Επιθέσεις στην Τουρκία από κουρδικές ομάδες

Στην Τουρκία και το Βόρειο Κουρδιστάν, διάφορες μαχητικές ομάδες πραγματοποιούν επιθέσεις εδώ και αρκετό καιρό, κυρίως εναντίον κτιρίων και οχημάτων που συνδέονται με το τουρκικό κράτος και το κόμμα του Ερντογάν. Εκτός από το YPS / YPS-JIN, δραστηριοποιούνται οι ομάδες «Παιδιά της Φωτιάς», «Revenge Units», «Ενωμένο Επαναστατικό Κίνημα των Λαών» (Halklarin Birlesik Devrim Hareketi, HBDH.

Οι Μονάδες Πολιτικής Άμυνας (Yekîneyên Parastina Sivîl, YPS) έχουν αναλάβει την ευθύνη για επιθέσεις εναντίον των συνεργατών του AKP-MHP στο Amed (Diyarbakir), στο Denizli και στο Osmaniye.

Σύμφωνα με την ομάδα YPS «Martyr Soro Devran Revenge Unit», που πήρε το όνομά της από έναν μαχητή που πέθανε στην αντίσταση στο Şırnak, το αυτοκίνητο ενός πολιτικού αστυνομικού και δολοφόνου κούρδων, καταστράφηκε ως αποτέλεσμα πράξης σαμποτάζ στις 23 Μαΐου στις 3 την νύχτα, στην περιοχή Gaziler του Amed.

Την ίδια ημέρα, πραγματοποιήθηκαν ενέργειες σαμποτάζ εναντίον εργοστασίου παραγωγής επίπλων και εργοστασίου μετάλλου στο δρόμο μεταξύ Osmaniye και Antep. Τα δύο κτήρια των εταιριών, οι οποίες σύμφωνα με την YPS είναι συνεργάτες του φασιστικού καθεστώτος ΑΚΡ, κάηκαν ολοσχερώς. Το YPS εκτιμά ότι η υλική ζημία που προκάλεσε αγγίζει τουλάχιστον τις πέντε εκατομμύρια τούρκικες λίρες.

Στις 20 Μαΐου, μια εταιρεία στην επαρχία Ντενιζλί καταστράφηκε σε μεγάλο βαθμό εξ αιτίας μιας ενέργειας σαμποτάζ. Σύμφωνα με την YPS, η εταιρεία πουλούσε στρατιωτικό υλικό και ανήκει σε έναν φασίστα του AKP-MHP.

Με δήλωσή της η ομάδα επεσήμανε, ότι οι επιθέσεις πραγματοποιήθηκαν στο πλαίσιο της επιθετικής εκδίκησης εναντίον των ιμπεριαλιστών και των συνεργών τους, που ανακοίνωσε το YPS στις αρχές Μαΐου και είναι αφιερωμένες στον Devran Soro και όλους εκείνους που πέθαναν στον αγώνα για αυτοδιοίκηση: «Θα συνεχίσουμε να στοχεύουμε τους αποικιοκράτες και τους συνεργάτες τους σε όλες τις πόλεις του Κουρδιστάν και της Τουρκίας».

E.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: