ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΒΙΒΛΙΑ ΚΑΙ Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ

Την Κυριακή 29/11 δυο φιλοκυβερνητικές εφημερίδες η «Δημοκρατία» και το «Βήμα» αποκαλύπτουν με εύσχημο τρόπο και τη γνωστή μέθοδο της διαπραγμάτευσης, την ύπαρξη διπλών βιβλίων για την καταγραφή ασθενών με Covid 19.

Ο λόγος γίνεται για τα δυο διαφορετικά συστήματα καταγραφής με το ίδιο ακριβώς αντικείμενο. Ο υπουργός προπαγάνδας της κυβέρνησης Β. Πέτσας διέψευσε κατηγορηματικά την ύπαρξη δεύτερου συστήματος καταγραφής την μια μέρα για να επιβεβαιώσει τελικά την ύπαρξή του την άλλη. Τα ρεπορτάζ και η όποια αντιπαράθεση που έχει προκύψει περιορίζεται στο έλασσον που, είναι η σύμβαση του ιδιώτη με το κράτος και το ποσό των 800.000 ευρώ.

Τόσο τα ρεπορτάζ, όσο και η επιτροπή των ειδικών, αλλά και τα πολιτικά κόμματα μέχρι στιγμής αποκλείουν, όπως ήταν άλλωστε αναμενόμενο, το «μαγείρεμα» των στοιχείων και κάνουν λόγο για μπάχαλο, που προκλήθηκε, με αποτέλεσμα να μην έχουν σαφή εικόνα οι ειδικοί.

Ως εκ τούτου και τα μέτρα περιορισμού που ελήφθησαν, δεν είχαν την αναμενόμενη αποτελεσματικότητα. Αυτό οδήγησε στο να ξεφύγουν τα πράγματα, όπως ισχυρίζονται και να μετράμε 100 νεκρούς την ημέρα.

Όμως, ας θυμηθούμε και το πρώτο διάγγελμα Μητσοτάκη στις 31/10/20, τότε δηλαδή που η Θεσσαλονίκη μπήκε σε καθολική απαγόρευση και η Αττική με την υπόλοιπη Ελλάδα σε μερική. Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε 2056 «κρούσματα», 135 διασωληνωμένους και 6 θανάτους. Την εβδομάδα, που προηγήθηκε, παρατηρούνταν στα στοιχεία αύξηση των λεγόμενων κρουσμάτων. Μετά από διαρροές αποκαλύφθηκε ότι ο ΕΟΔΥ, δίχως να ενημερώσει, είχε προβεί σε αύξηση των τεστ κατά 1/3, οπότε και η αύξηση των κρουσμάτων αιτιολογούνταν πλήρως. Στο διάγγελμα του ο Μητσοτάκης και υπό το βάρος των αποκαλύψεων παραδέχτηκε, ότι υπήρξε η αύξηση των τεστ, παρ’ όλα αυτά επέβαλε μερική απαγόρευση. Το ερώτημα που προέκυπτε, ήταν το εξής. Αφού παραδέχεστε ότι υπήρξε αύξηση των τεστ κι ως εκ τούτου αύξηση των «κρουσμάτων», γιατί επιβάλατε κλείσιμο της κοινωνίας;

Μια μέρα πριν οι απόψεις του επιδημιολόγου Γιάννη Ιωαννίδη και μεταξύ άλλων, τακτικού καθηγητή Παθολογίας, Έρευνας και Πολιτικής Υγείας και Στατιστικής στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και διευθυντή του Κέντρου Έρευνας Πρόληψης του ίδιου πανεπιστημίου, έγιναν γνωστές στο κοινό μέσα από την εκπομπή «Αντιθέσεις».

Εκεί μεταξύ πολλών και άκρως ενδιαφερόντων που παρουσίασε αναφέρθηκε, κάνοντας έκκληση προς την κυβέρνηση να μην προβεί σε εγκλεισμό (lockdown), διότι στη φάση που βρίσκεται επιδημιολογικά ο Ελλαδικός χώρος (έχει αναπτυχθεί ο ιός στην κοινωνία) αντιμετωπίζεται σε εξωτερικό χώρο, με μέτρα προστασίας των ευάλωτων (ηλικιωμένοι κ.λπ.). Προειδοποίησε, πως σε περίπτωση εγκλεισμού τη συγκεκριμένη ειδικά χρονική στιγμή το αποτέλεσμα θα είναι ο ιός να μεταδίδεται ενδοοικογενειακά, εφ’ όσον θα κλειστούν στα σπίτια άνθρωποι, που είδη νοσούν με αυτούς που είναι υγιείς, μέσα στους οποίους βρίσκονται και ηλικιωμένοι άνθρωποι, ευάλωτοι κ.λπ.

Στις 5/11/2020 και μια εβδομάδα αργότερα ο πρωθυπουργός Μητσοτάκης με τον αγαπητό του φίλο Σωτήρη, όπως τον αποκαλούσε, Τσιόδρα ανακοίνωσε, την καθολική απαγόρευση μετακινήσεων, το κλείσιμο σχεδόν του συνόλου των καταστημάτων και τον εξαναγκαστικό εγκλεισμό της κοινωνίας με τον Τσιόδρα μάλιστα να αναλύει διαγράμματα και καμπύλες με αμφιλεγόμενα στοιχεία. Πάραυτα και οι δύο τους είπαν, πως η γενική απαγόρευση θα επιβληθεί μέχρι το τέλος του Νοεμβρίου. Την εν λόγω μέρα ο ΕΟΔΥ ανακοίνωνε 2917 «κρούσματα» 187 διασωληνωμένους και 29 θανάτους.

Ένα μήνα και πλέον μετά η μία παράταση διαδέχεται την άλλη, το άνοιγμα της κοινωνίας, της ζωής και των δραστηριοτήτων μας να τελεί υπό απαγόρευση, με άγνωστο το πότε θα μας επιτρέψουν να ζήσουμε, ενώ σύμφωνα με τις καθημερινές ανακοινώσεις του ΕΟΔΥ γνωστοποιούνται εκατόμβες νεκρών και οι διασωληνωμένοι, επίσης σταθερά ανέρχονται στους 600 ανθρώπους.

Όλο αυτό το διάστημα η αυξήσεις των δεικτών αιτιολογούνταν από κυβερνητικούς και επιστημονικό επιτελείο μέσα από τη συστηματική ενοχοποίηση της κοινωνίας. Οι ψεκασμένοι, οι αρνητές, οι ανεύθυνοι, οι νεολαίοι και τα πάρτυ μέχρι και ο έρωτας μεταξύ των ανθρώπων ενοχοποιήθηκε για την διασπορά και την εκθετική αύξηση.

Το τελευταίο διάστημα μετά την αποκάλυψη για διπλά βιβλία, αλλά και το ολίγον άδειασμα της κυβέρνησης προς το επιστημονικό επιτροπάτο («εμείς ακολουθήσαμε τις οδηγίες των ειδικών») κάποιοι για να καλύψουν τα νώτα τους, αλλά και προειδοποιητικά προβαίνουν σε δηλώσεις τύπου Αθηνάς Λινού (επιδημιολόγου και καθηγήτριας της Ιατρικής Σχολής του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, πολιτευόμενης στο παρελθόν με ΠΑΣΟΚ και προτεινόμενη από τον ΣΥΡΙΖΑ για υπουργός υγείας). Στο ερώτημα γιατί, παρά τα μέτρα και τον εγκλεισμό, οι αριθμοί του κοροναϊού εξακολουθούν να είναι αυξημένοι στη χώρα μας, η Αθηνά Λινού, μιλώντας στην εκπομπή «Ώρα Ελλάδος», στο OPEN TV, ανέφερε πως «ο ιός πλέον έχει μπει στα σπίτια μας. Ο ιός μεταδίδεται ενδοοικογενειακά» τονίζοντας πως θα πρέπει «να έχουμε το νου μας στο παραμικρό σύμπτωμα», ενώ δεν παρέλειψε να δηλώσει ότι δεν υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα του ΕΟΔΥ

Συγκεκριμένα, σχετικά με το ζήτημα που έχει προκύψει για τις καταγραφές των κρουσμάτων από τον ΕΟΔΥ και κατά πόσον αυτές αποδίδουν την πραγματικότητα, η Λινού τόνισε πως δεν πιστεύει ότι αλλοιώθηκαν τα στοιχεία, ωστόσο ανέφερε πως «δεν υπάρχει διαφάνεια στα δεδομένα», εξηγώντας πως «δεν δίνονται όλες οι απαραίτητες πληροφορίες, όπως μια περιγραφή των τεστ ανά περιοχή, ανά ηλικία κ.λπ., ή τόσα κρούσματα θετικά από τα πόσα συνολικά, ώστε να γνωρίζουν οι επιστήμονες πού υπάρχει συρροή. Σε άλλες χώρες αυτό γίνεται κι αναλόγως ανοίγουν και κλείνουν περιοχές».

Τί μας λέει, λοιπόν, η Λινού και άλλοι μισθοφόροι ειδικοί;

Κατ’ αρχήν επιβεβαιώνει τον Ιωαννίδη, καθώς και την κοινή λογική για το αποτέλεσμα που έχει ο εγκλεισμός, αφού όμως πρώτα στοχοποίησαν, ενοχοποίησαν και διέσυραν κοινωνικές ομάδες γεγονός το οποίο είχε ως αποτέλεσμα τη εγκαθίδρυση κοινωνικού αυτοματισμού. Το ερώτημα, επομένως, το οποίο προκύπτει είναι: όλοι εσείς οι φωστήρες («ειδικοί») μαζεμένοι δεν γνωρίζατε ότι το αποτέλεσμα του εγκλεισμού θα ήταν απλά μια τεράστια αποτυχία; Ή είστε ηλίθιοι και θανατηφόρα επικίνδυνοι ή εξυπηρετείτε πολιτικές σκοπιμότητες κι επιδιώξεις!

Όσον αφορά τα λεγόμενα διπλά βιβλία, η άποψη της Λινού συντάχθηκε με τις υπόλοιπες. Σε οποιαδήποτε περίπτωση, που γίνεται διπλή καταγραφή στοιχείων αυτό έχει να κάνει με την απόκρυψη στοιχείων, τον έλεγχο των αριθμών και την παρουσίασή τους με τον τρόπο, που κάθε φορά εξυπηρετεί τις επιδιώξεις και σκοπιμότητες που θέλει ο κάτοχος των διπλών βιβλίων και στην συγκεκριμένη περίπτωση το κράτος.

Αυτό που καθίσταται αδιαμφισβήτητο γεγονός, είναι πως το κράτος φυσικά και χρησιμοποιεί τη δημιουργική λογιστική για να ελέγξει τους αριθμούς και να τους μεταβάλλει ανάλογα με τις καιροσκοπικές διαθέσεις του. Αν και δυστυχώς δεν έχει εκφραστεί η κοινωνική δυσαρέσκεια ακόμα, γίνεται όλο και πιο σαφές ότι η επιδημία χρησιμοποιείται ως εργαλείο από την εξουσία.

Ας μη γελιόμαστε, η καθημερινή τρομοκρατία εξυπηρετεί τις εξουσιαστικές επιδιώξεις όλου το πολιτικού φάσματος και οχετού. Είτε κοινοβουλευτικού είτε όχι. Πάνω σε αυτή την τρομοκρατία χτίζουν το αφήγημα τους.

Απάτσι

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: