ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ ΡΕ ΓΑΜΩΤΟ

Είναι πολλές φορές, που τα γεγονότα τα οποία εκτυλίσσονται γύρω μας κινούνται με πολύ γρήγορους ρυθμούς. Ειδικά στην περίοδο που διανύουμε, δε νομίζω ότι θα ήταν υπερβολή να χαρακτηρίσουμε τραγικά τα όσα συμβαίνουν. Σιγά-σιγά κάποια γεγονότα, αν και φαινομενικά δείχνουν διαφορετικά, αρχίζουν και συνδέονται μεταξύ τους και μας δίνουν μια ευρύτερη εικόνα. Άλλα πάλι, μονότονα, επαναλαμβάνονται ξανά και ξανά που, αν και επιβεβαιώνεσαι για το βρώμικο ρόλο που επιτελούν διάφορα ευυπόληπτα πρόσωπα και θεσμοί, δεν μπορείς να μην ασχοληθείς. Είναι αυτό που η λαϊκή θυμοσοφία αναφέρει θέλεις ν’ αγιάσεις και δεν σ’ αφήνουν. Υπάρχουν φυσικά και οι περιπτώσεις, που, αν και τραγελαφικές, υπερισχύει ο γέλωτας προς στιγμήν.

Μια τέτοια, τραγελαφική είδηση είναι και αυτή που έλαβε χώρα στις 22 Απριλίου με τον γνωστό σε όλους μας δημοσιογράφο και ιδιοκτήτη Νίκο Χατζηνικολάου. Ο Νικόλας μας, και με το μπαρδόν για τον ενικό, αλλά είναι παιδί του λαού και δεν τον πειράζει. Ο Νικόλας δεν γουστάρει τέτοιες τυπικότητες. Με τόνο αυστηρό και λόγο που πάντα διακατέχεται από δημοκρατικές ανησυχίες, ο Νικόλας μας, απαίτησε από την κυβέρνηση να στηρίξει οικονομικά το σύνολο των μέσων μαζικής ενημέρωσης που πλήττονται λόγω της πανδημίας του κορωναϊού. Κοιτάξτε με τι κουράγιο τους τα χώνει.

«Καλημέρα κύριε Πέτσα, καλημέρα κύριε υπουργέ, περιμένουμε άμεσα να ανακοινώσετε τις επόμενες ημέρες μέτρα στήριξης των Μέσων Ενημέρωσης και ιδιαίτερα των εντύπων, ιδιαίτερα εφημερίδων. Κάθε τι άλλο οδηγεί στο κλείσιμο των εφημερίδων. Και να ξέρετε ότι θα το χρεωθείτε εάν οδηγηθείτε στην απραξία».

Ευθύς, σκληρός και απαιτητικός ο Νικόλας μας, είναι και θέμα δημοκρατίας είπαμε, γιατί χωρίς τα μίντια ποιος θα σε κοροϊδεύει απ’ το πρωί μέχρι το βράδυ, ποιος θα σε τρομοκρατεί και ποιος θα σε χειραγωγεί ρε άμοιρε υπήκοε; Αυτοί δεν πρέπει να πάρουν το κάτι τις τους; Μόνο τα μαύρα, τα κάτω απ το τραπέζι γι’ αυτά που δεν λένε αλλά και για να λένε αυτά που λένε; Εεε, δεν φτάνουν. Μόνο να αναλογιστείς τις υπηρεσίες που παρέχουν στην εξουσία τώρα με το ζήτημα της πανδημίας φτάνει. Μη συμπεριλάβεις τίποτα άλλο. Στη συνέχεια της ραδιοφωνικής του εκπομπής, επειδή είναι και γλυκό παιδί ο Νικόλας, ευγενικό, το πήρε λίγο αλλoιώς που λέμε.

«Κύριε πρόεδρε της κυβέρνησης, κύριε πρωθυπουργέ, καλημέρα σας. Στηρίξτε τις εφημερίδες –μόνο όφελος θα έχετε. Σας συμφέρει να μην ενημερώνονται από τα τρολ του Διαδικτύου. Σας συμφέρει να μείνουν ανοικτές οι εφημερίδες. Συμφέρει στη Δημοκρατία μας να υπάρχει πολυφωνία, να υπάρχει αξιοπιστία, να υπάρχει κατά το δυνατόν αντικειμενικότητα.

Δεν ακούς κύριε πρωθυπουργέ; Μόνο όφελος θα έχετε από έναν ελεύθερο και ανεξάρτητο τύπο, είπε γεμάτος πίκρα και αγανάκτηση ο Νικόλας μας. Σας συμφέρει να συνεχίσουμε να εξαπατάμε τον κόσμο, είναι καθήκον της δημοκρατίας μας η πολυφωνία, που καταλήγει σε μονότονη εξυπηρέτηση της εξουσίας. Γιατί κύριε πρωθυπουργέ είσαι τόσο άδικος; Δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους, δηλαδή; Τι παράπονο έχεις; Κανόνισε, όμως, μην τρελαθεί ο Νικόλας και του ξεφύγει κάτι που δεν πρέπει κι έχουμε άλλα μετά.

Μια ερώτηση μόνο ρε Νικόλα, αν μας επιτρέπεις κιόλας. Επειδή φιλότιμο και τσίπα δεν έχεις ούτε εσύ ούτε και το σινάφι σου. Το ξέρουμε αυτό. Την ώρα που μας λέτε αυτές τις μπαρούφες γελάτε; Γιατί εμείς, ναι ρε θα το πούμε, δακρύσαμε. Τα δάκρυα ποτάμι, να σφαδάζουμε και σταματημό να μην έχουμε, τέτοιο γέλιο, δηλαδή, που ρίξαμε είχαμε από τα ελεύθερα χρόνια, τα προ κορωναϊού, τότε που παρακολουθούσαμε μια θεατρική κωμωδία του Augusto Boal Ο ΘΕΙΟΣ ΠΑΠΑΡΟΣ.

Άντε ρε, και καλή τύχη στον δίκαιο, ανιδιοτελή και δημοκρατικό σας αγώνα πάπαροι.

Νίλοβ

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: