Το τέλος της «αυτόνομης ζώνης» του Σηάτλ

Μετά από σχεδόν ένα μήνα η λεγόμενη «αυτόνομη ζώνη» του Σηάτλ (CHOP) έλαβε τέλος. Την είδηση έσπευσε να ανακοινώσει και ο Λευκός Οίκος μέσω του υπουργού Τύπου: «Είμαι στην ευχάριστη θέση να σας ενημερώσω ότι το Σηάτλ απελευθερώθηκε. Η αναρχία είναι αντιαμερικανική, ο νόμος και η τάξη είναι απαραίτητα, η ειρήνη στους δρόμους θα διασφαλιστεί». Η διαστρέβλωση της λέξης αναρχία είναι συνήθης πρακτική των εξουσιαστών. Η εξουσία έχει στρεβλώσει τόσο πολύ κάποιες έννοιες, ώστε οι υπήκοοι να ακούν τις λέξεις μόνο μέσα από το φίλτρο της. Είναι γελοίο ένας υπουργός μια χώρας που αιματοκυλίζει και είναι προϊόν δυστυχίας όχι μόνο για τους υπηκόους της, αλλά και για ολόκληρο τον πλανήτη, να φαίνεται ως προασπιστής της ειρήνης και της τάξης.

Η αστυνομία του Σηάτλ, λοιπόν, μετά την αποχώρησή της από την περιοχή, ξαναγύρισε στην γειτονιά Capitol Hill, την επονομαζόμενη CHOP. Η εκκένωση της περιοχής από τον κόσμο που είχε παραμείνει σ’ αυτή, ξεκίνησε νωρίς το πρωί της Τετάρτης 1ης Ιουλίου. Κατά την διάρκεια εισόδου της αστυνομίας υπήρξαν σποραδικές συγκρούσεις και έγιναν 44 προσαγωγές περίπου, ενώ το βράδυ οι συγκρούσεις συνεχίστηκαν γύρω από την East Pine Street και το Broadway, με την προσαγωγή άλλων 25 ατόμων.

Κατά την διάρκεια των τρεισήμισι βδομάδων της «αυτόνομης ζώνης» του Σηάτλ, σημειώθηκαν αρκετοί πυροβολισμοί από διερχόμενα αυτοκίνητα έξω από την ζώνη, με αποτέλεσμα τον θάνατο δυο ατόμων, τον 19 ετών Lorenzo Anderson και τον 16 ετών Antonio Mays Jr, καθώς και τον τραυματισμό ενός αγοριού 14 ετών.

Στo CHOP όλο αυτό τον καιρό είχαν βρει καταφύγιο οι άστεγοι της πόλης, οι οποίοι μετά την είσοδο της αστυνομίας εγκατέλειψαν τα πρόχειρα καταλύματά τους, ακόμα και μέσα στο αστυνομικό κτήριο.

Οι επιθέσεις εναντίον διαδηλωτών, όμως, έχουν και συνέχεια. Χθες βράδυ, 4η Ιουλίου, αυτοκίνητο έπεσε πάνω σε διαδηλωτές που είχαν αποκλείσει αυτοκινητόδρομο στο Σηάτλ, με αποτέλεσμα μια γυναίκα να χάσει την ζωή της και μια άλλη να βρίσκεται στην εντατική βαριά τραυματισμένη.

 Όλα δείχνουν πως οι ταραχές που ξέσπασαν σε όλες τις ΗΠΑ ανακίνησαν κοινωνικούς διαχωρισμούς και ρατσισμούς, που συμβαίνουν στην κατ’ επίφαση «πιο ελεύθερη χώρα του πλανήτη». Η δημιουργία κρατών ανά τον πλανήτη, βασίστηκε στην καταπίεση. Σκοτεινό παράδειγμα του παραπάνω γεγονότος, είναι οι ΗΠΑ που από την αρχή της συγκρότησής τους, βασίστηκαν εκ θεμελίων στην καταπίεση και στον ρατσισμό.

Ελευθερόκοκκος

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: