Εμβολιάδα

Αυτή τη φορά, με αφορμή το εμβόλιο για τον covid-19, ζήσαμε άλλο ένα επικοινωνιακό σώου του κυβερνητικού επιτελείου της Νέας Δημοκρατίας. Ας εξαιρέσουμε, στα πλαίσια της γνωστής μεθόδου του ψεύδους στην πολιτική, ότι από τις 700.000 δόσεις που είχε εξαγγείλει ο Κικίλιας, και τις 25.000.000 δόσεις που έλεγε ο Πέτσας, μετά έγιναν 500.000 και τελικά μόνο 300.000 θα έρθουν, ενώ για τώρα αυτά που είναι για χρήση είναι μόλις 9.700 δόσεις. Από το απόγευμα τα κανάλια και διάφοροι παπαγάλοι σε social media, μας ενημέρωναν για το στίγμα του φορτίου των 9.700 δόσεων του εμβολίου. Μάλιστα, στον Προμαχώνα το φορτίο το υποδέχτηκε ο Χαρδαλιάς με ανώτερους αξιωματικούς του στρατού και της αστυνομίας που δεν έχασαν να φωτογραφηθούν αλλά top gun μπροστά στο βανάκι που μετέφερε τα εμβόλια. Αφού τα ΜΜΕ μας ενημέρωναν ότι οι δόσεις θα μεταφερθούν σε μυστική τοποθεσία στην Αττική και επί ποδός θα βρίσκονται 5.000 αστυνομικοί για την επιχείρηση «Ελευθερία», οι κάμερες και οι φωτογραφικές μηχανές είχαν ήδη πάρει θέση σε αποθήκη στο Κρυονέρι, τόση μυστικότητα πια; Και ανοίγουν, λοιπόν, οι πόρτες από το βαν στο Κρυονέρι και εμφανίζονται δύο κουτιά σαν και αυτά που πάνε και έρχονται στα ΚΤΕΛ αυτή την περίοδο και περιέχουν λάδι, τα οποία, μάλιστα, τα εναπόθεσαν και σε παλετοφόρο μηχάνημα, έτσι για την επισημότητα.

Το θέατρο συνεχίστηκε και την Κυριακή 27 Δεκεμβρίου, όπου ο Μητσοτάκης, σαν πρωταγωνιστής της κωμωδίας, αφού μπέρδεψε τις πόρτες και ρώτησε την νοσηλεύτρια αν καταλαβαίνει τα 3 ml του εμβολίου από την διαγράμμιση της σύριγγας, κατάφερε να κάνει το εμβόλιο. Το ίδιο και ο Σωτήρης ο Τσιόδρας, που καλού-κακού, χτύπησε και τρεις-τέσσερις φορές ξύλο πριν του κάνουν το εμβόλιο. Ξύλο δεν χτυπάμε όταν σκεφτόμαστε κάτι κακό; Άραγε, τι κακή σκέψη πέρασε από το μυαλό του Τσιόδρα; Οι καλύτερες σκέψεις πάντως έρχονται στα ΜΜΕ όπου ο Κικίλιας ετοιμάζεται να τους δώσει 18,5 εκατομμύρια ευρώ για την καμπάνια του εμβολιασμού. Μπορεί δουλειές να χάθηκαν, η ανεργία να συνεχίζει να ανεβαίνει, το μέλλον να προβλέπεται ζοφερό, αλλά τουλάχιστον θα βλέπουμε εμβολιαστικές διαφημίσεις για το καλό της υγείας μας, τις τσέπες των καναλαρχών και της Pfizer.

Βέβαια λίγες ημέρες μετά έφτασαν 83.850 δόσεις του εμβολίου, αυτή την φορά με αεροπλάνο και οι οποίες στοιβάχτηκαν παρέα με κουτιά που πιθανώς να περιείχαν διαδικτυακές παραγγελίες από παπούτσια και εσώρουχα μέχρι μηχανές του εσπρέσο και ερωτικά βοηθήματα. Για ποιο λόγο να χάθηκε άραγε η επισημότητα και η μέγιστη ασφάλεια που είχε ξ πρώτη παρτίδα; Εύκολα μπορούμε να απαντήσουμε στο παραπάνω ερώτημα αν αναλογιστούμε ότι η πλειοψηφία που έκανε το εμβόλιο της πρώτης παρτίδας είχε κάρτα μέλους της Νέας Δημοκρατίας ή ήταν κομματικός στη βουλή. Στο νοσοκομείο Σωτηρία μάλιστα, στις 29/12 αναβλήθηκε προγραμματισμένος εμβολιασμός των υγειονομικών γιατί είχαν προτεραιότητα διάφοροι υπουργοί, υφυπουργοί και κομματικοί τους βαστάζοι παρέα με φωτογράφους  που στη συνέχεια αναρτούσαν στο διαδίκτυο την στιγμή του εμβολιασμού τους. Τόσο ήταν η λύσσα των κομματικών να σπρώξουν για να εμβολιαστούν, με την προστασία της κομματικής τους ιδιότητας βεβαίως, που ο Μητσοτάκης αναγκάστηκε να δώσει εντολή να σταματήσουν οι κυβερνητικοί εμβολιασμοί και από εδώ και έπειτα να περιμένουν την σειρά τους. Εμείς θα ευχηθούμε από τα βάθη της καρδιάς μας, το εμβόλιο της πρώτης παρτίδας όντως να έχει σοβαρές παρενέργειες στους πολιτικούς και στους παρατρεχάμενους τους, μη τυχόν και επανανθρωπισθούν.

Αυτά τα νέα από τις πρώτες στιγμές της επιχείρησης «Ελευθερία». Και μη χειρότερα, δηλαδή.

Ε.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: