ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΓΑΛΑΤΑΣ, Ο ΧΩΡΟΦΥΛΑΚΑΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ…

νταχτιρντί και ντάχτιρντι

Είναι πολύ πιθανό τα γιορτινά τραπέζια φέτος μεταξύ άλλων να δεχθούν και ορισμένους ακάλεστους επισκέπτες, τους χωροφύλακες του ακάματου Χρυσοχοΐδη. Μην ανησυχήσετε και μην εκλπαγείτε. Και αυτό για το καλό σας θα γίνει. Να γνωρίζετε, πάντως ότι πρόκειται για το εορταστικό σχέδιο που εκπόνησε η ΕΛ.ΑΣ, με πρόσχημα τον περιορισμό της μετάδοσης του κορωναϊού.

«Δέκα το βράδυ δεν θα κυκλοφορεί κανείς στους δρόμους. Δέκα το βράδυ η πόλη πρέπει να είναι νεκρή, για να μπορέσουμε να διασφαλίσουμε ότι οι επόμενες μέρες θα είναι μέρες που θα μπορούμε να μην πάρουμε και άλλα μέτρα ούτως ώστε να κλείσουμε τη ζωή των ανθρώπων», ανέφερε μεταξύ άλλων ο υπουργός καταστολής, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ και στην δημοσιογραφική διάνοια, τη Σία Κοσιώνη. Ερωτώμενος, μάλιστα, εάν θα επεμβαίνει εισαγγελέας και αστυνομική δύναμη ακόμα και σε περιπτώσεις, όπου απλά η μουσική κρίνεται πιο δυνατή από το «κανονικό», απάντησε μ’ ένα μοχθηρό ύφος που δεν κρυβόταν ούτε κάτω από την μάσκα δεν άφηνε περιθώρια για «παρεξηγήσεις». Δεν χρειάζεται είπε ο βλοσυρός και ξινός, όπως πάντα Χρυσοχοΐδης ούτε για το τυπικό η καταγγελία ενός ανώνυμου ρουφιάνου. Μπορούμε να μπουκάρουμε σ’ όποιο σπίτι θέλουμε, εφ’ όσον θεωρείται «προκλητική» κάποια συμπεριφορά.

Το ύφος και η φρασεολογία δεν είναι τυχαία. Οι διαταγές της κομμαντατούρας πρέπει να είναι απόλυτες. Κανείς στον δρόμο, νεκρή η πόλη, απόλυτη υπακοή και πειθαρχία. Οι λέξεις πρέπει να σφηνωθούν στα μυαλά όλων, υπάκουων και μη. Ακόμη και η υποψία ότι θα γλιτώσει κάποιος εφ’ όσον παρανομήσει δεν είναι απλά ανεπίτρεπτη, αλλά μάλλον το ίδιο κολάσιμη.

Το σχέδιο, λοιπόν, περιλαμβάνει εφόδους της αστυνομίας σε σπίτια για ελέγχους, κατά την διάρκεια των ρεβεγιόν των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, όπως ήδη είχε προαναγγείλει ο Γενικός Γραμματέας Ειδικών Φρουρών Στράτος Μαυροειδάκος. Έτσι αυτή η ευαίσθητη και …λεπτεπίλεπτη αποστολή ανατέθηκε και πάλι σε «ειδικούς»…

«Όπου υπάρχει καταγγελία θα γίνεται μία διερευνητική έρευνα από άνδρες της ομάδας Δράσης και της ΔΙΑΣ. Σε περίπτωση που υπάρχει κάτι πιο έντονο όπως πάρτι που είχαμε δει παλαιότερα σε εγκαταλελειμμένες αποθήκες, θα υπάρξει επέμβαση με εισαγγελέα και θα γίνεται η ποινική διαδικασία που υπάρχει σε τέτοιες περιπτώσεις», είπε ο Μαυροειδάκος στο MEGA. Σε ερώτηση μάλιστα αν απαγορεύεται να γίνει συγκέντρωση σε σπίτι άνω των εννέα ατόμων, τα οποία θα έχουν όλα αρνητικά rapid tests, ο Μαυροειδάκος είπε πως «σύμφωνα με τις οδηγίες που έχουμε λάβει απαγορεύεται πάνω από εννέα άτομα. Αυτά δεν μπορούμε να τα διαπιστώσουμε εμείς είναι όλα εικασίες. Ας μην κοροϊδευόμαστε, δεν μπορεί να υπάρχουν αστυνομικοί το βράδυ της Πρωτοχρονιάς που μπορούν να κάνουν τέτοιους ελέγχους. Η αλήθεια είναι ότι πρέπει να το καταλάβουμε από μόνοι μας. Η αστυνομία δεν μπορεί να διαπιστώσει που θα κινηθείτε, το σίγουρο είναι πως δεν μπορείτε να βγείτε από την περιφέρεια. Το σίγουρο είναι πως αν γίνει καταγγελία η αστυνομία θα επεμβαίνει και θα επιβάλλει πρόστιμα».

Εδώ τι ομολογεί ο γενικός γραμματέας των ειδικών φρουρών; Κάτι απλούστατο. Ο Χρυσοχοΐδης απλά τρομοκρατεί, διότι ακόμα πιο απλά, είναι πρακτικά αδύνατον να ελέγξει, όπως θα ήθελε κάθε μετακίνηση σε μια πόλη εκατομμυρίων κατοίκων.

Έτσι οι απειλές και οι αγριάδες του υπουργού καταστολής εντάσσονται στο γνωστό δόγμα του πάλαι ποτέ δημάρχου της Νέας Υόρκης Τζουλιάνι: μηδενική ανοχή στην «εγκληματικότητα». Στους «εγκληματίες» τώρα συμπεριλαμβάνεται οποιοσδήποτε διανοηθεί να βγει, έστω, και μια βόλτα μετά τις δέκα το βράδυ την παραμονή πρωτοχρονιάς, γιατί ένιωσε την ανάγκη να περπατήσει. Δεν είναι το παράλογο αυτής της διαταγής που θα πρέπει να μας προβληματίσει, αλλά η προσπάθεια εκμαίευσης της απόλυτης υποταγής και του εξανδραποδισμού του κοινωνικού σώματος στο σύνολό του.

Σύμφωνοι με ασφαλείς πληροφορίες που με μεγάλη δυσκολία περισυνελλέξαμε έχει καταστρωθεί με κάθε μυστικότητα ένα ακόμη υπερ-σχέδιο: να ματαιωθεί με κάθε τρόπο η μυστική ανάβαση εκ νέου στην Πάρνηθα του Κυριάκου Μητσοτάκη για να παίξει ρακέτες με τους φίλους του μετά τις δέκα το βράδυ της Πρωτοχρονιάς, ενώ η Μαρέβα έχει προσκαλέσει και εκείνη τις φίλες της να κάνουν βραδυνό μότοκρος και άλλα ζογκλερικά υπό το φως ειδικών προβολών που έχει παραγγείλει. Ο πονηρός Κυριάκος νομίζει ότι θα ξεφύγει από τον Χρυσοχοΐδη, αλλά είναι πολύ γελασμένος. Δεν θα κουνηθεί κουνούπι.

Κατ’ άλλα υπάρχουν και κάποια «προβληματάκια». Μετά από ειδικούς ελέγχους και σφυγμομετρήσεις, ορισμένα στοιχεία προβληματίζουν τον ξινισμένο με όλα και με όλους υπουργό καταστολής. Οι «μετρήσεις» έδειξαν, πως οι πολίτες σε μεγάλο βαθμό έχουν χάσει την εμπιστοσύνη τους στην αστυνομία. Επίσης τα λεγόμενα ποιοτικά στοιχεία δείχνουν, ότι σε σημαντικό βαθμό τους αποστρέφονται, τους φοβούνται, εξοργίζονται κλπ και μόνο στη θέα τους.

Όταν ο Χρυσοχοίδης έλαβε γνώση των στοιχείων και του έγιναν γνωστές και οι σχετικές αναλύσεις στεναχωρήθηκε τα μάλα. Έβαλε λοιπόν, τα επιστημονικά επιτελεία που διαθέτει να συνεργαστούν μεταξύ τους και καταστρώσουν ένα σχέδιο, που θα συνδυάζει το δυναμισμό της αστυνομίας από την μια και την αποκατάσταση των σχέσεων με το λαό από την άλλη.

Τα συμπαθέστατα όργανα, θα σας χτυπούν την πόρτα, θ’ ανοίγετε να δείτε ποιος είναι και θ’ αντικρύζετε ένα τεράστιο χαμόγελο. Στην εργαλειοθήκη τους μάλιστα θα διαθέτουν και μια σφιχτή …αγκαλιά για τον σπιτονοικοκύρη, οπότε μην σας φανεί παράξενο, τα «όργανα» απλά ακολουθούν διαταγές. Εάν, καθώς μπαίνουν μέσα στην οικία μετρήσουν περισσότερα άτομα απ’ ότι προβλέπεται, πολύ φιλικά και με ευχάριστη πάντα διάθεση, θα σας φτύνουν κατάμουτρα και θα σας γράφουν με το χαμόγελο στα χείλη ένα πρόστιμο των 300 ευρώ. Εάν πάλι κάποιοι από εσάς αποδειχθούν άτακτοι και απλά στραβομουτσουνιάσουν, θα φιλοξενηθούν στα ειδικά διαμορφωμένα χριστουγεννιάτικα κρατητήρια, όπου στο κέρασμα συμπεριλαμβάνεται μελομακάρονο και κουραμπιές.

Σε άλλους ελέγχους ακόμα και αν δεν διαπιστώνεται παράβαση, η αντικορωναϊκή αστυνομία θα παραμένει στο σπίτι, μιας και έκανε τον κόπο να έλθει, για να την συνηθίσετε καλύτερα.

Επειδή, όμως, έχουν εκφραστεί και κάποιες ανησυχίες όσον αφορά την σύσφιξη των σχέσεων με τα πιο άτακτα και παιχνιδιάρικα παιδάκια, ενδέχεται το καλοσώρισμα στη θέα των «οργάνων» να περιλαμβάνει εκτόξευση ιπτάμενων γλαστρών από το μπαλκόνι, ρίψη ζαρζαβατικών κάθε είδους κ,λπ. Στην περίπτωση αυτή, το υπουργείο καταστολής έχει μεριμνήσει ήδη. Οι αστυνομικοί θα φορούν ειδικά διαμορφωμένα κράνη και εξάρτηση. Εδώ το σχέδιο περιλαμβάνει κυνηγητό και εναέριες ανταλλαγές δώρων συνοδευόμενες, από ειδικό λεξιλόγιο, καθάρματα, εγκληματίες, απόβλητα και άλλες «ελκτικές φράσεις» όπως «θα σας γ..» κ,λπ. κάτι που θα βοηθήσει στη σύσφιξη των σχέσεων μας με την ελληνική αστυνομία.

Έχει εγκριθεί, επίσης, ειδικό κονδύλι, από το υπουργείο καταστολής του Χρυσοχοΐδη για την ανταμοιβή των «μαρτυριάδων», η οποία περιλαμβάνει πλούσια δώρα. Χειμερινή και καλοκαιρινή κουκούλα σε διάφορα χρώματα για την ευκολότερη κατάδοση των πολιτών, ένα ζευγάρι κιάλια παρακολούθησης, με μεγάλη δραστική εμβέλεια οπτικού πεδίου για να εντοπίζουν αυτούς που κρύβονται καλά, ένα ζευγάρι ακουστικά τελευταίας τεχνολογίας με τεχνητή νοημοσύνη, που εντοπίζει τον παραμικρό ήχο και έχουν λογισμικό επεξεργασίας για να αποκωδικοποιούν τις απαγορευμένες λέξεις. Επίσης, προβλέπεται κληρωτίδα στην οποία θα συμμετάσχουν οι πιο «μαρτυριάρηδες», με έπαθλο την πρόσληψη στο δημόσιο, ενώ φυσικά θα υπάρξει και βραβείο του ρουφιάνου της χρονιάς.

Αναμένεται να μας μείνουν αξέχαστες αυτές οι εορταστικές ημέρες, με την ευγενική χορηγία της ΕΛ.ΑΣ και του ίδιου του υπουργού καταστολής Χρυσοχοίδη. Ανυπομονούμε να πρωταγωνιστήσουμε σε αυτές τις μοναδικές στιγμές και ευχαριστούμε εκ των προτέρων το κράτος, που μας τις χαρίζει απλόχερα.

Λούπους

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: