Εξεγέρσεις σε φυλακές στη Γαλλία

Από τις 11 Απριλίου, οι έγκλειστοι σε διάφορες φυλακές της Γαλλίας αλλά και του Βελγίου εξεγείρονται. Άτομα που ήταν κλειδωμένα στην φυλακή Mesnil-Amelot, στο Παρίσι, είχαν καταλάβει και μπλοκάρει μέρος του κτηρίου. Επίσης, στην φυλακή Vincennes, ξεκίνησε μια φωτιά. Αρκετοί φυλακισμένοι στο Oissel στην Ρουέν έχουν κηρύξει απεργία πείνας. Από τον Μάρτιο, οι άνθρωποι αντιστέκονται ενεργά στις συνθήκες διαβίωσης μέσα στις φυλακές. Οι φυλακισμένοι εξεγείρονται εξ αιτίας των κακών συνθηκών, οι οποίες έχουν επιδεινωθεί και αφορούν την έλλειψη κατάλληλων μέτρων υγιεινής, τον μειωμένο καθαρισμό, την έλλειψη ιατρικής περίθαλψης για όσους έχουν μολυνθεί με κοροναϊό, την έλλειψη τεστ για άτομα που ενδέχεται να έχουν μολυνθεί και τον υπερπληθυσμό στα κελλιά. Οι έγκλειστοι απαιτούν ελευθερία για όλους!

Αρχικά, κατά την έναρξη των μέτρων περιορισμού, που σχετίζονται με τον κοροναϊό, το κράτος είχε απελευθερώσει κρατούμενους σε όλες τις φυλακές, καθώς και από κέντρα κράτησης μεταναστών. Με τις παραπάνω ενέργειες αποφορτίστηκαν αρκετά κέντρα κράτησης και φυλακές. Αργότερα, οι άνθρωποι μεταφέρθηκαν από τις φυλακές σε κέντρα κράτησης που είχαν αδειάσει προηγουμένως. Τώρα, ενώ ορισμένα κέντρα παραμένουν κενά, τα κτίρια που είναι κλειστά σε άλλα κέντρα ανοίγουν ξανά. Οι άνθρωποι μεταφέρονται από κέντρο σε κέντρο (συχνά ως μέτρο για την τιμωρία όσων επαναστατούν και αποκόπτουν άτομα από δίκτυα υποστήριξης). Τα κέντρο κράτησης Coquelles είναι άδειο, τα 8 άτομα που ήταν τελευταία εκεί μεταφέρθηκαν στο κέντρο κράτησης Lesquin.

Κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έκτακτης ανάγκης, γίνεται πιο σαφές ότι η κατάσταση δεν είναι καθόλου εξαιρετική για εκείνους που δεν έχουν τα «καλά» έγγραφα. Ενώ τα σύνορα είναι κλειστά και οι απελάσεις αναστέλλονται, οι άνθρωποι διατηρούνται κλειδωμένοι. Κατά τη διάρκεια των μέτρων περιορισμού, οι άνθρωποι δεν είναι σε θέση να δέχονται επισκέπτες, να λαμβάνουν πακέτα με τρόφιμα, χρήματα, τσιγάρα. Τα τηλέφωνα για πρόσβαση σε αυτούς που κρατούνται συχνά δεν λειτουργούν. Οι άνθρωποι δεν μπορούν να δουν τους δικηγόρους τους. Ακόμα και οι αποφάσεις παίρνονται χωρίς να παρίστανται οι άνθρωποι στις δικές τους δικαστικές διαδικασίες. Οι συνθήκες έχουν δυσκολέψει αρκετά για όσους βρίσκονται σε καθεστώς απομόνωσης. Δεν υπάρχουν καλές συνθήκες κράτησης. Ως μέτρο καλής υγιεινής, αδειάστε τα όλα, κάψτε τα όλα!

Β.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: