Ελευθερία ή θάνατος (Live free or die) ΙΙ

Ενδεχομένως να μην το γνωρίζουν αρκετοί, αλλά το παραπάνω σύνθημα αποτελεί έμπνευση των Αμερικανών επαναστατών και κατόπιν το δανείστηκαν οι Γάλλοι και οι Έλληνες επαναστάτες. Το ξαναθυμήθηκαν (όχι τυχαία ίσως αφού η ιστορία παίζει διάφορα περίεργα παιχνίδια) οι Αμερικανοί στις περίεργες μέρες που ζούμε. Και ποιοι Αμερικανοί; Οι γνωστοί και ως «white trash», οι φτωχοί λευκοί του Νότου, όπως τους αποκαλούν με σηκωμένο φρύδι οι μορφωμένοι και ευκατάστατοι λευκοί.

Το θυμήθηκαν και το έκαναν πανώ στις όχι υπερβολικά μαζικές, αλλά πάντως αξιοσημείωτες διαμαρτυρίες στο Τέξας και σε άλλες πολιτείες, οι Αμερικανοί που διαμαρτύρονταν ότι το lockdown περιορίζει τα δικαιώματά τους. Κάποιοι διαδηλωτές ήταν μάλιστα και ένοπλοι· το αμερικάνικο σύνταγμα προστατεύει την οπλοκατοχή από τους πολίτες ως απομεινάρι των παλιών επαναστατικών διακηρύξεων.

«Καθυστερημένοι Τραμπιστές», θα πείτε, αυτοί θα πιστεύουν και στην επίπεδη γη. Αυτή είναι μια εύκολη κατηγορία. Απορούμε μάλιστα ως στήλη, γιατί οι λίμπεραλς ως φύσει επαναστάτες δεν έχουν ξεσηκωθεί ακόμα σε όλο τον κόσμο για αυτή την αηδιαστική σοβιετική κατάσταση, με τα κρατικά διατάγματα να ορίζουν τα πάντα, τον πληθυσμό να περιμένει παντού στην ουρά, τα συσσίτια και τα επιδόματα να είναι το μόνο εισόδημα για εκατοντάδες εκατομμύρια πληθυσμού σε όλο τον πλανήτη. Μια διαδηλώτρια κρατούσε πανώ που έγραφε: «social distancing=communism».

Έχει τόσο άδικο, τί λέτε;

Λ.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: