Οι κάτοικοι της Τήνου αντιστέκονται στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών

Άγρια καταστολή δέχτηκαν, στις 20 Μαΐου, εκατοντάδες κάτοικοι της Τήνου, που αγωνίζονται ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών κοντά στα χωριά Καρδιανή και Υστέρνια. Οι συγκεντρωμένοι κάτοικοι ξυλοκοπήθηκαν από τους μπάτσους γιατί εμπόδισαν την διέλευση μηχανημάτων προς τον σχεδιαζόμενο χώρο εγκατάστασης ανεμογεννητριών. Τέτοιο ήταν το μένος των εισαγόμενων στο νησί, σκυλιών του κράτους, που δεν σταματήσουν να χτυπούν ακόμα και όταν ο κόσμος αποχωρούσε από το σημείο. Οι μπάτσοι προχώρησαν και σε οχτώ προσαγωγές ατόμων, οι οποίοι απελευθερώθηκαν αργά την νύχτα μετά τις αντιδράσεις του κόσμου.

Τραγέλαφος για μια ακόμα φορά ο Συριζα, που ενώ επί κυβέρνησης του δόθηκαν οι άδειες εγκατάστασης ανεμογεννητριών στο νησί, στέκεται υποκριτικά στο πλευρό των κατοίκων. Τραγέλαφος και η Greenpeace, η οποία στηρίζει την εγκατάσταση, προβάλλοντάς τες ως μέσο για την αντικατάσταση των ορυκτών καυσίμων, αλλά ξεχvά ότι οι ενεργειακές πλαστές ανάγκες αυτού του κόσμου δεν μπορούν να καλυφθούν από μερικά αιολικά πάρκα.

Ενώ, λοιπόν, όλα τα φώτα είναι στραμμένα στον κορωναϊό η κυβέρνηση της ΝΔ τρέχει πολλούς άλλους σχεδιασμούς (παιδεία, ενέργεια, περιβάλλον, εργασιακά).

Ευτυχώς, όμως, κάποιοι παραμένουν σε επαγρύπνηση. Το κράτος επιδεικνύει την ίδια συνταγή καταστολής όπως στη Λευκίμη, στην Κερατέα, στις Σκουριές, στη Χίο, στη Μυτιλήνη και σε τόσα άλλα μέρη, όπου σε πολλές από αυτές τις περιπτώσεις  έφυγαν με την ουρά στα σκέλια.

Οι εισαγόμενοι μπάτσοι που αποβιβάστηκαν στο νησί, μαζί με τους ιδιώτες  που θέλουν να βάλουν χέρι στο φυσικό περιβάλλον, πρέπει να επιστραφούν όχι μόνο ως ανεπιθύμητοι αλλά και ως επικίνδυνοι για το περιβάλλον.

Ελευθερόκοκκος

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: