Εκατοντάδες αγωνιστές μπλοκάρουν τα έργα της κυβέρνησης στο δάσος Dannenrod στη Γερμανία, απαιτώντας άμεση διακοπή της υλοτομίας.

Στις 29 Νοεμβρίου 2020, 400 περίπου αγωνιστές από την ομάδα «Aktion Schlagloch» βρέθηκαν στο δάσος Dannenrod της γερμανικής πολιτείας Hesse με σκοπό να διαδηλώσουν και να μπλοκάρουν τις εργασίες αποψίλωσης του δάσους. Η αποψίλωση έχει ξεκινήσει από τον Οκτώβριο για την κατασκευή του αυτοκινητόδρομου Α49.

Η εκπρόσωπος της ομάδας «Aktion Schlagloch», Lola Löwenzahn αναφέρει:

«Αντιστεκόμαστε στις καταστροφικές πολιτικές των Πρασίνων και του CDU, οι οποίοι παραβιάζουν τους νόμους περί προστασίας των υδάτων με την κατασκευή της εθνικής οδού Α49 και έτσι θέτουν σε κίνδυνο το μέλλον μας. Εν μέσω κλιματικής κρίσης πρέπει να δράσουμε τώρα, προκειμένου να περιορίσουμε την υπερθέρμανση του πλανήτη σε 1,5 βαθμούς το πολύ, πρέπει να σταματήσουμε αμέσως όλα τα έργα των αυτοκινητοδρόμων. Αυτό που χρειαζόμαστε είναι μια κοινωνικά δίκαιη αλλαγή στις μεταφορές. Εδώ στο Danni, παλεύουμε μαζί για ένα δίκαιο μέλλον για το κλίμα ».

Λίγες μέρες πριν, το βράδυ της Τρίτης 24/11 υπήρξε διαδήλωση στην πόλη Wiesbaden για την αποψίλωση των δασών στο Ντάνι. Η διαδήλωση πραγματοποιήθηκε στον πεζόδρομο της πόλης όπου είναι και το εμπορικό της κέντρο. Οι διαδηλωτές αναφέρθηκαν στο ότι η αποψίλωση τους δάσους είναι μια επιθετική κίνηση του κράτους προς όλους τους υπηκόους του, όπως και η κάθε επίθεση σε οποιοδήποτε ελεύθερο χώρο. Ταυτόχρονα οι διαδηλωτές εξέφρασαν την αλληλεγγύη σε όλους τους πολιτικούς κρατουμένους και στους ανθρώπους που βρίσκονται στη φυλακή.

Ε.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: