ΚΥΚΛΟΦΟΡEI το 208ο φύλλο της Μηνιαίας Πανελλαδικής Αναρχικής Εφημερίδας ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

Από το Σάββατο 3 Οκτωβρίου 2020, η μηνιαία αναρχική εφημερίδα ΔΙΑΔΡΟΜΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ βρίσκεται σε περίπτερα της Αθήνας καθώς και στον υπόλοιπο Ελλαδικό χώρο σε σημεία όπου διατίθεται ο ημερήσιος και περιοδικός τύπος.

Ακολουθεί το προλογικό σημείωμα, του Κύκλου Σύνταξης, για αυτήν την έκδοση:

Το χρονικό διάστημα που θα διανύσουμε μέχρι το τέλος του 2020 φαίνεται ότι θα σημαδευτεί από γεγονότα, τα οποία θα επηρεάσουν τον παγκόσμιο πληθυσμό σε βάθος χρόνου. Η πίεση που ασκείται τόσο από τις πρωτόγνωρες απαγορεύσεις στ’ όνομα της καταπολέμησης του Covid-19, όσο και από την αβεβαιότητα και την σύγχυση η οποία προέρχεται από την άγνωστη έκβαση των εκλογών στις ΗΠΑ είναι μεγάλη. Εδώ εξελίσσεται κάτι πραγματικά ανεπανάληπτο. Η ενδεχόμενη επανεκλογή Τραμπ παρουσιάζεται ως το απόλυτο κακό από τους πολιτικούς του αντιπάλους, εγχώριους και μη, ως το γεγονός το οποίο θα σημάνει την σταθεροποίηση ενός «τρελού» δικτάτορα.

Από την άλλη, ο ίδιος ήδη προαναγγέλλει ότι δεν θα δεχθεί τυχόν ήττα του από τον γηραιό Μπάιντεν, την οποία ήδη χαρακτηρίζει ως προϊόν νοθείας. Η σύγκρουση στους κόλπους της αμερικανικής Ιθύνουσας Τάξης έχει κορυφωθεί και έχει σχέση με την ακολουθητέα πορεία σε σχέση με το μέλλον της παγκόσμιας κυριαρχίας, σε ένα ιδιαίτερα κρίσιμο σημείο της. Δύο κόσμοι, δύο ατζέντες, δύο τεράστια και αντιμαχόμενα συμφέροντα. Και πολλοί είναι οι συμπορευόμενοι με την μία ή την άλλη πλευρά.

Η αμερικάνικη κοινωνία δεν είναι απλά διχασμένη, είναι ένα καζάνι έτοιμο να εκραγεί δίχως προηγούμενο. Οι σφυγομετρήσεις για το προβάδισμα του ενός, ανατρέπονται από τις αμέσως επόμενες. Τα δύο κυρίαρχα στρατόπεδα ετοιμάζονται για μία κατά μέτωπον αναμέτρηση. Και ασφαλιστικές δικλείδες δεν φαίνεται να υπάρχουν, αυτήν την στιγμή. Σ’ αυτή την περίπτωση όσα θα συμβούν θα είναι απλά ανεπανάληπτα χαοτικά. Η σπίθα θα βάλει φωτιά, όπου ήδη υπάρχει εύφλεκτο υλικό. Και αυτό περισσεύει!

Η μετάδοση θα είναι άμεση τόσο στις περιφερειακές εμπόλεμες ζώνες, όσο και στο κοινωνικό πεδίο των δυτικών μητροπόλεων. Υπάρχουν πολλές ενδείξεις ότι το ενδεχόμενο αυτό, όχι μόνο δεν είναι αμελητέο αλλά ότι υπάρχει, εδώ και καιρό, η πρόβλεψη για την αντιμετώπισή του. Η αυτοκρατορία δεν υποχωρεί απλά, μοιάζει να διανύει τις τελευταίες ημέρες πριν την Πομπηΐα.

Τα κυριαρχικά συμφέροντα τα οποία συγκρούονται είναι τεράστια, η σύγκρουση είναι παρατεταμένη και το «πρόβλημα» φαίνεται ότι πρόκειται να λυθεί με την άμεση αντιπαράθεση των κοινωνικών δυνάμεων, που εκπροσωπούνται, μ’ ό,τι αυτό συνεπάγεται. Οι δυνάμεις φαίνεται να μετρήθηκαν, σε πρώτη φάση, μ’ αφορμή τις επαναλαμβανόμενες δολοφονίες έγχρωμων από λευκούς αστυνομικούς. Είναι πολύ πιθανόν η έκρηξη να προκληθεί με αφορμή τις προεκλογικές συγκεντρώσεις, χωρίς να αποκλείεται και ένα περιστασιακό συμβάν. Όσο για την ματαίωση του «σεναρίου», προϋποθέτει απλά την «αναίμακτη» μετάβαση σ’ έναν μεταπολεμικό κόσμο. Προσδεθείτε…

Οκτώβριος 2020

 

ΘΕΜΑΤΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΦΥΛΛΟ
Επιδρομές στο πολιτικό σκηνικό
Πολυπολική παγκόσμια κυριαρχική τάξη: Ο ιστός της αράχνης απλώνεται…
Κυρώσεις και «πράσινα άλογα»
Η ΑΝΑΤΟΜΙΑ ΕΝΟΣ ΤΗΛΕΗΓΕΤΗ
Η εξάρτηση των κοινωνιών απ’ τον τουρισμό, σφίγγει τα λουριά στους ανθρώπους
Μαθητικός «εγκλεισμός»
ΑΠΑΓΟΡΕΎΣΕΙΣ ΜΕ ΑΦΟΡΜΉ ΤΟΝ ΚΟΡΩΝΑΪΟ: ΤΟ ΞΕΦΩΤΟ ΞΕΜΑΚΡΑΙΝΕΙ…
ΤΙΠΟΤΕ ΔΕΝ ΧΑΝΕΤΑΙ
Μικρά και Μεγάλα
Ιατρική Νέμεση: Η απαλλοτρίωση της υγείας

Anarchy.gr

 
Both comments and trackbacks are currently closed.