«ΕΙΔΙΚΟΙ» ΕΝΑΝΤΙΟΝ «ΕΙΔΙΚΩΝ»;

Την 1η Δεκεμβρίου ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, μιλώντας σε εκπομπή του MEGA δηλώνει σχετικά με τον εμβολιασμό των υγειονομικών ότι «δεν υπάρχει γιατρός, νοσηλευτής η όποιος ασχολείται με διοίκηση νοσοκομείων, που να μην αντιλαμβάνεται τη σημασία του να εμβολιάζεται κάποιος».

Προφανώς, όμως, διαψεύστηκαν οι προσδοκίες τόσο του Γεραπετρίτη και της κυβέρνησης, όσο και όλων σχεδόν των κοινοβουλευτικών κομμάτων, μιας και υποστηρίζουν τον καθολικό εμβολιασμό.

Ο κρατικός σχεδιασμός για τον εμβολιασμό, έθετε ως προτεραιότητα την πραγματοποίηση του στους υγειονομικούς και τους ηλικιωμένους. Μετά τις ανακοινώσεις για τον πραγματικό διαθέσιμο αριθμό των εμβολίων δηλαδή 300.000 που αντιστοιχούν σε 150.000 ανθρώπους, το κυβερνητικό επιτελείο αναπροσάρμοσε τους σχεδιασμούς του, λόγω των νέων δεδομένων και δήλωσε ότι θα εμβολιαστούν αρχικά μόνο οι υγειονομικοί. Η ανακοίνωση αυτή είχε γίνει από τον υπουργό υγείας Βασίλη Κικίλια και μάλιστα έκανε λόγο, πως η προτεραιότητα στους υγειονομικούς για τον εμβολιασμό πέραν από το καθήκον λόγω επαγγέλματος, αποτελούσε και τιμή από την μεριά της κυβέρνησης για τους «ήρωες με τις άσπρες στολές».

Λίγες όμως μέρες πριν, χωρίς να εξηγηθεί ο λόγος από το κυβερνητικό επιτελείο οι εμβολιαστικές προτεραιότητες άλλαξαν. Πλέον, συμπεριλαμβάνουν τους ηλικιωμένους στις κλειστές δομές φιλοξενίας και το προσωπικό τους. Φυσικά, πέρασε απαρατήρητο μιας και κανένας δημοσιογράφος δεν ρώτησε το λόγο αυτής της αλλαγής.

Ωστόσο, τις απαντήσεις για την αλλαγή του κρατικού σχεδιασμού για τον εμβολιασμό τις πήραμε, από ρεπορτάζ στις 19 Δεκεμβρίου. Όπως προκύπτει από τα στοιχεία 12 δημόσιων νοσοκομείων που προβλήθηκαν στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, το ποσοστό των υγειονομικών που δεν θέλει να κάνει το εμβόλιο είναι πολύ υψηλό.

Ενδεικτικά, στο νοσοκομείο της Λειβαδιάς, το 36,42% λέει ότι θα κάνει το εμβόλιο του κοροναϊού, ενώ το 61,81% δηλώνει αρνητικό. Στην Καρδίτσα, τα ποσοστά είναι 41,59% και 58,41% αντίστοιχα. Το χαμηλότερο ποσοστό υγειονομικών που δήλωσαν θετικοί στο να εμβολιαστούν εμφανίζεται στο νοσοκομείο της Λάρισας και είναι 22,93%.

Εάν, επομένως, πιστέψουμε τα στοιχεία, που δίνει η κυβέρνηση, το ποσοστό των υγειονομικών στα δημόσια νοσοκομεία, που αρνούνται να εμβολιαστούν αγγίζει το 60% . Ο κυριότερος λόγος που επικαλούνται γι’ αυτήν τους την άρνηση οι υγειονομικοί, είναι λόγοι ασφάλειας του εμβολίου, καθώς δεν έχουν πειστεί από τα έως τώρα στοιχεία.

Εδώ αυθορμήτως θέλουμε να θέσουμε κάποια ερωτήματα. Οι εν λόγω υγειονομικοί δεν αντιλαμβάνονται την «πραγματικότητα» που μας παρουσιάζουν; Δεν είναι μέσα στα νοσοκομεία, που πεθαίνει κάθε μέρα τόσος κόσμος; Δεν εμπιστεύονται τα στοιχεία που δίνουν όλοι αυτοί οι έγκριτοι επιστήμονες για την ασφάλεια των εμβολίων;

Επίσης, σύσσωμος ο συρφετός που αποτελείται από επιστήμονες, πολιτικούς όλων των κομμάτων, δημοσιογράφους και δημοσιολογούντες μας προτρέπουν να εμπιστευόμαστε τους ειδικούς. Όλοι αυτοί που αρνούνται να εμβολιαστούν δεν είναι ειδικοί; Και αν είναι ποιούς «ειδικούς», ακριβώς εννοεί η εξουσία ότι πρέπει να εμπιστευτούμε; Ποιοί είναι πιο ειδικοί, απ τους ειδικούς που πρέπει να ακούσουμε; Αυτούς μήπως που έχουν σφραγίδα εξυπηρέτησης εξουσιαστικών επιδιώξεων;

Το ερχόμενο διάστημα θα πέσει πολύ χρήμα και «μελάνι» στην εκστρατεία του εμβολιασμού. Θα επιστρατευτούν σάπια πρότυπα από το ευρύτερο φάσμα του καλλιτεχνικού χώρου, του αθλητισμού, και οι επιστήμονες βεβαίως βεβαίως. Θα μπουν εκβιαστικά διλλήματα στον κοινωνικό χώρο, ότι δήθεν για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα πρέπει να εμβολιασθούμε κλπ. Θα γίνεται επίκληση στο ενοχικό συναίσθημα με χρηματοδοτούμενα βίντεο, θα απειληθούμε, θα στιγματιστούμε, θα επιδιωχθεί ο κοινωνικός αυτοματισμός να μπει στο κάθε σπίτι και γενικώς θα ζήσουμε πρωτόγνωρες στιγμές.

Να θυμόμαστε όμως, πως αυτοί που πουλούν το φόβο έρχονται όπως πάντα για να εμπορευθούν την ελπίδα…

Λούπους

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: