ΟΙ «4» ΒΑΣΙΚΟΙ ΜΕΤΟΧΟΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΙ Η ….ΦΡΕΝΗΡΗΣ ΑΝΤΙΠΟΛΙΤΕΥΣΗ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΊΟΥ…

Καταλαβαίνουμε την αγωνία σας. Ποιοι να είναι αυτοί οι 4 ιππότες της «αποκάλυψης», που σίγουρα τρέμει ο Μητσοτάκης, που υπολογίζει ο Τσίπρας, αυτοί οι δίχως άλλο πραγματικοί αριστεροί, όχι σαν αυτόν τον τσαλαβούτα τον Τσίπρα, που τον έχει πάρει ο ύπνος για τα καλά, που βαριέται που ζει και με ζόρι ανοίγει το στόμα να πει κάτι ενάντια στην κυβέρνηση;

Βροντάει ο Όλυμπος, αστράφτει η Γκιώνα

Διαβάζουμε και δακρύζουμε από την συγκίνηση: «Η τελευταία κοινή περπατησιά των Βούτση, Σκουρλέτη, Φίλη και Τσακαλώτου αφορούσε σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τον εορτασμό του Πολυτεχνείου και την πιθανότητα τα στελέχη του Συριζα, που βρέθηκαν στο ΕΑΤ-ΕΣΑ, να παραστούν συμβολικά μέχρι την αμερικάνικη πρεσβεία. Ο Αλέξης Τσίπρας δεν δυσκολεύθηκε να κερδίσει και τη συγκεκριμένη παρτίδα, αφού είχε μαζί του την πλειοψηφία, και έτσι κι αλλιώς η επιμονή των «τεσσάρων» δεν ήταν μεγάλη».

Αγωνιστική η περπατησιά των «τεσσάρων», όχι αστεία και ας μην αποφάσισε το Κόμμα να διανύσουν μερικά μέτρα, έστω συμβολικά σαν τον γλόμπο αρλεκίνο τον Μπαρουφάκη. Που να τρέχεις τώρα; Αυτό θα σκέφθηκε και ο μεγάλος ηγέτης εν υπνώσει Αλεξέι Τσίπρας, που αράζει στο μαυσωλείο της Κουμουνδούρου. Είπαμε, δεν επέμειναν κιόλας, να μην τρελαθούμε και τελείως. Μόνο η Διαμαντοπούλου σκέφθηκε κάτι καλύτερο. Όλοι οι Έλληνες και οι Ελληνίδες να βγούμε αυτή τη μέρα μ’ ένα γαρύφαλλο στο αυτί στα μπαλκόνια μας για να τιμήσουμε την εξέγερση και τους νεκρούς του Νοέμβρη και να τραγουδούμε όλο χαρά: Γαρύφαλλο στ’ αυτί και τσαχπινιά στο μάτι, η τσέπη πάντα αδειανή μα η καρδιά γεμάτη….

Τι έγινε; Δεν ενδιαφέρει ούτε την γάτα σας, ποιοι είναι οι βασικοί μέτοχοι του Συριζα, ούτε τι θα γίνει στο επόμενο συνέδριο, όταν «όλα τα στελέχη του κόμματος θα επαναπροσδιορίσουν την θέση τους μέσα στο κόμμα και γι’ αυτό άλλωστε αναμένεται να πέσουν κορμιά»; Άντε να τα πούμε τότε για κάτι πιο νόστιμο…

Με το ήλιο τα μπάζουμε, με τον ήλιο τα βγάζουμε, τι έχουν τα έρμα και ψοφάνε; Έλα ντε….

Η συντροφική αλληλεγγύη πάνω απ’ όλα….

Μιας και που μιλάμε για αυτές τις φοβερές αντιστασιακές ενέργειες, δεν μπορούμε να ξεχνάμε την μοναδική και αξεπέραστη ενέργεια στήριξης του ΚΚΕ, που έγινε από τον Ρουβίκωνα, ο οποίος παρεξηγήθηκε, γιατί η αντιδήμαρχος του Μπακογιάννη η Ελίζα Έβερτ αποκάλεσε τρωκτικά τους Κουκουέδες διαδηλωτές. Έγραψε συγκεκριμένα σχολιάζοντας φωτογραφία διαδηλωτών του ΚΚΕ ότι: «Πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Έτσι είναι, έτσι ήταν και έτσι θα ’ναι».

Έτσι, μέλη του Ρουβίκωνα εξαιρετικά αγανακτισμένα από την νέα αυτή προσβολή της επάρατης δεξιάς και του μοναρχοφασισμού έγραψαν έξω από τo σπίτι της (πρώην πλέον) αντιδημάρχου: «Κατσαρίδες και τρωκτικά είσαι εσύ και το σινάφι σου, Αλεξία Έβερτ» αναλαμβάνοντας μάλιστα την «ευθύνη» της υπεράσπισης του ΚΚΕ, καθώς, όπως γράφουν, το κώμα του λαού αποφάσισε με τους άλλους διαδηλωτές να τιμήσει τη μνήμη του αγώνα!!!

Μάλιστα και μπράβο τους! Είναι ή δεν είναι, ρε διασπαστές, μέσα στο Κίνημα το ΚΚΕ; Πρέπει ή δεν πρέπει ωρέ γκρουπούσκουλα, να αναγνωριστεί και επίσημα ο ηγεμονικός του ρόλος, τώρα που ο Συριζα «σοβαρεύεται», και μετακινείται προς το πολιτικό κέντρο; Αλλά τι σκαμπάζετε εσείς από πολιτική; Ποια αναρχία ωρέ, λέμε και καμιά μαλακία για να τσιμπούν οι αφελείς και οι ηλίθιοι, όσοι απομείναν και από δαύτους.

Μάλιστα αυτό κάνει, αγράμματοι και ανιστόρητοι πουθενάδες, το ΚΚΕ κάθε χρόνο τέτοιες ημέρες, τιμά την μνήμη του αγώνα. Ποιου αγώνα; Αυτουνού που κατέστειλε, συκοφάντησε, χειραγώγησε εδώ και 47 χρόνια.

Δεν πρόκειται για την Κεντρική Επιτροπή του ΚΚΕ. Στο έργο σύμφωνα με τον καλλιτέχνη κυριαρχεί η στολή του αξιωματικού του ναυτικού, τα γαλόνια, τα χρυσά κουμπιά, τα πηλήκια και ένα σωρό άλλα αυτοβιογραφικά και συμβολικά στοιχεία. «Όλα αυτά που υποδηλώνουν την εξουσία, τη φιλοδοξία, τη ματαιότητα», εξηγεί ο ίδιος χαμογελώντας.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της Διαδρομής Ελευθερίας, εκεί στον Περισσό έγινε χαμός, και μάλιστα τα κομματόσκυλα γύρω από τον Κουτσούμπα έσπευσαν να ζητήσουν έκτακτη σύγκληση της Κεντρικής Επιτροπής. Προτάθηκε μάλιστα να καταγγελθεί η προβοκάτσια του Ρουβίκωνα.

Γιατί, σου λέει, εδώ και 47 χρόνια προσπαθούμε να θάψουμε το νόημα, την ιστορία και τους αγώνες του Νοέμβρη, κάναμε κάθε προσπάθεια να καταστείλουμε όλους εκείνους, που εμπνεύστηκαν απ’ την εξέγερση του Νοέμβρη του ’73 και τώρα ο Ρουβίκωνας ισχυρίζεται ότι διαδηλώνουμε για να τιμήσουμε την μνήμη του αγώνα;;;

Μετά από μεγάλη, όπως πληροφορούμαστε, περισυλλογή αποφασίστηκε ότι δεν πρόκειται για προβοκάτσια και αναγγέλθηκε εκ νέου επαγρύπνηση, ενώ εντύπωση προκάλεσε σύμφωνα με εξ ίσου ασφαλείς πληροφορίες η πρόταση του καπετάν Κουτσούμπα να σταλεί άμεσα καθοδηγητικό κλιμάκιο στην πλατεία Εξαρχείων για να αναλάβει επειγόντως διαφωτιστικό έργο στα μέλη του Ρουβίκωνα, αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο ύστερα και από τις τελευταίες εξελίξεις και τις νέες προοπτικές που ανοίγονται. Ο Κουτσούμπας μάλιστα σε αυστηρό τόνο ρώτησε, εάν εν αγνοία του το Κόμμα έχει ήδη διεισδύσει στους «περιθωριακούς» των Εξαρχείων εξασφαλίζοντας την αγωνιστική του αναγνώριση ή το έχουν ρίξει στον μαρξισμό-λενινισμό από μόνοι τους. Η απάντηση που έλαβε ήταν αρνητική, αφού όπως ειπώθηκε δεν φαινόταν να χρειάζεται μέχρι τώρα, αφού τόσα για τον κομμουνισμό διαβάζουμε μόνο στα Επίσημα Κείμενα του ΚΚΕ.

Πορεία Πολυτεχνείου 1998: Το ΚΚΕ τιμά την μνήμη του αγώνα… Τα ΚΝΑΤ σε κοινή επιχείρηση με τα ΜΑΤ εγκλωβίζουν και συλλαμβάνουν 153 νεαρούς κυρίως συντρόφους. Δεκάδες ξυλοκοπούνται άγρια. Σύμφωνα με τον τότε υπουργό δημόσιας τάξης Φ. Πετσάλνικο: «Δεν υπήρξε προληπτική καταστολή. Υπήρξε μια συνεχής και πολύ αποτελεσματική συνεργασία της αστυνομίας με τις ομάδες περιφρούρησης».

Σημειωτέον, για όσους δεν το γνωρίζουν, ότι ο δήμαρχος Αθηναίων Κ. Μπακογιάννης ανάγκασε σε παραίτηση την Α. Έβερτ πριν την κίνηση στήριξης: «Με το ΚΚΕ μας χωρίζει ιδεολογική άβυσσος και η χθεσινή του κινητοποίηση, την ώρα που η πανδημία σαρώνει τη χώρα και το σύστημα υγείας δοκιμάζεται, ήταν απαράδεκτη πράξη πολιτικής ανευθυνότητας και ως τέτοια αντιμετωπίστηκε από την μεγάλη πλειοψηφία της κοινωνίας. Σε μια Δημοκρατία ωστόσο, όσο και αν διαφωνούμε οφείλουμε να συνυπάρχουμε. Ιδιαίτερα όταν καλούμαστε όλοι μαζί να ξεπεράσουμε μια πανδημία. Ασφαλώς οι αντιθέσεις, ακόμα και οι πολιτικές συγκρούσεις, δεν είναι μόνο αναγκαίες αλλά και θεμιτές. Διεξάγονται όμως, όσο σκληρά κι αν χρειαστεί, επί προγραμμάτων, θέσεων και ιδεών. Στο πλαίσιο αυτό, υπάρχουν χαρακτηρισμοί που δεν χωρούν στην πολιτική αντίληψη αυτής της δημοτικής αρχής. Ζήτησα από την Αλεξία Έβερτ την παραίτηση της και την ευχαρίστησα για τη σημαντική της προσφορά από την θέση της Αντιδημάρχου. Η ίδια μου εξέφρασε την επιθυμία της να παραιτηθεί και από τη θέση της δημοτικής συμβούλου».

Καλά αυτό το ξέραμε, ότι δηλαδή οι, πως τις είπαμε; Α ναι, αστικές πολιτικές δυνάμεις δεν ανέχονται προσβολή, ούτε για δείγμα ενάντια στο ΚΚΕ. Αλλά το κερασάκι στην τούρτα ήταν ότι η ΝΔ έβαλε την Αλεξία Έβερτ να προβεί σε δήλωση μετάνοιας, ναι όπως το ακούτε.

Διαβάζουμε, λοιπόν, από την σχετική δήλωση μετάνοιας που υποχρεώθηκε να υπογράψει από το κόμμα της την ΝΔ: «Ανέφερα ότι οι χαρακτηρισμοί μου δεν αφορούσαν το ΚΚΕ. Το σχόλιό μου αφορούσε όλους όσοι προκαλούν και δεν σέβονται τους νόμους και κατ’ επέκταση τους συνανθρώπους τους. Δεν σέβονται τους διασωληνωμένους στην εντατική, δεν σέβονται τους νεκρούς. Την ανάρτηση της Πέπη Ραγκούση την είδα από το κινητό μου τηλέφωνο, σε μικρή οθόνη και δεν παρατήρησα ούτε έδωσα σημασία στη φωτογραφία, (αεροφωτογραφία από drown). […] Να με συγχωρέσει το ΚΚΕ που το απασχόλησα και πήρε πάνω του ένα θέμα, μία προσωπική μου άποψη που δεν τους αφορούσε. Λυπάμαι για τη φαιά ουσία, που ξόδεψαν για πάρτη μου με το ουκ άνευ «lobbying» που έκαναν με σκοπό να με …καθαιρέσουν».

Τελικά, ποιος κυβερνά αυτόν τον τόπο ρε λεβέντες;;;; Έλα μου ντε….

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: