Ηνωμένο Βασίλειο. Η ενδοοικογενειακή βία γιγαντώνεται.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, η Εθνική Γραμμή Βοήθειας για την ενδοοικογενειακή βία ανέφερε αύξηση 25% των κλήσεων από την έναρξη της κρίσης του κορωναϊού. Επί πλέον, η Refuge, η μεγαλύτερη οργάνωση προστασίας θυμάτων ενδοοικογενειακής βίας στο Ηνωμένο Βασίλειο κατέγραψε αύξηση κατά 700% των κλήσεων προς τη γραμμή βοήθειάς της σε μία μόνο ημέρα. Τα περιστατικά, που καθημερινά καταλήγουν σε προσαγωγές, ανέρχονται σε 100 την ημέρα.

Είναι φανερό ότι η απομόνωση και ο αυξημένος συγχρωτισμός πολλών ζευγαριών και οικογενειών έχει φέρει στην επιφάνεια χρόνιες παθογένειες. Τα «μικρά και ανεπαίσθητα» δράματα μεγαλώνουν γεωμετρικά με την αναγκαστική συμβίωση ατόμων που στην πραγματικότητα δεν θα ήθελαν να είναι μαζί.

Πίσω, λοιπόν, απ’ τις κουρτίνες, τις κλειστές πόρτες και τα ντουβάρια, υπάρχουν άνθρωποι που βασανίζονται καθημερινά. Άνθρωποι εγκλωβισμένοι που δεν έχουν την δύναμη, για διάφορους λόγους, να δραπετεύσουν απ’ τον βασανιστή τους, συνήθως γυναίκες και παιδιά που βρίσκονται υπό τον βαρύ ίσκιο ενός πατριάρχη.

Οι παραπάνω άρρωστες καταστάσεις, είναι προϊόντα της ασθένειας της εξουσίας. Πράγματα που πολλοί πίστευαν ότι ανήκουν στο παρελθόν είναι σήμερα εδώ με την ίδια και περισσότερη ένταση, έχουν βρει φωλιά στην οικογένεια και στα ζευγάρια και αναπτύσσονται στην απομόνωση, ενώ στο φως κρύβονται. Ας μην διστάσουμε να τσακίσουμε και να βγάλουμε στο φως όποια τέτοια αρρώστια αντιληφθούμε. Δεν είναι οικογενειακή υπόθεση, αλλά όλων μας.

E.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: