Η διπλή όψη του 112

Όταν κάπου δεν λειτουργεί χάνονται ζωές, ενώ κάπου αλλού, αν λειτουργούσε θα υπήρχε εκατόμβη νεκρών ή όταν ο Χαρδαλιάς μας θεωρεί ηλίθιους

 -Το 112 γιατί δεν λειτούργησε;

-Εεε, αν λειτουργούσε το 112 και όποιος έχει την οποιαδήποτε σχέση με το υπηρεσιακό, θα είχαμε εκατόμβη νεκρών. Σας λέω ότι αυτή την στιγμή, ότι έχουμε πέντε νεκρούς, οι οποίοι τρεις πνίγηκαν, προς την προσπάθειά τους να φύγουν. Άρα όταν έχεις ένα φαινόμενο, δεν ζητάς καμία εκκένωση. Ντάξει;

Η παραπάνω δήλωση είναι του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά, η οποία πρέπει να παίζεται σε επανάληψη και να τυπωθεί σε μπλουζάκια, ώστε να θυμίζει σε όλους την χλεύη του κράτους απέναντι στις ανθρώπινες ζωές. Σύμφωνα με την άποψη της Νέας Δημοκρατίας, που χειρίστηκε με τυμβωρυχία τους νεκρούς στο Μάτι ώστε να βγει κερδισμένη στις εκλογές του 2019, οι άνθρωποι στο Μάτι κάηκαν γιατί δεν λειτούργησε το 112 και στην Εύβοια δεν πνίγηκαν εκατοντάδες επειδή, επίσης, δεν λειτούργησε. Όχι δεν λένε κουταμάρες, αυτό είναι πολιτική, δηλαδή η διαστρέβλωση της αλήθειας ώστε να έχει το κάθε κόμμα πολιτικό κέρδος σε κάθε περίπτωση.

Το ότι το 112 θα μπορούσε να έδινε οδηγίες και να προετοίμαζε τον κόσμο, δεν το σκέφτηκε ο Χαρδαλιάς ή τελικά είναι μόνο για τα άχρηστα και επικοινωνιακά διαγγέλματα τρόμου του Μητσοτάκη για τον κοροναϊό; Την στιγμή που οι νεκροί ήταν πέντε, ο Χαρδαλιάς μας ενημερώνει ότι οι τρεις πνίγηκαν επειδή πήγαν να φύγουν για να δικαιολογήσει τον εμετό που ξεστόμισε.

Από πού να πιάσει κανείς αυτή την δήλωση και που να τελειώσει; Στους πέντε νεκρούς ήταν δύο ηλικιωμένοι που πνίγηκαν μέσα στα σπίτια τους και ένα βρέφος 8 μηνών. Προφανώς οι ηλικιωμένοι και το βρέφος πήγαν να φύγουν σύμφωνα με τον Χαρδαλιά; Δεν φτάνει η λάσπη που κατέβασαν οι χείμαρροι, αλλά ήρθε και ο Χαρδαλιάς εκστομίζοντας την δική του.

Η Νέα Δημοκρατία έχει την δική της Μάνδρα, αλλά όσο πιστεύουμε ότι οι ευθύνες είναι μόνο κομματικές και της εκάστοτε κυβέρνησης, τόσο κάθε χρόνο θα θρηνούμε Μάνδρες, Εύβοιες και Μάτι, όσο δεν βλέπουμε ότι η παθογένεια στην φύση και στον άνθρωπο είναι το κράτος και η εξουσιαστικές λογικές τόσο θα κυνηγάμε Χίμαιρες και το επόμενο κακό θα ξαναεμφανίζεται με μια άλλη κυβέρνηση στην διαχείριση του κράτους. Ο Σύριζα εννοείται ότι δεν μπορεί να μιλάει, δια στόματος Ραγκούση, για «ολιγωρίες και ευθύνες του κρατικού μηχανισμού», αφού κανείς δεν μπορεί να ξεχάσει την κάκιστη και δολοφονική διαχείριση στο Μάτι και στην Μάνδρα, τουλάχιστον.

Ο Χαρδαλιάς, λοιπόν, αντί να έχει τα μούτρα να ξεστομίσει  τις παραπάνω αηδιαστικές και εκνευριστικές δηλώσεις του, με τουπέ χιλίων καρδιναλίων και μαγκιά (’ντάξει), θα μπορούσε απλώς να πει αυτό που χρόνια λένε οι αναρχικοί «Φάτε Σκατά Κερνάει το Κράτος».

Θα μπορούσε, επίσης, να πει ότι δεν λειτούργησε το 112 γιατί είστε ηλίθιοι, τόσο που στις άλλες εκλογές θα με κάνετε βουλευτή και υπουργό.

Ελευθερόκοκκος

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: