Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΚΗ ΛΟΓΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ

Η δημιουργική λογιστική, ως έννοια έγινε ευρέως γνωστή στον ελλαδικό χώρο λίγα χρόνια μετά την είσοδο του ελληνικού κράτους στην νομισματική ένωση και το ευρώ. Ήταν η παραποιητική μέθοδος του Σημίτη, σε συνέργεια με την ΕΕ, για να διευρυνθούν τα δεσμά την υποταγής του εκμεταλλευόμενου κόσμου. Ας δούμε εν συντομία τι είναι η λεγόμενη δημιουργική λογιστική.

Με τον όρο «Δημιουργική Λογιστική» (Creative Accounting) αναφερόμαστε «στη σκόπιμη αποφυγή υφιστάμενων κανόνων, αρχών και κανονισμών ή την σκόπιμη εκμετάλλευση της έλλειψης αρχών και κανόνων για την επίτευξη συγκεκριμένου αποτελέσματος ή την παρουσίαση συγκεκριμένης εικόνας της επιχείρησης στις οικονομικές της καταστάσεις». Η Δημιουργική Λογιστική εστιάζεται στην εκμετάλλευση της απουσίας κάποιας αρχής, προτύπου ή κανονισμού ή στην επιλογή επιτρεπτών λογιστικών μεθόδων, όχι, όμως, των πιο κατάλληλων για την δεδομένη περίπτωση προκειμένου να εμφανίσουν μια συγκεκριμένη εικόνα της επιχείρησης στις οικονομικές καταστάσεις.

Είναι προφανές, πως η μεθοδολογία της δημιουργικής λογιστικής μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μοντέλο και σε άλλα πεδία, όπως αυτό της στατιστικής των θανάτων από Covid 19.

Στις 8 Μαΐου γίνεται γνωστός ο θάνατος του πρώην υπουργού υγείας και βουλευτή του ΠΑΣΟΚ. Ο Δημήτρης Κρεμαστινός ήταν Έλληνας γιατρός, καθηγητής Καρδιολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών, μέλος της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Επιστημών και Τεχνών. Διετέλεσε υπουργός Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων, πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Κοινωνικών Υποθέσεων της Βουλής των Ελλήνων και το 2015 εξελέγη Αντιπρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων. Εξελέγη βουλευτής στα Δωδεκάνησα με το ΠΑΣΟΚ, Δημοκρατική Συμπαράταξη ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ και το Κίνημα Αλλαγής. Υπήρξε προσωπικός ιατρός του Ανδρέα Παπανδρέου.

Ο θάνατος του Κρεμαστινού, στις 8/5 έπαιζε κατά τη διάρκεια της μέρας από το σύνολο των μίντια και τα αίτια προσδιορίζονταν στην covid 19. Ο πρώην υπουργός νοσηλευόταν από της 25 Μαρτίου, ενώ σε μονάδα εντατικής θεραπείας εισήχθη και παρέμεινε κοντά στον ενάμιση μήνα. Το μεσημέρι της ίδια μέρας ο Αντρέας Λοβέρδος, πρώην υπουργός και βουλευτής πασοκ, σε τηλεοπτική εκπομπή γνωστοποιεί ότι η αιτία θανάτου για τον Κρεμαστινό δεν ήταν η covid 19, αλλά οι ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Ακολουθεί σε λιγότερο από δυο ώρες μετά τις δηλώσεις Λοβέρδου, η καθημερινή συνέντευξη κατά την οποία ο Τσιόδρας συγκαταλέγει τον Κρεμαστινό ανάμεσα στους θανάτους από covid 19. Σε χρονικό διάστημα λιγότερο από δυο ώρες αργότερα, εμφανίζεται ο Λοβέρδος στον Χατζηνικολάου για να ξαναπεί ότι ο Κρεμαστινός πέθανε από ενδονοσοκομειακές λοιμώξεις.

Ωστόσο, την Δευτέρα 4 Μάιου 2020, μόλις τρείς μέρες πριν, ο Τσιόδρας, κατά τη διάρκεια της καθημερινής συνέντευξης για τον κορωναϊό, παραδέχτηκε –κάτι που εμείς το λέμε καιρό τώρα– πως οι θάνατοι από covid 19 έχουν αυξηθεί, συμπεριλαμβάνοντας ανθρώπους που έχασαν τη ζωή τους από άλλα αίτια.

«Υπάρχουν μεμονωμένα περιστατικά, παραδείγματος χάριν θυμάμαι μια αιμορραγία εγκεφάλου η οποία οδηγεί σε θάνατο όταν είναι μαζική έναν ασθενή, και νοσηλευόταν τέσσερις ημέρες στο νοσοκομείο και βρέθηκε την τέταρτη ημέρα θετική η παρουσία του ιού, οι άνθρωποι αυτοί έχουν και αναπνευστικά προβλήματα, διασωληνώνονται. Και με ρώτησαν, όταν πέθανε την πέμπτη ημέρα, εάν αυτόν τον άνθρωπο αν θα τον καταγράψουμε σαν θάνατο από τον ιό ή θάνατο με εγκεφαλική αιμορραγία. Φυσικά το να ρισκάρεις μια υποκαταγραφή των θανάτων, όπως γινόταν σε άλλες χώρες και το ξέραμε ότι γινόταν σε άλλες χώρες της Ευρώπης, τον συνυπολογίσαμε με τους θανάτους που καταγράφουμε από τον ιό. Τι σημαίνει αυτό; Ότι μπορεί να έχουμε καταγράψει κάποιους παραπάνω, σίγουρα όχι λιγότερους. Και αυτό λοιπόν ήταν ο κανόνας μας, δεν ήταν ενιαίος κανόνας σε όλη την Ευρωπαϊκή Ένωση, να καταγράφουμε οποιονδήποτε είχε ανιχνευθεί ο ιός, σαν να πέθανε από τον ιό. Άρα ρισκάραμε να καταγράψουμε πιο πολλούς θανάτους από το να καταγράψουμε πιο λίγους και να πούμε ότι υποκαταγράφουμε».

Όπως λέει και ο Ian Griffiths η «Δημιουργική Λογιστική είναι το μεγαλύτερο κόλπο μετά το Δούρειο Ίππο».

Η σκόπιμη αποφυγή από την επιστημονική επιτροπή του Τσιόδρα των υφιστάμενων κανόνων, με στόχο την κατασκευή μιας εικόνας που εξυπηρετεί της εξουσιαστικές βλέψεις, θα απέδιδε περισσότερο εάν μπορούσε να συγκαταλέξει στα θύματα από covid 19 κι έναν πολιτικό πρώην υπουργό και γιατρό. Σε αυτό, όμως, θα έπρεπε να υπάρξει ομοφωνία από τις εξουσιαστικές μερίδες. Το πασοκ δεν είχε κανέναν λόγο να κάνει και αυτό το δώρο στην κυβέρνηση. Εκτός του ότι ήταν επίφοβη αυτή η κίνηση να αποκαλυφτεί από το περιβάλλον του θανόντα, η αμφισβήτηση δια στόματος Λοβέρδου ενισχύει πολιτικά τόσο τον ίδιο όσο και το χώρο του. Το ερώτημα, λοιπόν, που προκύπτει είναι το εξής: Όταν καθίσταται γνωστό, ότι ψεύδεσαι επανειλημμένα για τα θύματα από covid 19, για τί άλλο έχεις πει ψέματα; Διότι, όπως είναι γνωστό, το ένα ψέμα φέρνει το άλλο. Εάν, λοιπόν, διερευνήσουμε όλο το τοπίο πίσω από την δημιουργική λογιστική του κράτους και των σφογκοκωλάριων του, θα ανακαλύψουμε πολλά συμφέροντα που εξυπηρετούνται πίσω από αυτήν την κατασκευασμένη εικόνα.

Διεύρυνση της εξουσίας και περαιτέρω υποταγή των ανθρώπων, έως προώθηση πολυεθνικών εταιρειών του φαρμάκου και πάει λέγοντας.

Έχουμε κατανοήσει προ πολλού τις σκοπιμότητες, που εξυπηρετεί η εκμετάλλευση του covid 19 από την κυριαρχία ευρύτερα και σε όλα τα πεδία. Το ζήτημα, λοιπόν, είναι, αυτό να πάρει ευρύτερες διαστάσεις. Οι εγκλωβισμένοι στον φόβο άνθρωποι να αναθαρρήσουν. Να γίνουμε κοινωνοί της αλήθειας απελευθερώνοντας ένα μικρό κομμάτι τού πνεύματος μας και να δημιουργήσουμε εστίες αντίστασης ενάντια σε κάθε φόβο που σπέρνει η εξουσία μέχρι να φωνάξουμε φτου ξελευθερία!

 Νίλοβ

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: