ΤΟ ΚΑΛΟ ΠΑΙΔΙ

Μπεέεεεεε!

Ένα παιδί, ακόμα και όταν κάνει αταξίες, αντιμιλάει στους δικούς του, τους αμφισβητεί κ.λπ. δεν αποτελεί ένδειξη ότι έχει κακό χαρακτήρα, ή ότι δεν αγαπάει τους γονείς του. Η χρήση αυτού του παραδείγματος, στην αναλογική της διάσταση αντανακλά τις συμπεριφορές ανθρώπων, φορέων, κομμάτων, οργανισμών και πάει λέγοντας. Δηλαδή, το γεγονός, ότι μπορεί φραστικά να εναντιώνονται απέναντι σε οδηγίες, πολιτικές κ.λπ. ακόμα και σε αυτούς που τις εκφράζουν, δεν σημαίνει σώνει και ντε ότι δεν το αγαπάνε ή ὀτι δεν θέλουν τη διατήρηση του συστήματος.

Το καλύτερο και διαχρονικό παράδειγμα συμμόρφωσης και μίας επιδερμικής εναντίωσης είναι το ΚΚΕ και οι μηχανισμοί του. Πόσες φορές, στο παρελθόν και δη μάλιστα στο πρόσφατο, ενώ μέσα από ατέρμονες απεραντολογίες ακατ-ανόητου περιεχομένου, συμπεραίνεις ότι αυτοί διαφωνούν με αυτό. Τους βλέπεις μετά από λίγο να το εφαρμόζουν με τόσο απαράμιλλη και ζηλευτή θα λέγαμε προσήλωση, που δεν ξέρεις τι σε εντυπωσιάζει περισσότερο, οι αέναες καλλιτεχνικές μεταστροφές του στο πεδίο της πράξη ή η εντυπωσιακή εικόνα ενός πειθήνιου οργάνου όπου η πυραμιδοειδής ανάπτυξη του θυμίζει αξιοπρόσεκτο μνημείο!

Εν τάξει. Το ξέρουμε. Το ΚΚΕ είναι κάτι σαν το κακό παιδί στην κοινοβουλευτική οικογένεια της δημοκρατίας, χωρίς φυσικά να έχει κάνει δήλωση μετάνοιας και απόρριψης αυτής. Όπως και κάθε είδους οικογένεια έχει τα προβλήματα της, έτσι και η κοινοβουλευτική. Μπορεί να τσακώνονται, να αντιμιλούν αλλά η δημοκρατική αγάπη που υπάρχει μεταξύ τους, είναι υπεράνω όλων και τους δένει με μια απαράμιλλη και συγκινητική προσήλωση για την διατήρηση της συστημικής τάξης.

Μην πάμε μακριά και αναφέρουμε τώρα τη συστηματική λειτουργία του ΚΚΕ ως κατασταλτικός μηχανισμός, που ουκ oλίγες φορές έχει χτυπήσει και έπειτα παραδώσει στις αστυνομικές αρχές, συντρόφους και αγωνιζόμενους ανθρώπους. Ούτε να αναφέρουμε την πλάτη που έβαλε στην εξέγερση του 2008, στηρίζοντας το κράτος και την κυβέρνηση. Ούτε λόγος μη γίνει για το 2011, όπου ο εξαγριωμένος κόσμος ήθελε να φτάσει στη βουλή και το ΚΚΕ αποφάσισε, να προστατέψει όλους τους σαλτιμπάγκους της εξουσίας και το κράτος. Πήρε το ρόλο του μπάτσου, που έλεγχε και φύλαγε το πόστο του για να αποκομίσει και τα εύσημα από τον Άδωνη Γεωργιάδη για την προστασία του κοινοβουλίου. Όχι, δεν θα τα αναφέρουμε λεπτομερώς αυτά και τόσα άλλα.

Θα αναφέρουμε, την εντύπωση που μας έκανε η συμμετοχή τού ΚΚΕ στις πρωτομαγιάτικες εκδηλώσεις. Φυσικά, αν ήταν αυτά τα τομάρια στην εξέγερση του Σικάγου, είναι κάτι παραπάνω από βέβαιο, ότι αφού πρώτα θα την υπονόμευαν και θα την αφόριζαν, θα προσπαθούσαν να την καταστείλουν και στη συνέχεια να οικειοποιηθούν τα αποτελέσματα της. Μην το θεωρήσει αυτό κανείς κακόβουλο ή υπερβολικό, γιατί το ΚΚΕ αυτό ακριβώς έκανε και στη χούντα. Στο πολυτεχνείο με την επιστολή για τους 300 προβοκάτορες και 46 χρόνια μετά το παίζει τιμητής και φρουρός του. Εν πάση περιπτώσει. Ας μην ξύσουμε άλλες πληγές.

Υποδειγματική, ως προς την τήρηση των μέτρων για τον περιορισμό μετάδοσης του κορωναϊού, φαίνεται πως ήταν η συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στο Σύνταγμα για την εργατική Πρωτομαγιά. Όποιος το είδε από κοντά έμεινε άναυδος.

Παρ’ ότι ακόμη βρίσκεται σε ισχύ η απαγόρευση της κυκλοφορίας και η απαγόρευση συνάθροισης άνω των 10 ατόμων, η κυβέρνηση είναι φανερό πως δεν θέλησε να στείλει την αστυνομία να διαλύσει τη συγκέντρωση, αφού ως γνωστόν το ΚΚΕ είναι εγγύηση στην τήρηση των μέτρων καταστολής, της δημοκρατικής ειρήνης, το κουκούλωμα βρωμερών καταστάσεων που αναδεικνύονται και το έχει αποδείξει σε κάθε ευκαιρία. Οπότε έχει την εμπιστοσύνη του κράτους.

Για την τήρηση των μέτρων επιστρατεύτηκαν τσοπανόσκυλα, που με σχοινιά και μέτρα οριοθέτησαν τον χώρο και τοποθέτησαν αυτοκόλλητα σε τακτά διαστήματα, ώστε να μην υπάρξει συνωστισμός. Το αποτέλεσμα ήταν τα πρόβατα να είναι απόλυτα στοιχισμένοι κρατώντας ίσες αποστάσεις μεταξύ τους.

Όσο ασφαλείς ήταν όλοι αυτήν την ημέρα, τόσο ασφαλές είναι και το σύστημα όταν έχει τέτοια παιδιά!

 Νίλοβ

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: