Η ΕΛΑΦΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΞΕΔΙΑΝΤΡΟΠΙΑΣ…

«Γιατί σε μια στιγμή είχαμε την ανάγκη να πάρουμε μια απόφαση σοκ, θα έπρεπε να γίνει ένα ηλεκτροσόκ και αυτή εμπεριείχε και το κλείσιμο των καταστημάτων μη ζωτικής σημασίας».

Αυτά δεν είναι τα λόγια ενός ψεκασμένου, ενός συνωμοσιολόγου, αλλά οι δημόσιες δηλώσεις υπό μορφή συνέντευξης του ομοσπονδιακού Υπουργού Υγείας Frank Vandenbroucke (φλαμανδικό σοσιαλιστικό κόμμα) στην φλαμανδική τηλεόραση.

Προκαλώντας τον κόσμο που βρίσκεται σε εγκλεισμό και απαγόρευση, ο υπουργός ομολογεί στην φλαμανδική τηλεόραση ότι ο κίνδυνος της μόλυνσης στα μαγαζιά είναι «αδύναμος» και ότι η απόφαση να κλείσουν, που ελήφθη πριν ένα μήνα, δεν είχε άλλο σκοπό παρά να δημιουργήσει ένα ηλεκτροσόκ.

Το εν λόγω παράσιτο με τα λεγόμενά του προκάλεσε αντιδράσεις και προσπάθησε ανεπιτυχώς να ανασκεύασει.

Το ζήτημα δεν αφορά μόνο τη βελγική κοινωνία, αλλά και όλους τους πληθυσμούς, που ζουν υπό καθεστώς απαγόρευσης κι εγκλεισμού, μιας και τα μέτρα που παίρνονται είναι πανομοιότυπα, την ίδια σχεδόν χρονική στιγμή και συνοδεύονται και από την ίδια φρασεολογία.

Όπως ακριβώς οι συνέπειες από τα μέτρα των εξουσιαστών είναι ίδιες στους εξουσιαζόμενους, είναι ίδιες σε όποιο κράτος και αν εφαρμόζονται έτσι και στο Βέλγιο υπάρχει αύξηση της ανεργίας, κλείνουν καταστήματα και άνθρωποι συντρίβονται ψυχολογικά, οικονομικά και κοινωνικά.

Δεν ξέρουμε ποια ήταν τα κίνητρα του σκουπιδιού αυτού, που ομολόγησε ότι διαλύουν και καταστρέφουν ανθρώπους, γιατί είχαν ανάγκη από ένα κοινωνικό ηλεκτροσόκ. Η αλαζονεία, που επιφέρει (η) την ηλιθιότητα; Μπορεί και όχι. Όπως και να έχει, το μόνο σίγουρο είναι, πως δεν μπορεί να κατηγορηθεί για συνωμοσιολογία, όπως γίνεται με τον οποιονδήποτε αντιδρά. Η σπίλωση από τα ΜΜΕ ανθρώπων, που αντιστέκονται είναι κι αυτή πανομοιότυπη σε όλο τον κόσμο. Συνωμοσιολόγος, ψεκασμένος, αρνητής και τελειώσαμε.

Όπως η εξουσία κινείται με συγχρονισμένο βηματισμό, έτσι κι εμείς έχει έρθει η ώρα συγχρονισμένα και ακηδεμόνευτα να εξεγερθούμε απέναντι τους.

Απάτσι

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: