Οι συγκεντρώσεις επιτρέπονται. Αρκεί να είσαι κομματικός ή για τον θαυμασμό των καινούργιων γιορτινών ρούχων του βασιλιά.

Ισχύουν για όλους οι κρατικοί περιορισμοί κυκλοφορίας ή μαζώξεων; Η απάντηση είναι προφανώς και όχι. Αν είσαι αναρχικός ή έστω ανένταχτος και έχεις πρόθεση να απλώσεις ένα πανό, ισχύει και με το παραπάνω. Αν είσαι συνδικαλιστής και κομματικός πιθανώς να προηγηθεί μια συμφωνία με το κράτος, που μπορεί να περιλαμβάνει ακόμα και κάποιου είδους «καταστολή» και έτσι η όποια απαγόρευση ουσιαστικά να μην ισχύει. Οι συμφωνίες βρίσκουν πάντοτε κερδισμένες και τις δύο πλευρές, το κράτος γιατί δείχνει εν τέλει την εφαρμογή του νόμου και της τάξης και των κομματικών, που καταφέρνουν να κολλήσουν ένα ακόμα επαναστατικό παράσημο συσπειρώνοντας το πόπολο γύρω απ’ το κόμμα και στο βάθος ψήφος. Υπάρχουν βέβαια και οι επιτρεπόμενες μαζώξεις που δεν υπόκεινται σε συμφωνίες δύο πλευρών, αλλά είναι μονομερής κρατική απόφαση όπως αυτές που έγιναν σε διάφορες περιοχές του ελλαδικού χώρου στις στολισμένες πλατείες.

Όπως, λοιπόν, υπάρχουν οι εξαιρέσεις μετακινήσεων, για ποδηλατάδες και μοτο κρος στον εθνικό δρυμό της Πάρνηθας ή η άδεια του Χαρδαλιά στη σύζυγο του Μητσοτάκη, να πάει Καλαμάτα με στελέχη της Dior για να δουν παραδοσιακές φορεσιές από την συλλογή της Βίκυ Καρέλια, χωρίς βέβαια να μπορεί κάποιος άλλος να μπορεί να πάρει μια τέτοια άδεια μετακίνησης για σοβαρότερες περιπτώσεις, έτσι υπάρχουν και οι εξαιρέσεις για το που μπορεί κάποιος να συγκεντρώνεται.

Έτσι λοιπόν, 17-12 έγινε συγκέντρωση από ΠΑΜΕ, ΟΛΜΕ, ΕΛΜΕ έξω από την Βουλή χωρίς να υπάρξει κανένα απολύτως πρόβλημα και βέβαια χωρίς να καεί καρφάκι στην Κεραμέως, αλλά οι συγκεντρώσεις φεμινιστριών στις 25-11 και αναρχικών στις 4-12 στο Σύνταγμα διαλύθηκαν με προσαγωγές και συλλήψεις. Στον ίδιο χώρο λίγες μέρες μετά, εκατοντάδες κόσμος πέρασε από το στολισμένο Σύνταγμα για να δει τα νέα λαμπιόνια του Μπακογιάννη. Βλέπεται δεν κρατούσαν πανό αλλά βγήκαν να θαυμάσουν τα νέα πεταμένα λεφτά του δημάρχου σε λαμπιόνια. Βλέπετε σε καιρούς περιορισμών μετακινήσεων και απαγορεύσεων κυκλοφορίας κάποιος επιτέλους πρέπει να τα δει αυτά τα λαμπιόνια, για να κάνουν απόσβεση τα λεφτά και να νιώσει αυτό το επιβαλλόμενο γιορτινό κλίμα και μια θύμηση «κανονικότητας». Μόνο που ο γιορτινός βασιλιά είναι γυμνός σε τυφλό κοινό.

Ελευθερόκοκκος

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: