ΤΟ ΚΟΝΚΛΑΒΙΟ ΤΩΝ ΕΙΔΙΚΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΕΞΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΤΟΥΣ ΟΝΕΙΡΩΞΕΙΣ…

Παρατηρούμε τις τελευταίες μέρες μια (παρ)αλλαγή στην κυβερνητική προπαγάνδα. Από το αφήγημα της συλλογικής ευθύνης για τη διασπορά του ιού, με το οποίο και ανά διαστήματα στιγμάτιζαν διάφορες ομάδες του κοινωνικού χώρου, πέρασαν στο όλοι «φταίμε που δεν τηρούνται τα μέτρα». Κάτι σαν το αμνημόνευτο του Παγκάλου, το «μαζί τα φάγαμε».

Η εν λόγω ρητορική, συνοδεύεται κι από συζητήσεις του τύπου «αυτό δεν είναι καραντίνα γιατί όλοι κυκλοφορούν», «καραντίνα σημαίνει να είσαι έγκλειστος στο σπίτι και να σου φέρνει τα απαραίτητα ο στρατός, ντυμένος με στολές βιολογικού πολέμου και να μην κινείται τίποτα όπως στην Κίνα» κ.λπ., κ.λπ.

Να τα μας, πάλι με την Κίνα και το τέλειο μοντέλο αντιμετώπισης του κορωναϊού. Κατ’ αρχήν, μιας και οι πάπες που κατέχουν το αλάνθαστο αποφάσισαν ότι κι εκείνοι φταίνε, ας αφήσουν την κοινωνία και να μας, πουν που ακριβώς φταίνε.

Σημειωτέον ότι το εν λόγω αφήγημα ξεκίνησε με την παραδοχή «λάθους» εκ μέρους του Μητσοτάκη μ’ αφορμή την περιβόητη ποδηλατάδα στην Πάρνηθα, αν και φυσικά περιορίστηκε στο ότι έκανε λάθος, που έβγαλε την φωτογραφία χωρίς μάσκα και όχι ότι απομακρύνθηκε από την κατοικία του 42 χιλιόμετρα! ‘Εκείνο που τον μάρανε είναι ότι δεν βγήκε φωτογραφία με μάσκα και έτσι χαλάστηκε η εικόνα του, αυτή η ψεύτικη προπαγανδιστική φιγούρα.

Κι επειδή το παραδεχόμαστε ότι είμαστε προκατειλημμένοι όσον αφορά τις εξουσιαστικές προθέσεις, όπως και αν αυτές παρουσιάζονται, οσφρηζόμεθα ότι, η όψιμη παραδοχή των πολιτικών ότι φταίνε κι εκείνοι, αφορά τις προσωπικές τους και μόνο στιγμές.

Μήπως όμως μπορούν να μας πουν ποιος ευθύνεται, που οι άνθρωποι στοιβάζονται κολλημένοι σαν σαρδέλες στα μέσα μαζικής μεταφοράς;

Στο σημείο αυτό να θυμίσουμε τις δηλώσεις ορισμένων εκ των επιφανών μελών της υγειονομικής επιτροπής, που έχει συσταθεί για την αντιμετώπιση του κορωναϊού.

Αρχές Σεπτέμβρη και ο Γκίκας Μαγιορκίνης δηλώνει σε μια από τις τακτικές απογευματινές ενημερώσεις: «ο ιός είναι αδύναμος δεν μεταδίδεται στα ΜΜΜ λόγω της χρήσης μάσκας». Άρα δεν υπάρχει και κάποιο σοβαρό πρόβλημα…

Η Ελένη Γιαμαρέλλου δίνει λύση στο «μικρό» αυτό προβληματάκι με την ακόλουθη δήλωσή της στην ΕΡΤ: «Αν μπορείτε, μη μπείτε στα λεωφορεία. Το πήγαμε 8 το πρωί, 9 το πρωί, μοιράστηκαν οι επιβάτες, πάντα οι ανάγκες δεν φτάνουν. Αν μπορείς, περπάτα. Πήγαινε με τα πόδια, γύρισε με τα πόδια. Είναι μια καλή άσκηση αυτή». Κοινώς πηγαίνετε με τα πόδια ρε, που μου θέλετε και ΜΜΜ.

Όμως η ίδια όσον αφορά την μετάδοση του κορωναϊού από την μετάληψη της λεγόμενης θείας κοινωνίας μας διαβεβαιώνει ότι δεν κολλάει δηλώνοντας (Σκάι, 14-5-2020): «Αδίκως έχει δημιουργηθεί ένα τέτοιο θέμα. Η θεία κοινωνία είναι ένα μυστήριο, όταν πηγαίνεις να λάβεις τη θεία κοινωνία δεν την παίρνεις από συνήθεια, τη λαμβάνεις γιατί είναι σώμα και αίμα Χριστού. Ή το πιστεύεις και κοινωνείς κανονικά ή δεν το πιστεύεις. Δεν υπάρχουν μεσοβέζικες λύσεις, κουταλάκια κ.λπ. Είμαι τελείως εναντίον αυτών. Αν το πιστεύουμε, δεν προκαλούμε την τύχη μας. Αν πιστεύω ότι αυτό μπορεί να με μολύνει, τότε δεν πιστεύω στο μεγαλύτερο μυστήριο. Τα άτομα που θέλουν να κοινωνήσουν δεν πρέπει να φοβούνται ότι από τη θεία κοινωνία μπορεί να μεταδοθεί ποτέ μικρόβιο».

Η οποία Γιαμαρέλλου έλαβε στήριξη επιστημονική όχι αστεία τώρα, από το άλλο εξαίρετο μέλος της επιτροπής την Αθήνα Λινού, η οποία με μια επιστημονική θεωρία με κοχόνες απέδειξε ότι ο ιός δεν κολλάει στην θεία μετάληψη δηλώνοντας: «Πρέπει να αναγνωρίσω ότι δεν υπάρχει επιδημιολογική μελέτη η οποία να αποδεικνύει διά της καταπόσεως, όχι μόνο του σάλιου αλλά και του ίδιου του ιού, μεταδίδεται η νόσος. Η κατάποση του συγκεκριμένου ιού από το ίδιο κουταλάκι δεν έχει αποδειχτεί. Είναι καινούργιος ιός. Αυτό που δήλωσε ο Σεβασμιότατος είναι αλήθεια. Δεν μπορούμε να λύσουμε θέματα πνευματικά κι ορθοδόξου πίστεως με λογική. Το μεταφυσικό δεν αποδεικνύεται. Επιμένω, όμως, ότι δεν υπάρχει παγκόσμια μελέτη η οποία να δείχνει ότι ο ιός μεταδίδεται διά της καταπόσεως».

Εμείς, λοιπόν, που δεν είμαστε ειδικοί αναζητήσαμε μελέτη παγκοσμίου βεληνεκούς, που να αποδεικνύει πως αν πέσεις από ουρανοξύστη σίγουρα πεθαίνεις και δεν βρήκαμε. Οπότε ας πέσουν να επαληθεύσουμε το αποτέλεσμα…

Μιας και πήραμε φόρα, ας μην ξεχάσουμε και τον αγαπητό Τσιόδρα ο οποίος στις αρχές Μαρτίου δήλωνε στην κάμερα, ότι ο νέος κορωνοϊός είναι σαν την εποχική γρίπη με λιγότερη μεταδοτικότητα μάλιστα. Το σχετικό οπτικοακουστικό φυσικά κατέβηκε και εξαφανίστηκε δια παντός από το διαδίκτυο… Θεωρίες συνωμοσίας;;;

Αν συνεχίσουμε, θα θυμηθούμε πούμε πολλά, διότι επίσης δεν ξεχνάμε, λόγου χάριν, το ζήτημα των μασκών για το οποίο η διεθνής επιστημονική βιβλιογραφία με πολύ συγκεκριμένη επιχειρηματολογία ήταν εν πολλοίς κατά της χρήσης τους, επιχειρηματολογία, την οποία επικαλούνταν και ο Φάουτσι μέχρι το ζήτημα να μετατραπεί σε πολιτικό.

Εν πάση περιπτώσει σταματάμε εδώ με τις συστάσεις των ειδικών. Η αναφορά τους όμως μόνο τυχαία δεν είναι. Την ώρα που ανοίγουν συζητήσεις περί ευθύνης για την μετάδοση του ιού και το νέο αφήγημα της κυβέρνησης, παράλληλα οι ινστρούχτορες τις επιστημονικής επιτροπής αναρωτιούνται, γιατί δεν πέφτουν τα κρούσματα (πέφτουν αν κατεβάσουμε τον αριθμό που περνούν από την δοκιμασία για κορωναϊό) και δεν υπάρχει αποσυμφόρηση στα νοσοκομεία και τις εντατικές. Οι ίδιοι φωστήρες που μάχονται για το «καλό των πολιτών» δεν ανέχονται την οποιαδήποτε αμφισβήτηση και την οδηγούν στο πυρ το εξώτερον της συνωμοσιολογία της ψέκας.

Αν, λοιπόν, όλοι αυτοί οι αργυρώνητοι μισθοφόροι της εξουσίας, ετοιμάζονται να εισαγάγουν σιγά σιγά την ιδέα ενός καθολικού εγκλεισμού που να προσομοιάζει με αυτόν της Κίνας, διότι όλοι φταίμε, προσπαθώντες να μετρήσουν τη δυναμική των πιθανών αντιδράσεων τους λέμε το εξής:

Επειδή αναλαμβάνουμε την ευθύνη μας, θα έρθει η στιγμή που μασκοφορεμένοι θα σας αναγκάσουν να αναλάβετε και τη δική σας.

Απάτσι

Both comments and trackbacks are currently closed.