ΟΙ ΣΥΝΩΜΟΤΕΣ, ΠΟΥ ΣΥΝΩΜΟΤΗΣΑΝ…ΓΙΑ ΝΑ ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΟΥΝ… ΚΑΙ Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥΣ…

Το πρώτο συνθετικό της λέξης συνωμότης, δηλαδή το συν-, δηλώνει κάτι που συντελείται από κοινού, ενώ το δεύτερο συνθετικό το –ωμότης προέρχεται από το ρήμα όμνυμι, που σημαίνει ορκίζομαι. Οι συνωμότες, λοιπόν, είναι εκείνοι που έχουν ορκιστεί για την επίτευξη κάποιου σκοπού, για την πραγματοποίηση ενός σχεδίου που έχουν συμφωνήσει να φέρουν εις πέρας προφανώς με συστηματικές ενέργειες, σε βάθος χρόνου με κατανεμημένους ρόλους, και προφανώς διαθέτοντας ή αποκτώντας σταδιακά την απαραίτητη για τον λόγο αυτό υποδομή. Οι συνωμοσιολόγοι είναι αυτοί που μιλούν για τις θεωρίες των συνωμοτών, αναπαράγουν τα λεγόμενά τους, είναι τελικά υποχείρια τους, είτε το καταλαβαίνουν είτε όχι. Μπερδεμένα πράγματα;

Αυτά προφανώς δεν διαφεύγουν από τα λαγωνικά ενός επιτελικού κράτους και ενός πρωθυπουργού του διαμετρήματος του Κούλη του Γουρλή του παγκόσμιου τηλεηγέτη, αλλά και του άφθαστου λαγωνικού, που ηγείται του υπουργείου προστασίας της εξουσίας του Μιχάλη του Χρυσοχοΐδη του βραβευμένου. Έτσι, το κυνήγι άρχισε. Όποιος φέρνει αντιρρήσεις στα μέτρα πάταξης του κορωναϊού, που είναι άλλωστε πολύ καπάτσος και πονηρός και δεν κάθεται να τον πατάξουν και στην φάση βου, παρακολουθείται και συλλαμβάνεται σαν συνωμοσιολόγος. Οι συνωμοσιολόγοι, δηλαδή, είναι οι νέοι ανατρεπτικοί, με ασυνήθιστες ικανότητες στην παρανομία και στην ίντριγκα εναντίον των δημοκρατικών θεσμών.

Και για να μην τους χαρακτηρίσει κάποιους αντιδημοκράτες αυτουνούς του επιτελικού κράτους, ισχυρίζονται ότι η πάταξη αφορά τους «ψεκασμένους», την αναβίωση της πάνω πλατείας των αγανακτισμένων και κάτι παρόμοια. Οπότε οι υπόλοιποι τουμπεκί, γιατί θα σας βγει η ρετσινιά ότι τους μοιάζετε ή υποστηρίζετε τα φίδια τα κολοβά τους συνωμοσιολόγους. Το επόμενο βήμα είναι να επικηρυχθούν και όποιος γνωρίζει κάποιον από δαύτους να τον καταδίδει στις αρχές, με το αζημίωτο βέβαια!

Επιτελικό κράτος είναι αυτό, όχι παίξε γέλασε! Ασουπή…

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: