Οι αρνητές του κορωναϊού και το ξύπνημα επαναστατικών διαθέσεων

Είναι η μάσκα φίμωτρο; Γιατί άραγε πολλοί καλούν σε επανάσταση και ξεσηκωμό με αφορμή την μάσκα, αρνούμενοι να δεχτούν ότι υπάρχει κορωναϊός; Για να το ξεκαθαρίσουμε, σε καμμία περίπτωση δεν θεωρούμε ότι τα πρόστιμα για την μη χρήση μάσκας και τα κρατικά μέτρα προστασίας έχουν κάποιο ενδιαφέρον για την δημόσια υγεία. Δεν γίνεται να στριμώχνονται άνθρωποι σε μέσα μαζικής μεταφοράς, μαγαζιά, σχολεία, εκκλησίες και η μάσκα από μόνη της να προστατεύει.

Το έχουμε πει και θα το ξαναλέμε, πως το κράτος δεν ενδιαφέρεται για την δημόσια υγεία, παρά για τον όσο το δυνατόν περισσότερο έλεγχο των ανθρώπων ώστε να αποφύγει ανεξέλεγκτες αντιδράσεις, γι’ αυτό και τα ημίμετρα, για να μείνουν όλοι ευχαριστημένοι και η οικονομία και η «κανονικότητα» να φαίνονται ότι δεν έχουν διαταραχθεί. Τα πράγματα, όμως, δεν είναι έτσι. Τίποτα δεν θα είναι το ίδιο για πολλά χρόνια στο μέλλον, χωρίς να υπολογίζουμε τις ψυχολογικές επιπτώσεις που θα έχει όλη αυτή η ιστορία στα μικρά παιδιά αλλά και σε μεγαλύτερους ανθρώπους.

Ας λάβουμε υπ’ όψιν μας ότι στην ιστορία της ανθρωπότητας έχουν ξαναεμφανιστεί πανδημίες και ας μην γελιόμαστε δεν θα είναι η τελευταία φορά. Τότε, όπως και τώρα, γιατροί παγκοσμίως προσπαθούσαν να βρουν την λύση, το φάρμακο, το εμβόλιο που θα διασφάλιζε στους ανθρώπους ότι αυτή θα είναι η τελευταία φορά που θα βιώσουν κάτι τέτοιο.

Μόνο αν μελετήσει κάποιος διεξοδικά και μεθοδικά, θα διαπιστώσει ότι όλοι τους –ανά τους αιώνες –συμφωνούσαν σε ένα πράγμα. Στο δυνατό ανοσοποιητικό σύστημα. Στις συνθήκες διαβίωσης-επιβίωσης μας είναι σχεδόν αδύνατο να επιτύχουμε κάτι τέτοιο. Η απομάκρυνση από τη φύση, η μη πρόσβαση σε θρεπτικές τροφές, το άγχος και τόσα άλλα δεν βοηθούν στην υγεία μας. Όλοι αυτοί από μόνοι τους δεν είναι λόγοι να εξεγερθεί κανείς;

Φαίνεται, λοιπόν, πως σε κάποιο κόσμο, ασκούν επιρροή οι θεωρίες οι οποίες κινούνται στα όρια της συνωμοσίας, περί μάσκας και μη ύπαρξης κορωναϊού, φαίνεται πως όλος αυτός ο κόσμος τόσα χρόνια ζούσε σ’ ένα άλλο παράλληλο κόσμο αγγελικά πλασμένο χωρίς φτώχια, καταπίεση και εκμετάλλευση και ότι ξάφνου αυτός ο κόσμος χάλασε και πρέπει να εξεγερθούμε. Βεβαίως και να εξεγερθούμε, αλλά οι λόγοι της εξέγερσης και της αντίστασης καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό και την πορεία του κάθε αγώνα. Σαν κάποιοι άνθρωποι να θέλουν να βρίσκονται συνεχώς εκτός πραγματικότητας, κλείνοντας τα μάτια στα πραγματικά προβλήματα που δημιουργεί η εξουσία για αιώνες. Σαν αυτοί οι άνθρωποι να θεωρούν πως η πρότερη συνθήκη της «κανονικότητας» να ήταν η ιδανική γι’ αυτούς, υπνωτισμένοι σε μια ψεύτικη ελευθερία και ευδαιμονία και τώρα ξάφνου η νέα «κανονικότητα» να τους απειλεί με ένα κομμάτι ύφασμα πως θα τους φιμώσει, χωρίς να αναρωτηθούν αν αυτή η φίμωση προϋπήρχε του κορωναϊού. Άραγε αν αύριο σταματούσε η «επιβολή» της μάσκας θα σιωπούσε και ο «επαναστάτης» μέσα τους;

Καλό πράγμα, λοιπόν, είναι η κριτική στα μέτρα του κράτους, καθώς και στην διαχείριση του κορωναϊού παγκοσμίως, αλλά να στηρίζεται σε πραγματικά γεγονότα και όχι σε αμφίβολες θεωρίες, που οδηγούν όχι στην απελευθέρωση και στην αντίσταση αλλά στην πλήρη καθυπόταξη των ανθρώπων.

Ε.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: