Φοιτητές ενάντια στην εξεταστική

Στα φοιτητικά μας χρόνια είχε πέσει στα χέρια μας μια υπέροχη και καλοτυπωμένη μπροσούρα από μια καλτ ομάδα αριστεριστών υπό τον ομιχλώδη τίτλο «μητροπολιτάνοι» ή κάτι τέτοιο, με τον εύγλωττο τίτλο: «Στις εξετάσεις να αντιγράφετε». Στο εν λόγω έντυπο οι άνθρωποι αυτοί με ακλόνητα επιχειρήματα και εξαιρετική ανάλυση όχι μόνο υπερασπίζονταν την αντιγραφή, αλλά προσπαθούσαν να το περάσουν ως κοινωνική στάση. Το αποτέλεσμα ήταν γέλια μέχρι δακρύων. Καλύτερο θα ήταν να δώσουν ένα manual αντιγραφών. Στο κάτω κάτω όσοι μπορούσαν αντέγραφαν, δεν χρειάζονταν ιδεολογικό οπλοστάσιο, όπως δεν χρειάζονται οι ληστές προταγματικά επιχειρήματα υπέρ των ληστειών.

Και όμως και αυτό ξεπεράστηκε από την επαναστατικότερη πρωτοβουλία στο ΑΠΘ «foitites enantia stin exetastiki», που ούτε λίγο ούτε πολύ ζητάνε «να περαστούν όλα τα μαθήματα χωρίς εξετάσεις» προφανώς λόγω πανδημίας!

Ωραίοι ρε! Πως δεν το είχαμε σκεφτεί, ρε παιδιά τόσα χρόνια; Προσοχή, όχι να μας περάσετε κύριοι καθηγητές, αλλά να «περαστούν» προφανώς μόνα τους τα παιδιά. Αυτά τα παιδιά είναι αξιοθαύμαστα, διότι με τα πρόσωπά τους, χωρίς ντροπές ζητούν να τους στείλουν το «χαρτί» στο σπίτι, να μην μπουν καν στον κόπο να πάνε στη γραμματεία.

Τουλάχιστον οι έρμοι οι αριστεριστές με το πρόταγμα «στις εξετάσεις να αντιγράφετε», προέτρεπαν τον φοιτητόκοσμο, όχι μόνο να προσέρχεται στις εξετάσεις, αλλά να είναι και κατάλληλα προετοιμασμένος με συστήματα σκονακίων. Δεν ήταν λίγοι αυτοί, που τελικά έμαθαν την ύλη μέσα από την ψειρογραφία σε μικροσκοπικά ρολά με χαρτάκια. Ίσως βλέποντας αυτά το ΑΠΘ ίδρυσε «μουσείο σκονακίων» σε μια αίθουσα παρουσιάζοντας τέτοια ευφάνταστα συστήματα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο εμπνευστής αυτής της ωραίας πρωτοβουλίας είναι ένας υφυπουργός του Συ.ριζ.α. ονόματι Δημήτρης Μάρδας.

Ε.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: