Ο ΜΕΓΑΛΟΣ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟΣ ΤΗΛΕ-ΗΓΕΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΤΑΞΗ ΤΟΥ «ΘΗΡΙΟΥ»…

Ο Κυριάκος σε εκδήλωση μιλάει στην άδεια καρέκλα του Κώστα Καραμανλή καθήμενος εκ δεξιών της και όχι εξ αριστερών, όπως προβλεπόταν, προβαίνοντας έτσι σε κυκλωτική κίνηση, ενώ ο Άδωνις τον κοιτάζει έκθαμβος και εκστατικός… Άγνωστο τι διημείφθη μεταξύ τους…

Σε συνέντευξή του τον Απρίλιο στην εκπομπή The Late Late Show του βρετανού κωμικού Τζέιμς Κόρντεν, ο γνωστός συγγραφέας Γιουβάλ-Νοά-Χαράρι μίλησε για την παγκόσμια «κρίση» του κορωναϊού, ενώ αναφερόμενος στην διαχείριση του ελλαδικού κράτους είπε χαρακτηριστικά ότι: «εάν είχα να διαλέξω ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα για το ποιος πρέπει να διευθύνει τον κόσμο σήμερα, να μας δώσει ένα σχέδιο δράσης, κατηγορηματικά θα διάλεγα την Ελλάδα».

Και έτσι εγένετο η αυτού εξωχότης παγκόσμιος ηγέτης. Έτσι απλά και γρήγορα. Πάνω στην μεγαλύτερη, σύμφωνα με τα ίδια του τα λόγια, οικονομική καταστροφή, που παρόμοια δεν έχουν δει έως τώρα τρεις γενεές. Και δώστου προπαγάνδα τα «βοθροκανάλα της διαπλοκής», που έλεγε και το πουλέν του τσιπρισμού, ο μέγας πολλά βαρύς και όχι, Πολάκης. Λέγε λέγε κάτι θα μείνει. Στο τέλος θα το πιστέψουμε όλοι, θέλοντας και μη. Επέστρεψε, λέει, η εμπιστοσύνη των πολιτών στην πολιτεία, και εμείς κοιτιόμαστε μεταξύ μας και αναρωτιόμαστε, πότε θα εκραγεί το ηφαίστειο της Σαντορίνης. Γιατί όχι; Μόνο αυτό δεν μας έφερε ακόμη, ο γουρλής παγκόσμιος ηγέτης Κούλης ο Τρομερός.

 

Ο Κυριάκος βγάζει σέλφι στην κηδεία του πατέρα του, προφανώς σκεπτόμενος «τα κατάφερα ήρθε η σειρά μου…».

«Σας ευχαριστώ από την καρδιά μου και από αύριο ο ουρανός θα είναι πιο γαλανός και ο ήλιος πιο φωτεινός», δηλώνει μετά την εκλογική του επικράτηση πριν περίπου ένα χρόνο. Το τι ακολούθησε τις επόμενες ημέρες, δεν περιγράφεται.

Πρωτοφανείς πλημμύρες στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, σεισμός 5,1 ρίχτερ συγκλονίζει την Αθήνα· πιάνει την φανέλα την ποδοσφαιρικής ομάδας της Καλαμάτας, η οποία όντας πρώτη στην βαθμολογίας της Football League καταλήγει να μείνει τελευταία, συμμετέχει σε ποδοσφαιρικό αγώνα και κατορθώνει να πετύχει ένα πουλί στον αέρα, το οποίο και καταλήγει ξερό στο χορτάρι!!! (βλ. https://youtu.be/KdcUsvZBpM4?t=12), επισκέπτεται το υπουργείο οικονομικών στην πλατεία Συντάγματος, ανεβαίνει στον έκτο όροφο, στο γραφείο του Χρήστου Σταϊκούρα, τελειώνει η σύσκεψη, προσπαθεί να πάρει το ασανσέρ και πάλι τα καταφέρνει, και τα τέσσερα ασανσέρ αρνούνται να λειτουργήσουν.

Η ευστοχία του Κυριάκου να πετύχει με σουτ ένα πουλί στον αέρα, πράγμα σχεδόν ακατόρθωτο, μοναδικό στα παγκόσμια ποδοσφαιρικά χρονικά, μάς εντυπωσίασε τόσο που το ψάξαμε θεωρούμε περισσότερο από κάθε άλλον. Γιατί το έκανε; Ήταν τυχαίο; Μήπως έχει αποκτήσει υπερφυσικές δυνάμεις και ήθελε να δώσει έναν συμβολισμό μ’ αυτήν του την κίνηση; Όσο το ψάχναμε, η αγωνία μας μεγάλωνε. Και ξαφνικά όλα φωτίστηκαν μέσα από μια παλαιότερη δήλωση του συνταγματολόγου Νίκου Αλιβιζάτου.

Τι σημαντικό είπε; Διαβάστε κρατώντας την ανάσα σας.

«Ο Αλέξης Τσίπρας έχει ταχύτατη αντίληψη και πραγματικά αισθάνεσαι ότι δεν χρειάζεται να συζητάς από τα πιο στοιχειώδη στην αρχή μαζί του για φτάσεις εκεί που θέλεις. Πιάνει πουλιά στον αέρα. Έκτοτε δεν έχουμε ξαναμιλήσει. Ούτως ή άλλως, η μόνη μου ανάμειξη στην άμεση πολιτική ήταν η προπέρσινη, στη δημιουργία του ΚΙΝ.ΑΛ.».

Και ο γρίφος λύθηκε. Σου λέει ο Κυριάκος, δεν μπορεί ο Τσίπρας να πιάνει πουλιά στον αέρα, εγώ έχω πάρει τρία πτυχία σε επτά χρόνια, θα τον κάνω σκόνη, είμαι πιο γρήγορος και από την σκιά μου, θα τα καταφέρω, την Φώφη την ανήμπορη (πολιτικά) δεν την λογαριάζω, ούτως ή άλλως έχω βάλει τον Πρετεντέρη να την «κοντύνει» (να δούμε στο τέλος τι θα μείνει…), δεν φτουράει, που δεν φτουράει, αλλά ο Τσίπρας δεν μπορεί να μου κουνιέται άλλο.

Και τα κατάφερε. Σούταρε και πέτυχε το πουλί στον αέρα!!! Δυσκολότερο αναμφίβολα. Και πέραν αυτού παρατηρήσαμε ότι όσο και αν αναζητήσαμε κάποια καταγγελία από οποιαδήποτε φιλοζωική εταιρία, διαπιστώσαμε ότι δεν υπήρξε καμμία αντίδραση. Τρελοί ήμαστε να τον καταγγείλουμε, θα σκέφτηκαν, και μετά ποιος μας σώζει;

Δεν καταλάβατε. Ο Κούλης μόλις έχει αρχίσει να ξεδιπλώνει το «ταλέντο» του, και ο σώζων εαυτόν σωθήτω….

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: