ΨΕΥΤΗΣ ΚΑΙ ΛΩΠΟΔΥΤΗΣ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ Ή «ΕΘΝΟΠΡΟΔΟΤΗΣ» ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ;

«Ξανατονίζω: Απαντούμε, δεν προκαλούμε. Και με στιβαρότητα προσβλέπουμε να επικρατήσει, επιτέλους, η λογική στη γειτονική μας χώρα. Ώστε να μπορέσει να ξεκινήσει ένας καλόπιστος διάλογος. Βασισμένος στο Διεθνές Δίκαιο και στον αμοιβαίο σεβασμό για τη μία διαφορά που αποτελεί το αντικείμενο συζήτησης και ενδεχόμενης προσφυγής σε διεθνές δικαιοδοτικό όργανο: Την οριοθέτηση Θαλασσίων Ζωνών στο Αιγαίο και στην Ανατολική Μεσόγειο. Δεν σηκώνουμε σημαίες ευκαιρίας. Υψώνουμε τη στάση της ευθύνης και της νομιμότητας. Γιατί δεν γίνεται σοβαρή εξωτερική πολιτική με προπαγανδιστικές φωτογραφίες από ανύπαρκτες σεισμικές έρευνες. Ούτε και με εθνικιστικούς παροξυσμούς προς ελεγχόμενα μέσα ενημέρωσης» (Διάγγελμα Κ. Μητσοτάκη, 12-8-2020).

Η αλήθεια να λέγεται, άλλωστε γι’ αυτό τον επέλεξε ο μαλάκας ο ελληνικός λαός για να του λέει τις μεγάλες αλήθειες. Όχι σαν εκείνον τον αρχιψεύταρο τον Τσίπρα.

Έλα μου, όμως, που το πρωί της 17/8 ο αντιναύχαρχος εν αποστρατεία, σύμβουλος εθνικής ασφαλείας Αλέξανδρος Διακόπουλος, μιλώντας στο Open, για την Ανατολική Μεσόγειο και τα ελληνοτουρκικά δήλωσε«Όπως γνωρίζουμε το Oruc Reis συνοδεία πλοίων έχει μπει στην παράνομη Navtex και εκτελεί το σχεδιάγραμμα ερευνών. Δεν μπορεί όταν έχει βγει όλος ο στόλος μιας χώρας που είναι παραβατική και λειτουργεί εκτός πλαισίου διεθνούς δικαίου, το ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να έκανε ότι δεν συμβαίνει τίποτα», ξεκαθαρίζοντας ότι: «Έχει κάνει έρευνες. Το θέμα είναι λίγο πιο περίπλοκο όμως. Έχει κάνει έρευνες, να μην κοροϊδευόμαστε. Η όλη κίνησή του, όμως, δείχνει ότι δεν ήταν αυτός ο πραγματικός σκοπός της παρουσίας του. Τις πρώτες μέρες δεν έκανε καθόλου έρευνες. Όταν εμείς το «σηκώσαμε» ότι δεν κάνει έρευνες, βγήκε λίγο εκτός, άπλωσε τα καλώδια, επέστρεψε, έκανε κάποιες έρευνες. Κάποια στιγμή σήκωσε λίγο καιρό και σταμάτησε τις έρευνες. Ένα καλώδιο έχει βγάλει δεν έχει βγάλει δύο. Μαρκάρει την περιοχή του. Από ‘κει και πέρα δεν υπάρχει ολίγον έγκυος. Εφόσον έχει μπει και έχει κάνει και έρευνες έστω και μισής ώρας, έχει κάνει την έμπρακτη αμφισβήτηση».

Αμπεμπαμπλόμ του κιθεμπλόμ, αμπεμπλομ του κιθεμπλομ μπλιμ μπλομ! Ποιός είναι ο ψεύτης;

Ο λεβέντης ο Κυριάκος, ο πρωθυπουργός, ο εκλεκτότερος των εκλεκτών γιατί επιλέγει μόνον εκλεκτούς, αφού και αυτός είναι εκλεκτός και από εκλεκτή οικογένεια, με εκλεκτές σπουδές που κάνει μόνον εκλεκτές παρέες και διαλέγει μόνο εκλεκτά στελέχη με εκλεκτά βιογραφικά, δηλαδή από εκλεκτές καρέκλες για να φτιάξει μια εκλεκτή εξουσία, και όλα τελικά να είναι μόνο εκλεκτά, τόσο εκλεκτά που όλα θα λάμπουν!

Μήπως ψεύτης είναι ο σύμβουλος ασφαλείας; Μα αφού επιλέχθηκε σαν εκλεκτός, πότε μπαγιάτεψε, πότε πρόλαβε ο διαλεχτός καραβανάς να γίνει του σωρού; Τέλος πάντων, ο σύμβουλος παραιτήθηκε γιατί η δήλωση του λέει δεν ήταν τόσο εκλεκτή και προκάλεσε σύγχυση στην εκλεκτή κυβέρνηση, κάτι που ουδέποτε θέλησε γιατί σαν εκλεκτός που επιλέχθηκε έχει μάθει να αναλαμβάνει τις εκλεκτές ευθύνες του. Και ο εκλεκτός πρωθυπουργός δέχθηκε την εκλεκτή του παραίτηση και τον ευχαρίστησε για τις εκλεκτές τους υπηρεσίες που όμως προκάλεσαν πρόβλημα.

Αλλά δεν πειράζει και πάλι όλα εκλεκτά θα είναι…

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: