Η κοινωνικά διαχωριστική κουλτούρα των Καμένων Βούρλων δυστυχώς δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό

Όποια κυριαρχικά παιχνίδια και να παίζονται πάνω σε μετανάστες και πρόσφυγες, καθώς και στους κατοίκους του Ελλαδικού χώρου, αυτό που γίνεται στα Καμένα Βούρλα από εκατοντάδες κατοίκους είναι μια αθλιότητα. Για μέρες, εκατοντάδες κάτοικοι έχουν αποκλείσει την Εθνική οδό και αποτρέπουν την διανομή κουβερτών και φαγητού σε 39 ασυνόδευτους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες. Τα αποβράσματα συνδιαλέγονται ακόμα και με τους μπάτσους, προτρέποντάς τους να μπουν στο ξενοδοχείο όπου φιλοξενούνται προσωρινά οι ανήλικα πρόσφυγες και μετανάστες και να τους ξυλοφορτώσουν.

Μάλιστα, την Παρασκευή το βράδυ, μετά από διήμερο αποκλεισμό και τραμπουκισμό από μερίδα των ντόπιων, κάποιοι από τους ανήλικους πρόσφυγες και μετανάστες αντέδρασαν, όπως ήταν επόμενο, και θέλησαν να βγουν έξω από το ξενοδοχείο, όπου φιλοξενούνται δημιουργώντας για λίγη ώρα μικρής διάρκειας ένταση. Οι αντιδράσεις μερίδας κατοίκων των Καμένων Βούρλων δεν είναι μεμονωμένες και δυστυχώς υπάρχουν και άλλες περιοχές που θα είχαν ανάλογες άθλιες αντιδράσεις, αλλά προς το παρόν καλύπτονται από την μπόχα του τουρισμού, οπότε το κράτος για την ώρα δεν θα θελήσει να εγκαταστήσει εκεί πρόσφυγες και μετανάστες.

Το σίγουρο είναι ότι τέτοιες, τουλάχιστον κοινωνικά διαχωριστικές αντιδράσεις, πρέπει να κοπούν από την ρίζα. Ο εχθρός δεν είναι κανένα ανήλικο παιδί. Ο εχθρός κάθεται σε βουλευτικά έδρανα εκτελώντας άνωθεν εντολές της κυριαρχίας.

Ε.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: