Συγκρούσεις στο Σαντιάγο μετά από επίθεση της αστυνομίας σε πορεία για απελευθέρωση των κρατουμένων της εξέγερσης

Εκατοντάδες διαδηλωτές στο Σαντιάγο συγκεντρώθηκαν στο Los Heroes για μια διαδήλωση απαιτώντας αμνηστία για τους πολιτικούς κρατουμένους και την παραίτηση του Piñera. Η αστυνομίας επιτέθηκε στην συγκέντρωση και οι διαδηλωτές τοποθέτησαν οδοφράγματα στον σταθμό του μετρό Protectora De La Infancia και στη συνέχεια τοποθέτησαν φλεγόμενα ελαστικά κατά μήκος της διασταύρωσης των δρόμων Departamental & Route 5. Ανάλογα οδοφράγματα τοποθετήθηκαν, επίσης, στο Maipu, καθώς οι διαδηλωτές άρχισαν να φτάνουν στο Πανεπιστήμιο της Χιλής για μια ειρηνική διαδήλωση. Ξεκίνησε μια πορεία προς το Προεδρικό Μέγαρο κατά μήκος της Alameda, αποτελούμενη από αρκετές δεκάδες μαθητές, ζητώντας την αμνηστία για τους πολιτικούς κρατουμένους και την παραίτηση του Piñera.

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές δέχτηκαν επίθεση από την αστυνομία έξω από τον πύργο Entel, στη διασταύρωση των Alameda & Los Héroes. Ωστόσο η διαδήλωση συνεχίστηκε, παρά τον έντονο εκφοβισμό από την αστυνομία.

Ένας διαδηλωτής δέχθηκε επίθεση από νεοφασιστές υποστηρικτές του πρώην δικτάτορα Augusto Pinochet, ο οποίος είχε δημιουργήσει στρατόπεδα συγκέντρωσης για πολιτικούς αντιφρονούντες. Η νεοφασιστική ομάδα «Los faches» ξυλοκοπήθηκε από το πλήθος και στη συνέχεια υποχώρησε πίσω από τις γραμμές της αστυνομίας.

E.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: