Ο ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΙ ΒΟΗΘΑ…ΠΑΝΑΓΙΑ…

Καλογερά, καλογερά,
καλογεράκι θα γενώ
καλογεράκι θα γενώ και ράσο θα φορέσω
και κομπολόι θα κρατώ
φως μου για να σ’ αρέσω

Άλλα μου λεν, άλλα μου λεν,
άλλα μου λεν τα χείλη σου
άλλα μου λεν τα χείλη σου
και άλλα μου λέν οι φίλοι σου
καλιά έχω δύο μαχαιρές
παρά τα λόγια που μου λες

Καλογερά, καλογερά,
καλογεράκι φτιάχτηκα
καλογεράκι φτιάχτηκα
σε μοναστήρι τάχτηκα
στα χέρια σου μπερδεύτηκα
και ξεκαλογερεύτηκα

«Ο λαός μας τιμά σήμερα την Παναγία. Την Aνύμφευτη Nύμφη, την Υπέρμαχο Στρατηγό, την Ελεούσα, τη Γιάτρισσα, τη Θαλασσινή, την Παρηγορήτρα. Τη Μάνα που προστατεύει τους αδύναμους και σκέπει τους αδικημένους. Που συγχωρεί και δεν τιμωρεί, και το όνομά της βρίσκεται στα χείλη όσων αισθάνονται ότι έχουν την ανάγκη της», είπε ψέλνοντας σχεδόν ο Τσίπρας τον δεκαπενταύγουστο και άφησε άλαλα τα χείλη των ασεβών.

Και όταν λέμε ασεβών, εννοούμε αυτούς στο κόμμα, που δεν θέλουν να καταλάβουν την ανάγκη της μετάνοιας, και του σταυροπροσκυνήματος, συγγνώμη της διεύρυνσης του κόμματος θέλαμε να πούμε, και κάνουν τους δύσκολους, και φτιάχνουν φέουδα και οχυρωματικά έργα για να μην μπουν μέσα και χωθούν αυτοί οι αρουραίοι οι παλαιοπασόκοι και αλλάξει χαρακτήρα και ιδεολογία η ριζοσπαστική αριστερά και νοθευτεί το επαναστατικό της έργο. Μουλάρια σου λέω, δεν σκαμπάζουν γρυ και είδε και αποείδε το καμάρι της αριστεράς ο Αλέξης και άφησε μούσι έτοιμος να καλογερέψει, αν δεν βάλουν μυαλό και δεν καταλάβουν, ότι «δεν υπάρχει Συριζα, παρά μόνο Τσίπρας», τα χαϊβάνια, τα τσακαλώτια, οι χαλβάδες που δεν κατάλαβαν ακόμη γιατί τους πήρε και τα σώβρακα ο Κούλης.

Καλά που υπάρχει και αυτός ο Καρανίκας, ο στρατηγικός σύμβουλος των συμβούλων του Αλέξη του αρχηγού, που τον συμβουλεύει στρατηγικά και ασυμβούλευτα με συμβουλές, όχι παίξε γέλασε, και τον προστατεύει από αυτά τα αντικομματικά φαινόμενα του αντικοινωνικού αθεϊσμού, που εμφανίστηκαν σίγουρα πρακτόρικα μέσα στο κόμμα, κάτι αμόρφωτων και κομπλεξικών αστείων υπάρξεων, κουραμπιέδων μικροαστών σαλιάρηδων, κάτι θηλαστικών που έχουν τον αέρα τον κοπανιστό του ελαφρόμυαλου μέλους και δεν σηκώνονται να ξεκουμπιστούν να πάνε από εκεί που ήρθαν στις γκρούπες των αριστεριστών, να λένε σαχλαμάρες και να τρώνε πασατέμπο στα παγκάκια και να αφήσουν τα αριστερά μεγαλεία και την εξουσία για την νομενκλατούρα του κόμματος. Άϊ στα τσακίδια αμόρφωτοι, που θα κατηγορήσετε και τον Τσίπρα ντενεκέδες, σαχλαμαράκηδες, αριστεριστές πουθενάκηδες, ταβερνιάρηδες ανιστόρητοι, που ’σαι Μενεγάκη θεά να δεις τους ξενέρωτους…

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: