Οργή στην Αργεντινή για την δολοφονία της 14χρονης Florencia Romano. Γυναίκες διαδηλώτριες έβαλαν φωτιά σε δικαστήριο.

Εκατοντάδες Αργεντινοί συγκεντρώθηκαν στην πόλη Maipú της επαρχίας Μεντόζα μετά την δολοφονία ενός 14χρονου κοριτσιού, της Florencia Romano. Η Florencia Romano εξαφανίστηκε στις 13 Δεκεμβρίου και ανακαλύφθηκε στις 16, με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο και εγκαύματα στο κορμί της. Η 14χρονη Florencia, εξαφανίστηκε αφού έφυγε από το σπίτι λέγοντας ότι επρόκειτο να δει μια φίλη στις 12 Δεκεμβρίου, άλλα σύμφωνα με τα έως τώρα δεδομένα πήγε στο σπίτι δύο 33 χρονών όπου είχε γνωρίσει στο διαδίκτυο. Αν και η οικογένεια υπέβαλε εξαφάνιση στην αστυνομία, οι έρευνες για τον εντοπισμό της ξεκίνησαν μετά από μέρες και αφού το θέμα είχε πάρει διαστάσεις. Να αναφερθεί ότι κάποιος γείτονας που άκουσε ουρλιαχτά για βοήθεια το βράδυ της εξαφάνισής της, ενημέρωσε την αστυνομία αλλά αυτή τον αγνόησε.

Το πτώμα της βρέθηκε σε κανάλι άρδευσης στο Maipú την Πέμπτη το βράδυ, 17 Δεκεμβρίου με το κρανίο και τα οστά της σπασμένα. Είχε χτυπηθεί σε όλο της το σώμα με γροθιές και σκληρά αντικείμενα και πολλά μέρη του σώματός της ήταν καμένα.

Η άγρια δολοφονία της Florencia πυροδότησε μαζικές διαμαρτυρίες σε πολλά μέρη της Αργεντινής, ειδικά στη Μεντόζα, όπου ζούσε. Περισσότερες από 10.000 γυναίκες, με μπροστάρηδες πολλούς εφήβους, έκανα πορείες σε κυβερνητικά κτίρια κατηγορώντας το κράτος ότι είναι υπεύθυνο για το θάνατο της. Στη Μεντόζα οι διαδηλωτές συγκρούστηκαν με την αστυνομία και έβαλαν φωτιά στο κτήριο του δικαστηρίου, σχεδόν καταστρέφοντάς το. Στο κτήριο σημειώθηκαν πολλές εκρήξεις την ώρα της πυρκαγιάς.

Κρετίνοι αυτού του κόσμου, στυγνοί εξουσιαστές τίποτα δεν μένει αναπάντητο.

Ελευθερόκοκκος

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: