Όχι εκατοντάδες, αλλά χιλιάδες σχολικές καταλήψεις

Οι καταλήψεις των σχολείων, οι οποίες ξεκίνησαν κατά το τελευταίο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου ίσως είναι το απ’ τα πιο παρήγορα νέα τον τελευταίο καιρό. Τα κανάλια αρχικά βάλθηκαν να λοιδορήσουν τους μαθητές ότι οι καταλήψεις γίνονται εξ αιτίας της επιβαλλόμενης μάσκας στα σχολεία, σε αυτό το μοτίβο βάλθηκαν και πολλοί ακροδεξιοί να προσεταιριστούν τις καταλήψεις, αλλά μάταια. Οι μαθητές/τριες στα περισσότερα σχολεία διεκδικούν ολιγομελή τμήματα, δωρεάν τεστ για μαθητές και καθηγητές, μαζικές προσλήψεις σε εκπαιδευτικό προσωπικό και καθαριότητα.

Πολλά είναι τα σχολεία που στο αίτημά τους υπάρχει και η κατάργηση της στράτευσης στα 18 και άλλα κατακρίνουν την κυβέρνηση για την αγορά όπλων και μαχητικών αεροσκαφών: «Δεν δεχόμαστε πως ό,τι διεκδικούμε δεν μπορεί να γίνει. Ξέρουμε να κάνουμε μαθηματικούς υπολογισμούς. Η κυβέρνηση της ΝΔ λέει πως θα αγοράσει ΦΕΤΟΣ από τη Γαλλία 16 μαχητικά αεροσκάφη Rafale με κόστος που προσεγγίζει τα 4 δισ. ευρώ… Σε εμάς λένε πως δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν όσους καθηγητές λείπουν ή χρειάζονται για να μειωθεί ο αριθμός μαθητών ανά τάξη. Τους πληροφορούμε πως αυτά τα χρήματα αρκούν για να προσληφθούν πάνω από 300.000 καθηγητές για έναν χρόνο!».

Γνωρίζουμε καλά ότι οι κομματικοί μηχανισμοί θα θελήσουν να ελέγξουν πάση θυσία αυτό το κύμα καταλήψεων και σε συνδυασμό με την καταστολή του κράτους να τις καταστείλουν. Το κράτος ετοιμάζει την αντεπίθεσή του και οι μαθητές οφείλουν να διατηρηθούν μαχητικοί και ανεξέλεγκτοι.

Ας έχουν, λοιπόν, στο νου τους ότι όσο πιο μακριά μείνουν από κόμματα και διαμεσολαβήσεις τρίτων και καλοθελητών, τόσο ο αγώνας τους θα διατηρηθεί, θα ισχυροποιηθεί και θα έχει αποτελέσματα

Ε.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: