ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ

Η «αλάνθαστη» κυβέρνηση του μεγάλου παγκόσμιου τηλεηγέτη Κυριάκου Μητσοτάκη, ο οποίος τυγχάνει και παραμένει επικεφαλής του επιτελικού κράτους των εκλεκτότερων των εκλεκτών, παραμένει «αλάνθαστη», επειδή όχι μόνον είναι αδύνατον να λαθέψει, αλλά διότι είναι αδύνατον να παραδεχθεί, έστω, και μισό λάθος. Την πρώτη φορά που επιτράπηκε να καταγραφεί λάθος από φιλοκυβερνητική εφημερίδα (Το Βήμα), ήταν όταν δημοσιοποιήθηκε «διαρροή» σχετικά πρόσφατα από κλειστή σύσκεψη στο Μαξίμου σύμφωνα με την οποία ο Μητσοτάκης παραδέχθηκε ότι έχει κάνει λάθη, άγνωστο όμως ποια είναι αυτά.

Όλοι θα θυμούνται ότι στην λεγόμενη πρώτη φάση της πανδημίας και ενώ είχαμε «κλειδωθεί» από τα αποδυτήρια, που λένε, από την εθνοσωτήριο κυβέρνηση του μεγάλου παγκόσμιου τηλεηγέτη, που συνεχώς μας συντρόφευε με τα διαγγέλματα του, η τρομοκρατία εκ μέρους των ΜΜΕ ήταν απερίγραπτη.

Και ενώ τώρα οι ίδιοι ανακοινώνουν εκατόμβη νεκρών κάθε ημέρα, και ενώ έχει περάσει ήδη μια εβδομάδα δίχως να μειώνεται ο αριθμός των νεκρών και των διασωληνωμένων, το πρώτο ζήτημα που συζητούν οι γνωστοί «λειτουργοί» της δημοσιογραφίας είναι το πότε θα ανοίξουν τα καταστήματα. Είναι οι ίδιοι που κατακεραύνωναν την άνοιξη όποιον τολμούσε να επικρίνει ή να αμφισβητήσει τον ολοκληρωτικό χαρακτήρα των απαγορεύσεων.

Ας απολαύσουμε τώρα ορισμένα πρωτοσέλιδα εφημερίδων την 29η-11-2020.

Εδώ και δυο εβδομάδες ανακοινώνονται 100 νεκροί καθημερινά, αλλά η Κυριακάτικη Καθημερινή, μας πληροφορεί ότι «Η πανδημία αλλάζει ραγδαία τον τρόπο που ψωνίζουμε»!!! Το Βήμα βέβαια φαίνεται άξαφνα να γυρίζει το «φύλλο»…

Κεντρικό θέμα για τον Ελεύθερο Ρύπο «Η ρύθμιση για τα αδήλωτα τετραγωνικά», την ίδια στιγμή, οι γιατροί στην Θεσσαλονίκη μιλούν για δραματική κατάσταση στα νοσοκομεία

 

Κεντρικό θέμα για την Εποχή: «Οι γυναίκες στόχος της κυβερνητικής βίας», ενώ η μετάλλαξη της Αυριανής και νυν κομματικό φύλλο του Συριζα, μάς αποκαλύπτει την είδηση «Σε εκλογές σπρώχνουν τον Μητσοτάκη.

Η αποτυχία προφανώς είναι μεγάλων διαστάσεων, δεν μπορεί πλέον να κρυφθεί και το τσούρμο των «προθύμων» για κάθε απάτη και διαστρέβλωση δημοσιογράφων προσπαθεί, απλά να κρύψει έστω για λίγο, το «πρόβλημα» κάτω από το τραπέζι, μέχρι την στιγμή κατά την οποία θα λάβει την κεντρική γραμμή για τον τρόπο με τον οποίο θα διαχειριστεί τις εγκληματικές ευθύνες των κυβερνητικών χειρισμών. Αλλά και εκείνες της αντιπολίτευσης, η οποία, ας μην ξεχνάμε, στήριξε όσο μπορούσε κάθε απαγόρευση αρχικά, ενώ στην συνέχεια σιώπησε περιμένοντας τα επίχειρα των «λαθών».

Σύμφωνα, λοιπόν, με την εφημερίδα «Το Βήμα» (Σκιές και Ψίθυροι, 29/11/2020): «Πλήθος στοιχείων και μαρτυριών βεβαιώνουν ότι κάποιοι ολιγώρησαν, ότι η επιδημιολογική κατάσταση στη Βόρεια Ελλάδα υποεκτιμήθηκε, και σήμερα δεν πληρώνουμε τίποτε άλλο παρά την αβελτηρία των υπευθύνων. Συγκεκριμένα, επισημαίνεται ότι τα κρούσματα ήταν από καιρό πολύ περισσότερα από όσα επισήμως μεταδιδόταν και το φορτίο της νόσου αναπτυσσόταν δυναμικά κάτω από τα μάτια των υπευθύνων. Χαρακτηριστική θεωρείται η περίπτωση της Δράμας, όπου εκτιμάται πως τα δημοσιοποιούμενα κατά καιρούς στοιχεία δεν απέδιδαν την υγειονομική κατάσταση της πόλης. Τώρα πια επιβεβαιώνεται ότι νοσεί σχεδόν το 25% της πόλης, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για τις αντοχές και τις δυνατότητες του τοπικού νοσοκομείου».

Όπως γράφει «το Βήμα», εξελίσσεται εδώ και καιρό σφοδρή σύγκρουση μεταξύ δύο στρατοπέδων τα οποία αποτελούνται από τους Τσιόδρα και Χαρδαλιά από τη μια και τον υπουργό Υγείας, Β. Κικίλια και τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Παν. Αρκουμανέα από την άλλη, καθώς εδώ και αρκετές εβδομάδες διακινούνται φήμες ότι οι αποφάσεις που λαμβάνονται για τις περιοχές που βρίσκονται στο «κόκκινο» λόγω κορωναϊού, βασίζονται σε λανθασμένα στοιχεία. Ή σε στοιχεία που απείχαν αρκετές ημέρες από τη λήψη των όποιων αποφάσεων.

«Δεν είναι λίγοι εκείνοι που αποδίδουν τις περισσότερες ευθύνες στον Εθνικό Οργανισμό Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ), κατηγορώντας τους υπευθύνους για ανοργανωσιά, διαχειριστικά ελλείμματα, αμβλυμμένη προσοχή και αμφισβητούμενα ως προς την ακρίβειά τους επιδημιολογικά στοιχεία. Οι πιο ενημερωμένοι μάλιστα απευθύνουν πιο βαριές κατηγορίες, μιλούν για μεροληψίες και ξεχωριστές επιλογές που είναι απολύτως ασύμβατες προς τις τρέχουσες συνθήκες. Είναι γνωστές άλλωστε σε όλους οι συγκρούσεις μεταξύ της ομάδας των λοιμωξιολόγων και των υπευθύνων του ΕΟΔΥ. Οι ίδιοι όταν ερωτώνται απαντούν ότι «ο ΕΟΔΥ τεστ διενεργεί, τις αποφάσεις λαμβάνουν οι λοιμωξιολόγοι». Και εκείνοι ανταπαντούν πως «με στοιχεία αμφιβόλου ποιότητος δεν μπορείς να ασκήσεις σωστή πολιτική, ούτε να επέμβεις έγκαιρα, όπως απαιτούν οι περιστάσεις».

Μόλις πριν από λίγες ημέρες και ενώ εδώ και πάνω από ένα μήνα βοούσαν οι φυλακές της χώρας για κρούσματα, που εξαφανίζονταν από τους κυβερνητικούς, η εφημερίδα «Καθημερινή» θυμήθηκε να δημοσιεύσει έγγραφα, σύμφωνα με τα οποία το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη ζητούσε δήθεν απεγνωσμένα από τον ΕΟΔΥ, να μεταβεί σε συγκεκριμένες φυλακές για να κάνει τεστ. Αναφέρονταν οι φυλακές Διαβατών, στη Θεσσαλονίκη, ήδη από τις αρχές Οκτωβρίου, όταν κι εμφανίστηκαν τα πρώτα κρούσματα σε «σωφρονιστικούς» υπαλλήλους. Ο ΕΟΔΥ …κατόρθωσε να φθάσει στις φυλακές Διαβατών και στις φυλακές της Κέρκυρας μετά από έναν μήνα, στις 6 Νοεμβρίου, και ενώ τα καταγεγραμμένα κρούσματα ξεπέρασαν τα 100 σε σωφρονιστικούς και κρατούμενους.

Συγκεκριμένα, στις 6/11/2020 πραγματοποιούνται 160 δειγματοληπτικά τεστ σε κρατούμενους. Την ίδια ημέρα ολοκληρώνεται ο έλεγχος (covid test) σε όλο το σωφρονιστικό προσωπικό της φυλακής Διαβατών (98 σωφρονιστικοί). Από τους 250 κρατουμένους που υποβάλλονται σε τεστ, περισσότεροι από εκατό βρίσκονται θετικοί, ενώ επισπεύδονται οι διαδικασίες για να πραγματοποιηθούν τεστ και στους υπόλοιπους φυλακισμένους, οι οποίοι είναι πάνω από 200. Όσο για την διαβόητη γ.γ. Αντεγκληματικής Πολιτικής, Σοφία Νικολάου, υποστήριξε ότι …δεν υπάρχει διασπορά του ιού, δήλωση που ξεσήκωσε γενική κατακραυγή κρατουμένων και δεσμοφυλάκων.

Ας δούμε τώρα την απάντηση της κυβέρνησης.

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σ. Πέτσα, «H διακίνηση ψευδών ειδήσεων και η αμφισβήτηση των επίσημων στοιχείων τη στιγμή που η χώρα, όπως και ολόκληρη η Ευρώπη, δίνει μάχη με το δεύτερο κύμα της πανδημίας βλάπτουν την κοινή προσπάθεια. Υπάρχει ένα σύστημα καταγραφής κρουσμάτων, το Εθνικό Μητρώο COVID-19 και βρίσκεται διαρκώς στη διάθεση των επιστημόνων».

Εφ’ όσον είναι έτσι, γιατί καθυστερεί η ποινική δίωξη των υπευθύνων της εφημερίδας «το Βήμα», αφού σε ανάλογες περιπτώσεις που χαρακτηρίστηκαν «υπονομευτικές» ανακοινώθηκε από την Εισαγγελία η διενέργεια άμεσης προκαταρκτικής εξέτασης;

Ή μήπως πρόκειται απλά για προειδοποίηση, ότι κάθε «παρέκκλιση» από την κεντρική γραμμή «ενημέρωσης» και κυβερνητικής προπαγάνδας θα ζημιώνει τους εκδότες εν όψει μάλιστα των νέων κονδυλίων αγνώστου ύψους, προφανώς πολλών δεκάδων εκατομμυρίων, που θα διατεθούν για την προπαγάνδιση της «αναγκαιότητας» εμβολιασμού του συνόλου του πληθυσμού;

Και ακόμα είμαστε στην αρχή…

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: