Ο ΜΠΑΜΠΗΣ Ο ΠΡΟΦΗΤΗΣ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣΤΑΛΤΟΣ ΚΟΡΩΝΑΪΟΣ…

«Στον καπιταλισμό οι κρίσεις είναι που αλλάζουν τα πράγματα. Πρέπει την κρίση αυτή που μας έστειλε ο Θεός να την κάνουμε ευκαιρία. Λεφτά θα ’ρθουν εμείς θα είμαστε σε θέση να τα αξιοποιήσουμε ή θα κοιτάμε τι δίνει το κράτος να πάω να τα πάρω…».

Τάδε έφη και ελάλησε προ ημερών ο τρισμέγιστος βουλευτής της ΝΔ Μπάμπης Παπαδημητρίου, που εκτός των άλλων επικροτούσε το ξεβράκωμα των «μπαχάλων» από τα κτήνη των δυνάμεων καταστολής. Ο προφήτης παπατζίμης έλαβε προφανώς επί της κεφαλής του το πνεύμα το επουράνιο εκ περιστεράς, που τον χειροτόνησε κουτσουλώντας τον λίγο για γούρι και έτσι φωτισμένος, πλέον, μάς μετέφερε τα «θεία» αυτά νέα. Απρόσμενες, βέβαια, αυτές οι «θείες αποκαλύψεις», που ίσως στην πραγματικότητα να του μεταφέρθηκαν από κάποια μακρινή του θεία, όπως υποψιάζονται πολλοί γνωρίζοντες το σχετικό παρασκήνιο.

Ανησυχία, όπως ήταν αναμενόμενο, επικρατεί και στα ιερατεία, αφού ορισμένα σημάδια αυτής της θεόσταλτης «κρίσης» κατά τον προφήτη Μπάμπη είναι «τρομερά», όπως το να ψάλλεται το Χριστός Ανέστη στις 27 του Μάη. Και αφού αυτή είναι η βούληση του Κυρίου, τί μέλλει γενέσθαι;

Προβληματίζονται, όμως, παρά ταύτα και με το δίκιο τους γνωστοί οικονομολόγοι, χρηματιστές, υπουργοί οικονομικών πολλών κρατών μέχρι και ο Σόρος για την «αποκάλυψη» αυτή. Γιατί, σου λέει, αν ο Θεός είναι υπεύθυνος για τις καπιταλιστικές «κρίσεις», τότε τι στο διάβολο κάνουμε εμείς τόσα χρόνια, μπρίκια κολλάμε; Άσε που αυτή η ανάμιξη μπορεί να γίνει συνήθεια του θεούλη και μετά να μπερδεύεται συνέχεια στα πόδια τους!

Η οικονομική κρίση, που προκαλεί η πανδημία του κορωναϊού, παρουσιάζει «θεμελιώδεις διαφορές» με τη Μεγάλη Ύφεση και η ανάπτυξη αναμένεται να επιστρέψει πολύ πιο γρήγορα, παρά την εξαιρετικά υψηλή ανεργία και τη βαθιά ύφεση, τονίζει την ίδια στιγμή ο Τζερόμ Πάουελ, πρόεδρος της ομοσπονδιακής κεντρικής τράπεζας των ΗΠΑ. Ορίστε η θεόσταλτη ευκαιρία! Μια θεϊκή δοκιμασία είναι για τους «φωτισμένους», δηλαδή τους «πιστούς» κάθε οικονομικής αρπαχτής. Ελέησον δέσποτα Μπάμπη!!!

«Τα κόστη θα ξεπεράσουν πιθανότατα όλα όσα γνωρίζουμε από τις οικονομικές κρίσεις και φυσικές καταστροφές των τελευταίων δεκαετιών στη Γερμανία», εκτιμά και ο πρόεδρος του ινστιτούτου Ifo του Μονάχου Κλέμενς Φουστ, ενώ ο επικεφαλής του αεροδρομίου του Μονάχου Γοστ Λάμερς σιγοντάρει στο ίδιο τέμπο: «Οι συνέπειες της κορώνα-κρίσης είναι πιο δραματικές από εκείνες των επιθέσεων της 11ης Σεπτεμβρίου ή της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης του 2008».

Α, όλα και όλα, οι «άπιστοι» πρέπει να δοκιμαστούν, να μας αδειάσουν την γωνιά μια ώρα αρχύτερα και εκατοντάδες χιλιάδες γερόντια, ο παγκόσμιος πληθυσμός να κλειστεί στο «κλουβί» του για όσο χρειαστεί, η φτώχεια, οι ψυχικές ασθένειες να κτυπήσουν σαν τις επτά πληγές του Φαραώ «δικαίους και αδίκους».

Η «θεία» ευκαιρία, δίχως άλλο, είναι μεγάλη. Πιστεύετε, λοιπόν, και ομονοείτε…

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: