ΗΛΙΘΙΟΣ ή ΠΑΣΧΩΝ;

Όταν κάποιος πάσχει από μία ασθένεια, συνήθως είμαστε επιεικείς απέναντι του όσον αφορά τις συμπεριφορές, που αναπτύσσει λόγω αυτής. Πόσο δε μάλλον, όταν ο πάσχων νοσεί από εξαιρετικά σπάνια νόσο, η οποία και είναι ανήκεστος. Ο Άδωνις Γεωργιάδης υπουργός της κυβέρνησης Μητσοτάκη, βρήκε το θάρρος να κοινοποιήσει την νόσο από την οποία πάσχει και να μιλήσει δημόσια για αυτή. Η ασθένεια που έχει και θα τον βασανίζει μια ζωή είναι η «ακράτεια λόγου», όπως την ονόμασε σε τηλεοπτική εκπομπή κοινώς λογοδιάρροια. Η ασθένεια αυτή δεν του επιτρέπει, να συγκρατείται και τα αμολάει όπου βρει.

Ίσως, σε αυτήν ακριβώς την πάθηση να οφείλεται και η προχθεσινή τοποθέτηση του τον τηλεοπτικό σταθμό του Σκάι, όπου συνεντευξιαζόμενος πάνω στο ζήτημα της κόντρας ανάμεσα στο κράτος και την εκκλησία για το άνοιγμα των ναών για την εορτή των φώτων είπε: «Θέλω να είμαι ειλικρινής, ένας από τους λόγους που ελήφθη η απόφαση για την καραντίνα αυτής της εβδομάδος, ήταν το προηγούμενο της Θεσσαλονίκης. Τότε κάποιοι λοιμωξιολόγοι μάς έλεγαν ότι θα έπρεπε να γίνει καραντίνα στη Θεσσαλονίκη πριν την εορτή του Αγίου Δημητρίου. Εμείς από σεβασμό στην παράδοση, στην Ορθοδοξία στην πίστη, δεν βάλαμε καραντίνα πριν τη γιορτή του Αγίου Δημητρίου, θυμίζω ότι αυτό ήταν το βασικότερο λάθος που έγινε στη Θεσσαλονίκη, και το παραδέχθηκε και ο πρωθυπουργός στη Βουλή […] κατά την ημέρα αυτή συνέρρεαν οι πιστοί, δεν μπόρεσε η εκκλησία να ελέγξει τη συρροή, και μετά η Θεσσαλονίκη έγινε η πόλη που θρήνησε τα περισσότερα θύματα. Αυτή η εικόνα του Αγίου Δημητρίου στη Θεσσαλονίκη, προβαλλόμενη στην εικόνα των Θεοφανείων που είναι μια πάνδημη, πανηγυρική λειτουργία μας οδήγησε στο lockdown».

Δεν θα σταθούμε στις αντιπολιτευτικές δηλώσεις, που ακολούθησαν τα λεγόμενα του Άδωνη, διότι το να ομιλούν τα κόμματα για εμάς εντάσσεται στα πλαίσια του θράσους. Όμως, μετά το πέρας των δηλώσεων, τις οποίες διασαφήνισε, όπως συνηθίζει, ο μπουμπούκος και πάσχων, θυμηθήκαμε κάποιες άλλες του δηλώσεις.
Μιλώντας σε διαδικτυακή εκπομπή στις, 9 Δεκεμβρίου 2020.

Ο Άδωνης Γεωργιάδης είχε ρίξει τότε τις ευθύνες στους Θεσσαλονικείς, αλλά και στο σύνολο της Βόρειας Ελλάδας, για την έξαρση της πανδημίας. «Εάν τηρούντο τα μέτρα δεν θα είχαμε φτάσει εδώ. Ο λόγος ο κυριότερος που φτάσαμε εδώ είναι γιατί δεν τηρήθηκαν επαρκώς τα μέτρα», ήταν η αρχική τοποθέτησή του. Σε ερώτηση του δημοσιογράφου γιατί τα μέτρα τηρήθηκαν στην Αθήνα κι όχι στη Θεσσαλονίκη, ο Αντιπρόεδρος της ΝΔ δήλωνε ότι «είναι και θέμα του χαρακτήρα του κόσμου καμμιά φορά…»

Για του λόγου το «αληθές», μάλιστα, αναφέρθηκε και σε μια προσωπική του εμπειρία. «Όταν πήγα στην ΔΕΘ με τον κ. Μητσοτάκη θυμάμαι τον εαυτό μου που προσκλήθηκα σε ένα εστιατόριο το βράδυ, μετά την ομιλία του Πρωθυπουργού και ήταν κάποιοι βουλευτές, με είχαν καλέσει σ’ ένα τραπέζι σ’ ένα εστιατόριο. Όταν έμπαινα μέσα στο εστιατόριο ήρθε ο ιδιόκτητής να με καλέσει με χαρά, που πήγε εκεί ο Υπουργός στο εστιατόριο, εγώ είδα ξαφνικά σκηνές, ο ένας πάνω στον άλλον, όχι σα να μην υπάρχει Covid, σα να μην υπάρχει τίποτα. Σοκαρισμένος του λέω “άνθρωπέ μου πρέπει να σου κλείσουν το μαγαζί, γιατί είστε έτσι;” Περίπου γελώντας αυτός μου λέει, “μα έτσι όλοι είμαστε εδώ”. Και σηκώθηκα κι έφυγα και μάλιστα ειδοποίησα την υπηρεσία λέγοντας, “ρε παιδιά κάνετε ελέγχους στη Θεσσαλονίκη”; Ο ένας πάνω στον άλλον κι ήμασταν στα μέσα Σεπτεμβρίου. Ήταν ο ένας πάνω στον άλλον, ζούσανε σα να μην υπάρχει Covid. Δεν πίστευαν ότι υπάρχει ο ιός, φαντάζομαι, το πιο πιθανό».

Κατ’ αρχάς εδώ προκύπτει το εξής ζήτημα: η ακατάσχετη λογοδιάρροια από την οποία πάσχει ο Γεωργιάδης, προφανώς συνυπάρχει και με κάποιο ακόμα υποκείμενο νόσημα αυτό της παθολογικής ψευδολογίας. Στα βιβλία της ψυχιατρικής, ο παθολογικός ψεύτης θεωρείται αρρώστια και εντάσσεται στο πεδίο των αντικοινωνικών διαταραχών της προσωπικότητας. Όπως λέει η επιστήμη, η τάση του ατόμου να ψεύδεται, θεωρείται ένα σύμπτωμα μιας ευρύτερης διάγνωσης με σοβαρότατες παρενέργειες.

Η ευρύτερη διάγνωση που δεν αναφέρεται στην ψυχοπαθολογία και πάσχει ο Άδωνης, είναι η εξουσιομανία και μιας και έχουν τόση πίστη στους ειδικούς, ας πάει αυτός και η φάρα του να το κοιτάξουν. Μπορεί βέβαια η ψευδολογία να είναι βασική τεχνική για κάθε πολιτικό, όμως ένας «καλός» πολιτικός, πρέπει και να θυμάται τα ψέματα του για να αποφεύγει τέτοιες καταστάσεις. Αλλοιώς, κλάφτα Χαράλαμπε!!!

Η κυβέρνηση επικαλείται, πως οι προτροπές να κλείσουν τη Θεσσαλονίκη δεν ήταν απόφαση του επιστημονικού ιερατείου, αλλά προσωπικές απόψεις μελών του, διότι σε αντίθετη περίπτωση θα έπρατταν αυτό που θα τους υπέδειχνε η επιτροπή. Η Επιστήμη πρώτα απ’ όλα!!! Προφανώς η νόσος του Άδωνη είναι μεταδοτική, αλλοιώς δεν εξηγείται μια κυβέρνηση κοτζάμ Μητσοτάκη του ανθρώπινου παγκόσμιου τηλεηγέτη να διακινδύνευε την υγεία των υπηκόων της.

Το ζήτημα είναι, εάν επιτέλους θα τιμωρηθούν όπως τους αρμόζει από τον κοινωνικό χώρο. Μέχρι τότε όμως, προτρέπουμε τον υπουργό καθώς και οποιοδήποτε μολυσμένο πολιτικό δοχείο νυκτός να χρησιμοποιεί το φίμωτρο, όπως χρησιμοποιούν την πάνα οι πάσχοντες από ακράτεια. Δεν είμαστε υποχρεωμένοι να τα αμολάνε κάθε τρείς και λίγο πάνω μας.

Λούπους

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: