Ο Ερημίτης στην Κέρκυρα κάποια στιγμή θα καιγόταν

Ο Ερημίτης στην Κέρκυρα είναι άλλη μια περιοχή όπου το κράτος μαζί με το κεφάλαιο την ισοπεδώνουν. Για άλλη μια φορά στο όνομα της «βαριάς βιομηχανίας» της Ελλάδας, θα αλωθεί μια περιοχή για να χτιστούν βίλες, ξενοδοχεία, μαρίνα και καταστήματα. Τι και αν το φετινό καλοκαίρι αποδείχτηκε περίτρανα, πως οικονομικά η «βαριά βιομηχανία» είναι φτερό στον άνεμο; Η καταστροφή του Ερημίτη συντελέστηκε με την συνεργασία όλων των κυβερνήσεων από το 2012 έως σήμερα. Μάλιστα η παραχώρηση της περιοχής στην NCH Capital Inc για 99 χρόνια έγινε το 2016 επί κυβέρνησης Συριζανελ. Η NCH Capital Inc δεν είναι τυχαία εταιρεία, αφού έχει δραστηριότητες σε όλη την Ευρώπη και ιδιαίτερα έχει αναλάβει όλα τα Βαλκάνια και την ΝΑ Ευρώπη. Διαχειρίζεται κεφάλαια αξίας 3 δισ. δολαρίων.

Ο Μητσοτάκης όταν επισκέφτηκε την περιοχή στα μέσα του Ιουλίου προφήτευσε», σε δημόσια συζήτηση που είχε, μια φωτιά που θα έπιανε στον Ερημίτη σχεδόν ένα μήνα μετά. Θέλοντας να δικαιολογήσει την επένδυση, ο Μητσοτάκης ανέφερε ότι ούτως ή άλλως, κάποια στιγμή ο Ερημίτης θα καιγόταν. Έτσι και έγινε, λοιπόν. Ο Ερημίτης ένα μήνα μετά στις 17/08 έπιασε φωτιά που κατέκαψε 200 στρέμματα, ορισμένα εκ των οποίων είναι προορισμένα για το λεγόμενο «Project Kassiopi». Η φωτιά ξεκίνησε το απόγευμα σε πολλά διαφορετικά σημεία και ενώ προηγουμένως είχαν ξεκινήσει βορειοδυτικοί άνεμοι.

Οι φωτογραφίες από τον καμένο Ερημίτη φανερώνουν όχι μόνο το μέγεθος της καταστροφής, αλλά και το χειρουργικό χτύπημα της φωτιάς.

Για τα μάτια του κόσμου, η NCH Capital Inc σε δήλωσή της ανέφερε: «Με μεγάλη θλίψη και αγανάκτηση παρακολουθήσαμε την ταυτόχρονη εκδήλωση και εξέλιξη πυρκαγιών, σε τουλάχιστον τρία διαφορετικά μέτωπα, στη δύσβατη περιοχή του Ερημίτη της Κέρκυρας, συμπεριλαμβανομένου και του σημείου όπου θα υλοποιηθεί το Kassiopi Project.[…] «Ως NCH Capital Inc., σε συνεργασία με εξειδικευμένους συμβούλους, ήδη ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό για την αναδάσωση της περιοχής, ώστε η έκταση που κάηκε να ξαναγίνει πράσινη, να ανακτήσει τον αρχικό της χαρακτήρα και φυσικό της πλούτο».

Το κλειδί στην κατανόηση της παραπάνω δήλωσης βρίσκεται στις φράσεις «δύσβατη περιοχή» και «ήδη ξεκινήσαμε τον σχεδιασμό για την αναδάσωση της περιοχής». Δηλαδή, μια πρώην δύσβατη και άγρια περιοχή θα αναδασωθεί και θα εξευγενιστεί ώστε να ανταποκρίνεται στο «Kassiopi Project». Οι δύο αυτές δηλώσεις, λοιπόν, του Μητσοτάκη και της NCH Capital Inc είναι η πραγματική φιλοσοφία του κράτους και του κεφαλαίου απέναντι στο φυσικό περιβάλλον. Εν δυνάμει, λοιπόν, όλα τα δάση κάποτε θα καούν, οπότε γιατί να μην χτιστούν και να αναδασωθούν, σύμφωνα με τα εκάστοτε καταστροφικά project, ώστε να είναι οικονομικά χρήσιμες αυτές οι περιοχές; Η πραγματικότητα που μας επιφυλάσσουν οι κυρίαρχοι μπορεί να γίνει κατανοητή και να εξηγηθεί μόνο με όρους μαφίας και έτσι θα προχωρά αυτός ο κόσμος, όσο ο άνθρωπος πιστεύει σε αχυράνθρωπους σαν τον Μητσοτάκη και στηρίζει το κράτος που θα δίνει βορά, στα νύχια της οικονομικής εξουσίας (κεφαλαίου), ανθρώπινες ζωές και φυσικό περιβάλλον.

E.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: