν τη λεία τους, έτσι ακριβώς κι αυτοί καραδοκούν για το θήραμα τους, που δεν είναι άλλο από τον κοινωνικό χώρο. Οφείλουμε μια συγγνώμη στη φύση και τα κάθε είδους αρπακτικά, που τα χρησιμοποιούμε ως παράδειγμα υποβιβάζοντάς τα στο επίπεδο των κάθε λογής και μεγέθους εξουσιαστών.

Στα πλαίσια αυτά θα εντάξουμε, την προ ολίγων ημερών δήλωση (8-11-21) του προέδρου του πανελλήνιου ιατρικού συλλόγου Α. Εξαδάχτυλου, ο οποίος ερωτηθείς για το άνοιγμα της αγοράς και των σχολείων είπε πως, η επιτροπή είναι αντιμέτωπη με ένα δίλημμα το οποίο και εξέφρασε λέγοντας: «Από τη μία ένας πατέρας που θέλει να πάει στη δουλειά του, για να μπορέσει να φέρει φαγητό στο παιδί του, από την άλλη το παιδί του που του λέει ότι θέλει να δει τη δασκάλα και τους φίλους του. Ο καθένας από τους αυτούς, όμως, κινδυνεύει να μπει στην εντατική».

Επανήλθε, όμως, ο πρόεδρος δύο μέρες αργότερα στις 10-1-21 και αφού προφανώς τον είχε απασχολήσει τα μάλα το δίλλημα, με ανάρτηση του στο twitter μάς ξεκαθάρισε τη θέση του λέγοντας πως: «Μεταξύ του πατέρα που ζητά να ανοίξει το μαγαζί του και του παιδιού που θέλει να πάει στους συμμαθητές και τη δασκάλα του, νομίζω προηγείται ο πατέρας. Καλύτερα να έρθει εισόδημα στο σπίτι και να συνεχιστεί η Τηλεκπαίδευση».

Είναι βέβαιο, πλέον, ότι δεν μπορούμε να αντιμετωπίσουμε αυτή την κατάσταση χρησιμοποιώντας τη λογική είτε αυτή είναι η λεγόμενη κοινή είτε οποιαδήποτε άλλη. Η πολιορκία στην οποία βρισκόμαστε, έχει ως απώτερο σκοπό την εποίκιση του μυαλού μας και την εισβολή στον ψυχισμό μας θέτοντάς τον σε μια μόνιμη κατάσταση κινδύνου, που καθημερινά μάς εξασθενεί όλο και περισσότερο. Η μόνη λογική που αναγνωρίζουμε στα πεπραγμένα τους, έρχεται μέσα από τη λαϊκή ρήση «εκεί που ξεκινάει ο στρατός σταματά η λογική».

Πρέπει να γίνει κατανοητό, πως οι οδηγίες και οι εντολές αυτών των κοινωνικά παρείσακτων αποσκοπούν στον καθολικό έλεγχο, που θέλουν να μας υποβάλουν εξασφαλίζοντας τα συμφέροντα των χρηματοδοτών τους, αλλά και των κυρίαρχων, διευκολύνοντας τους σχεδιασμούς τους. Μόνο μέσα από αυτό το πρίσμα δύναται να ερμηνευθεί και αναλόγως να οργανωθεί η αντίσταση μας, που πρωτίστως χρειάζεται να είναι πνευματική. Οπότε, σε πρώτη φάση πρέπει να πάψουμε να τους ακούμε. Την ερμηνεία σε αυτό την δίνει, όπως θέλει, ο καθένας.

Μπορεί δηλαδή πολύ απλά να πάψει να τους ακούει. Επειδή όμως, το ατομικό χρειάζεται να συνδέεται με το συλλογικό, είναι προφανές πως το πρώτο βήμα που οφείλουμε να κάνουμε, είναι να σταματήσουμε να τους ακούμε. Να κλείσουμε τα αυτιά μας, όπως οι σύντροφοι του Οδυσσέα στις σειρήνες, αφήνοντας δεμένο στο μεσαίο κατάρτι τον κάθε άθλιο προπαγανδιστή των εξουσιαστικών σχεδιασμών. Πρέπει να επανοικειοποιηθούμε την ελευθερία μας! Τη ζωή και τα όνειρα μας.

Νίλοβ

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: