TΟΥ ΑΡΙΣΤΕΡΟ-ΔΕΞΙΟΥ ΠΑΡΑ-ΚΡΑΤΟΥΣ ΤΟ ΚΑΓΚΕΛΟ…

«Και που να βάλω και γραβάτα, ποιος με φθάνει…»

Οι αριστεροί «τεχνικοί» της εξουσίας ήταν ανέκαθεν περισσότερο καπάτσοι, ευέλικτοι, τσαλαβατούσαν και τσαλαβατούν με μεγαλύτερη άνεση στα λασπόνερα κάθε εξουσίας, γλοιώδεις αρουραίοι, όπως ο Παύλος Τσίμας, ο Θεωδορικάκος, και τόσοι άλλοι, πριν τον Νικολάκη τον Παππά. Γλείφουν εκεί που προηγουμένως έφτυναν, φελλοί κανονικοί, επιβίωναν και επιβιώνουν σαν τις κατσαρίδες.

Τα «ξεκαθαρίσματα» με την «παλιά διαπλοκή» δεν σήμαιναν τίποτα περισσότερο από τα σκληρά παζάρια με την «νέα διαπλοκή» και φυσικά, όπως κάθε νεόπλουτος στην εξουσία, τα νέα αριστερά φιντάνια έδειξαν από την αρχή το μεγάλο τους ταλέντο.

Οι παλιοί Πασόκοι πρόθυμοι έσπευσαν να συνδράμουν, μαζί τον λεβέντη τον Πάνο τον Καμμένο και κάποιους καραμανλικούς, γνωρίζοντας, βέβαια, καλύτερα την τεχνογνωσία για να λύνονται γρηγορότερα και αποτελεσματικότερα τα «προβλήματα». Τα κάθε είδους προγεφυρώματα απαραίτητα. Άλλωστε, που καιρός για χάσιμο; Οι «πάσες» των «προβληματικών» ΜΜΕ (Μπόμπολας) στα νέα τζάκια (Σαββίδης) ευρηματικές, οι συνεννοήσεις με την γερασμένη διαπλοκή και με την γάτα των Ιμαλαϊών να κρυφακούει (ΔΟΛ, Ψυχάρης) μνημειώδεις, έστω και αν κάπου τα πράγματα δεν προχώρησαν. Αλλά δεν βαριέσαι αδερφέ, η εξουσία, δεξιά ή αριστερή, δεν κωλώνει. Ο διαστημικός αριστερός υπουργός Νίκος Παππάς «έσπασε μέση» και προχώρησε, αγκαλιά πάντα με τον μεγάλο ηγέτη Αλέξη Τσίπρα. Και ας στράβωναν τα μούτρα των «κομματικών». Ξυδάκι! Ο έμπιστος του αρχηγού καβαλώντας το καλάμι της νέας (αριστερής) εξουσίας ίδρωνε την φανέλα. Και δώστου υποσχέσεις σε επιχειρηματίες και επενδυτές για να γεμίζουν και τα κομματικά μαύρα ταμεία με κόλπα ζόρικα, που ήξεραν οι παλιοί και ξεπατίκωσαν οι νέοι. Άριστοι μαθητές, δίχως άλλο, με σημαία το «ηθικό πλεονέκτημα», που σημαίνει διαχρονικά ότι τα περιθώρια για μάσα μεγαλώνουν. Άλλο τόσο μεγάλωνε και η απληστία για εξουσία. Τόσα χρόνια στην απ’ έξω από τα μεγαλύτερα καζάνια και η πείνα ακόρεστη.

Βουρ, λοιπόν, στον πατσά. Και η παπαραλογία, όλα και όλα, πήγαινε και πηγαίνει σύννεφο: η άμεμπτη αριστερά που ήρθε να πατάξει την διαφθορά του παλιού πολιτικού συστήματος, και να πολεμήσει το σάπιο παρακράτος της δεξιάς και τα βοθροκάναλα της διαπλοκής… Μεγάλη η αριστερή συγκίνηση. Και η μεγάλη εκστρατεία ξεκίνησε, με τον Παπαγγελόπουλο να κρατάει την ρομφαία ως ο αναντικατάστατος αναπληρωτής υπουργός δικαιοσύνης. Πρώην επικεφαλής της ΕΥΠ, υπεύθυνος εισαγγελέας για την πάταξη της «τρομοκρατίας» και καραμανλικός. Κελεπούρι πραγματικό για την πρώτη φορά αριστερή κυβέρνηση. Σκληρός ο κυρ εισαγγελέας με τους φτωχοδιάβολους, Ιαβέρης στο κυνήγι των «τρομοκρατών».

Και όπως κάθε απηνής και «άμεμπτος» διώκτης, έτσι και ο Ρασπούτιν, επιδόθηκε με ζήλο στο προσφιλές σπορ των εκβιασμών επιχειρηματιών, από τους οποίους απαιτούσε την καταβολή «εξόδων» σε εκδότες. Και μπράβο του. Αλλά να κατηγορεί, έναν από τους προνομιακούς συνομιλητές του καθεστώτος Τσίπρα, τον επιχειρηματία-πράκτορα-υποψήφιο πρόξενο Μιωνή για κατασκοπεία, αυτό ξεπερνάει κάθε φαντασία. Και πάλι, όμως μπράβο του. Σάμπως ο ίδιος και έτεροι από το αριστερό σινάφι που είχαν τακιμιάσει με τον Μιωνή δεν ισχυρίζονται ότι τάχα το έκαναν σεβόμενοι την επιθυμία της ισραηλινής κυβέρνησης;

Τα συζήτησαν εκεί στον Συριζα και δήθεν τράβηξαν το δεξί αυτάκι του Παππά, ο οποίος ανέλαβε την ευθύνη του «λάθους»: «όσα ειπώθηκαν δεν είχαν να κάνουν με τις αυθεντικές πεποιθήσεις μου, αλλά ειπώθηκαν απέναντι σε έναν άνθρωπο σε παραλήρημα, που προσπαθούσα να καθησυχάσω», δήλωσε το φαιδρό υποκείμενο της αριστερής διακυβέρνησης, προσθέτοντας ότι «λάθη ύφους και ουσίας έδωσαν αφορμή για επιθέσεις εναντίον μας».

Δηλαδή, ο μέγιστος κρετίνος υποστηρίζει ότι είναι ένας ψεύτης και μισός με όποιον και αν μιλάει, και κατόπιν καλεί, προφανώς θεωρώντας τον κόσμο πανίβλακα, να τον πιστέψουμε.

Μεγάλη έκπληξη ένιωσαν για όλα αυτά οι αρσακειάδες της ΝΔ.

«Εγώ βρίσκομαι σε ένα καθεστώς μικρού σοκ», μας εξομολογήθηκε ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης, αναφερόμενος στις ηχητικές συνομιλίες Παππά-Μιωνή, μιλώντας στο «Θέμα 104, 6» και τον Γιάννη Πρετεντέρη, το διαχρονικό πρωτοπαλίκαρο του ΔΟΛ, που ήθελε να «αποκεφαλίσει» η πρώτη φορά αριστερά κυβέρνηση. «Έχουμε ένα φαινόμενο μιας συγκροτημένης, σχεδόν παράλληλης δομής εξουσίας, μιας δομής που υφίσταται», συνέχισε ο Γεραπετρίτης, προσθέτοντας δήθεν έντρομος ότι «Αυτά στην Ελλάδα δεν έχουν υπάρξει. Μιλάμε στην πραγματικότητα για μια συγκροτημένη λειτουργικά δομή, η οποία φαίνεται να ασκεί πολύ μεγάλη επίδραση, κυρίως στη Δικαιοσύνη». Και κάλεσε σε «θεσμική εγρήγορση»!!!

Οι κακές γλώσσες, βέβαια, λένε ότι ο Γιαννάκης ο Πρετεντέρης ενθυμούμενος τις ημέρες, που το συγκρότημα Λαμπράκη ανεβοκατέβαζε κυβερνήσεις, έσκασε από τα γέλια σε τέτοιο βαθμό, που οι παρευρισκόμενοι ανησύχησαν αν θα τινάξει τελικά τα πέταλα. Παράλληλες δομές εξουσίας, συγκροτημένες και λειτουργικές; Άει στο καλό! Μεγάλα μυαλά αυτοί οι Συριζαίοι και ο Παπαγγελόπουλος, που τα σκέφθηκαν όλα αυτά και τα έβαλαν σε εφαρμογή πρώτοι και καλύτεροι! Να ’σαι καλά ρε Γεραπετρίτη, που ανακάλυψες το φαινόμενο…

Εν τω μεταξύ κάτι μας λέει, κάτι μας λέει ότι η ΝΔούλα δεν θα πιέσει και παραπάνω απ’ ότι πρέπει τον Τσίπρα, δηλαδή όσο, όσο… δηλαδή πρόκειται για πολιτικά τζιβιτζιλίκια, το όλον πράγμα και τίποτα περισσότερο! Λίγο να τον κοντύνουμε και ας τον εκεί να ρεμβάζει…

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: