ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Ο υπουργός προπαγάνδας Στέλιος Πέτσας με τον υπουργό φτωχοποίησης Άδωνι Γεωργιάδη ανέλαβαν να μεταδώσουν το μήνυμα της κυβέρνησης, που διέταξε την συνέχιση της επιβολής καραντίνας. Ως εγκάθετοι τοποτηρητές και προασπιστές των εξουσιαστικών συμφερόντων απευθύνθηκαν στην κοινωνία με το σαδισμό, που τους διακατέχει. Μιλώντας με ύφος κατακτητών, με στρατιωτικό κι επιβλητικό τόνο λες και απευθύνονται σε δούλους των αφεντικών τους, έδωσαν παράταση στον εγκλεισμό, την οικονομική ασφυξία και την απαγόρευση της ζωής.

Ο υπουργός προπαγάνδας μεταξύ άλλων είπε. «Δεν πέφτουν τα κρούσματα και δεν αποσυμφορούνται οι ΜΕΘ στον βαθμό που αναμενόταν. Με ευθύνη όλων μας. Δεν μπορούμε κατ’ επέκταση να προχωρήσουμε σε επανεκκίνηση οικονομικών και κοινωνικών δραστηριοτήτων με τον τρόπο και στον χρόνο που όλοι θα θέλαμε».

Δεν γίνεται να απευθύνονται λέγοντας αυτά και μιλώντας με τέτοιο ύφος σε ανθρώπους με αξιοπρέπεια και ελεύθερη βούληση. Μάλλον απευθύνονται στο επιβαλλόμενο ανθρωπότυπο του σήμερα, που με υπομονή και σταθερότητα φιλοτέχνησε η εξουσία τα προηγούμενα χρόνια.

Τον άνθρωπο που νοιάζεται μόνο για το τώρα και μόνο για τον εαυτό του. Τον άνθρωπο που εκμεταλλεύεται τους πάντες και τα πάντα για να ικανοποιεί το εγώ του και τις ιδιοτελείς επιθυμίες του. Τον άνθρωπο που καταναλώνει ολημερίς όλη τη σαβούρα, που προπαγανδίζεται από τα ΜΜΕ και τους εντεταλμένους κανιβάλους.

Σ’ αυτήν την επανεκπαίδευση του μαζανθρώπου, που καταναλώνει και ως διέξοδο για την ικανοποίηση της ματαιοδοξίας, κι αφού έσπασαν κάθε όριο οι τηλε-καταναλωτές με τις ηλεκτρονικές τους αγορές να ξεπερνάνε κάθε προσδοκία μεταφέροντάς μας, πιο γρήγορα στην ψηφιοποίηση των πάντων, το κράτος δίνει και ένα πασαπόρτι. Σου ανοίγουμε να καλλωπιστείς: μαλλί, νύχι και πάει λέγοντας. Μην σε βρουν οι γιορτές ατημέλητο. Εξ άλλου κυριαρχεί το επιφανειακό από το ουσιώδες, το φαίνεσθε απ’ το είσαι.

Μη και δεν κάνεις τις αγορές σου, μιας και οι ταχυμεταφορείς μπούκωσαν από το πλήθος των ηλεκτρονικών παραγγελιών. Άλλωστε, πώς να υπάρξεις, αν δεν αγοράσεις; Τι άλλο να ζητήσεις; Ελευθερία και άλλες τέτοιες γραφικότητες; Last year αυτά…

Όμως, υπάρχει κι η άλλη όψη. Αυτών που διατηρούν τα ανθρώπινα στοιχεία τους και όχι τον ψηφιοποιημένο ανθρωπότυπο. Αυτούς που διακρίνονται για την αξιοπρέπειά τους και νιώθουν προσβεβλημένοι κι η οργή τους φουντώνει όλο και περισσότερο.

Αυτή την οργή περιμένουμε να ξεχυθεί στους δρόμους της άρνησης, αιχμηρή κι αδάμαστη με αγάπη για την επανοικειοποίηση της κλεμμένης μας ελευθερίας.

Απάτσι

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: