Μολότοφ στην πορεία συμπαράστασης των εξεγερμένων στις ΗΠΑ για την δολοφονία του Τζωρτζ Φλόιντ

Η πορεία που πραγματοποιήθηκε στις 03/06, σε συμπαράσταση των εξεγερμένων στις ΗΠΑ, με αφορμή την δημόσια εκτέλεση του Τζωτζ Φλόιντ, έδειξε ότι κάποιος κόσμος δεν έχει ξεχάσει να αντιδρά. Οι δεκάδες μολότοφ που ρίχτηκαν στους μπάτσους έξω από την μέγαρο μουσικής δίπλα στην αμερικάνικη πρεσβεία, δείχνουν πως όσο και να πιστεύει η κυβέρνηση ΝΔ ότι μπορεί να περνάει νομοσχέδια, πάνω σε μια κοινωνική έρημη γη από αντίδραση, τόσο θα διαψεύδεται. Η κοινωνική ησυχία που επέβαλε ο Σύριζα τα προηγούμενα χρόνια διακυβέρνησής του, δεν γίνεται να συνεχιστεί άλλο. Πορείες για την δολοφονία του Φλόιντ έγιναν και σε άλλα μέρη του κόσμου, δείχνοντας έτσι ο κόσμος παγκόσμια ότι μπορεί να αντιδράσει.

Οι λόγοι για να αντισταθεί και να εξεγερθεί κάποιος σήμερα, είναι παραπάνω από προφανείς. Μοιράζουν γη σε ημέτερα επιχειρηματικά κοράκια, για να την απομυζήσουν και να την εκμεταλλευτούν εις βάρος των ανθρώπων που κατοικούν σε αυτήν, υποβαθμίζοντας ακόμα περισσότερο την ζωή τους. Νομοθετούν καίρια ζητήματα εν μέσω απαγορεύσεων κυκλοφορίας και καλλιεργούμενου φόβου, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα της κυριαρχίας.

Από την άλλη τα μαντρόσκυλα του κράτους, οι μπάτσοι, συνεχίζουν να κάνουν καλά αυτό που μόνο ξέρουν: να τρομοκρατούν, να ξυλοκοπούν και να βασανίζουν όποιον τους γυαλίσει στο μάτι. Ένας τυχαίος έλεγχος και μια συνάντηση με την αστυνομία μπορεί, ανά πάσα στιγμή, να πάρει άσχημη τροπή. Η αφορμή για τους αμερικάνους εξεγερμένους ήταν η εκτέλεση του Φλόιντ σε κοινή θέα, αλλά η αιτία είναι οι συνεχώς αυξανόμενοι κοινωνικοί διαχωρισμοί. Οι φτωχότεροι άνθρωποι πλήρωσαν με την ζωή τους το πέρασμα του κορωναϊού στις ΗΠΑ, αφού αυτοί ήταν που έπρεπε να βγουν στους δρόμους να στριμωχτούν και στο τέλος να καταλήξουν σε μια ανύπαρκτη δημόσια δωρεάν περίθαλψη, ό,τι δηλαδή επιθυμεί το μυαλό κάθε κυβερνητικού στελέχους στην ΝΔ και κάθε κρατιστή γενικότερα.

Οι λόγοι για να εξεγερθεί κάποιος, είναι η υποβάθμιση και η ασφυξία της ζωής, που την προκαλεί το κράτος και η εξουσία που κάθεται με το γόνατο στο λαιμό μας. Δεν είναι, όμως, (και δεν θα πρέπει να είναι σε καμμία περίπτωση) οι μακροπρόθεσμες ή βραχυπρόθεσμες επιδιώξεις των διάφορων πολιτικών φατριών, οι οποίες καιροφυλακτούν για να εκμεταλλευθούν αυτές τις καταστάσεις προς όφελός τους.

Ελευθερόκοκκος

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: