Διαμαρτυρίες στο Τορίνο

Στις 19 Απριλίου 2020 οι βίαιες συλλήψεις δύο ανδρών απ’ την αστυνομία, προκάλεσαν αντιδράσεις στους κατοίκους της γειτονιάς.

Αστυνομικοί σταμάτησαν δύο άνδρες με υπερβολική άσκηση βίας και χωρίς να προσέξουν τα προληπτικά μέτρα κατά των λοιμώξεων. Η βιαιότητα ήταν τέτοια, που προκάλεσε την προσοχή των κατοίκων της γειτονιάς, οι οποίοι αν και κλειδωμένοι στα σπίτια τους, δεν παρέμειναν σιωπηλοί και πολλοί βγήκαν στο δρόμο.

Πολλά οχήματα της αστυνομίας και του στρατού έφτασαν ως ενισχύσεις μπροστά σε μια γειτονιά που ήταν σαφώς εχθρική προς τα σώματα ασφαλείας. Οι αστυνομικοί άρχισαν να σπρώχνουν και να δέρνουν αρκετούς κατοίκους που διαμαρτύρονταν για την βαρβαρότητα. Δεκάδες άτομα παρέμειναν στο δρόμο, ενώ στη συνέχεια άρχισαν να καταφθάνουν και άλλα άτομα και εκατοντάδες κάτοικοι στα παράθυρα δημιουργώντας έτσι μια πραγματική διαμαρτυρία.

Με απίστευτη ταχύτητα ήρθαν οι πρώτες δηλώσεις πολιτικών της πόλης, δεξιών και αριστερών, οι οποίοι ανταγωνίζονται με διακριτό τρόπο για τον τίτλο του ποιος, με την πάροδο των ετών, βοήθησε στην επιθετική καταστολή των αναρχικών στο Τορίνο. Φαίνεται ξεκάθαρα ότι φοβούνται σενάρια που δεν μπορούν καν να φανταστούν και ήδη φαίνονται τα πρώτα σημάδια μη ανοχής αυτής της κατάστασης εγκλεισμού.

Μια ομάδα αναρχικών στο Μιλάνο, αργά το απόγευμα, πήγαν από αυλή σε αυλή, με μικροφωνική στη γειτονιά του Ticinese, ώστε να κάνουν γνωστά τα γεγονότα του Τορίνο. Ο κόσμος ανταποκρίθηκε από τα σπίτια και ήταν εγκάρδιος και θορυβώδης, δείχνοντας αλληλεγγύη στους συλληφθέντες.

Εν τω μεταξύ, οι εφημερίδες λένε ότι έχουν συλληφθεί και καταδικαστεί σαράντα άτομα για παραβίαση των κανόνων που προβλέπονται για την τρέχουσα πανδημία κορωναϊού. Αυτό που συνέβη σήμερα, όπως είπαμε, φαίνεται να είναι μόνο η αρχή και δεν είναι τυχαίο ότι συνέβη στους φτωχότερους δρόμους της πόλης.

Λευτεριά στους Τζιορντάνα, Μαρίφρα, Σάμου και Ντανιέλε![1]

Λευτεριά για όλους!

[1] Αφέθηκαν ελεύθεροι/ες με περιοριστικούς όρους.

 

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: