Η κοινωνική οργή περισσεύει στον Λίβανο

Η κοινωνική οργή στον Λίβανο γιγαντώνεται, μετά την τεράστια έκρηξη που ισοπέδωσε το λιμάνι και μέρος της πόλης της Βηρυτού και προκάλεσε τον θάνατο τουλάχιστον 158 ανθρώπων και τον τραυματισμό άλλων 6.000, ενώ αγνοούνται ακόμα 21 άτομα. Η έκρηξη που σημειώθηκε, έρχεται σε μια περίοδο αναταραχών και συγκρούσεων στον Λίβανο. Η κοινωνική αντίδραση εναντίον των διεφθαρμένων κυβερνήσεων, καθώς και των συνθηκών φτώχειας που βιώνει μεγάλο μέρος των Λιβανέζων, είναι μεγάλη.

Τέσσερις μέρες μετά την έκρηξη χιλιάδες Λιβανέζοι διαδήλωσαν σε ολόκληρη την χώρα κατά της κυβέρνησης. Το Σάββατο στις 8 Αυγούστου οι διαδηλωτές στην Βηρυτό κατέλαβαν τέσσερα κτήρια υπουργείων: Οικονομικών, Εμπορίου, Εξωτερικών και Ενέργειας. Οι διαδηλωτές εισέβαλαν στο κτήριο του υπουργείου Οικονομίας και το πυρπόλησαν, καλώντας από τα μεγάφωνα τον κόσμο να καταλάβει και άλλα υπουργεία. Διαδηλωτές υπό την απειλή τεθωρακισμένων οχημάτων του στρατού απομακρυνθήκαν από το κατειλημμένο κτήριο του υπουργείου Εξωτερικών.

Επίσης πυρπολήθηκε και πορτραίτο του Λιβανέζου πρόεδρου Michel Aoun. Μέχρι αργά το απόγευμα του Σαββάτου, από τις συγκρούσεις, υπάρχει ένας νεκρός αστυνομικός και τουλάχιστον 110 τραυματίες διαδηλωτές από λαστιχένιες σφαίρες της αστυνομίας.

Ελευθερόκοκκος

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: