ΤΡΑΜΠ-ΟΛΙΝΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΥΑΛΑ ΣΤΑ ΚΑΓΚΕΛΑ

Δεν είναι η πρώτη φορά και σίγουρα δεν θα είναι και η τελευταία, που βρισκόμαστε αντιμέτωποι με την ηλιθιότητα εξουσιαστών. Ωστόσο, κάποιες φορές τα μεγέθη είναι δυσθεώρητα, σε τέτοιο βαθμό που αναρωτιέται κανείς και αλαλεί, ΩΡΕ τι ακούν τα αυτάκια μου, ή τι βλέπουν τα ματάκια μου, ανάλογα με την περίσταση. Στον δε συνδυασμό δεν το συζητάμε, χορταίνεις γέλιο, ειδικά όταν αυτό συμβαίνει σε μεγαλοσχήμονες, οι οποίοι σε έχουν κάνει τρόπον τινά, να υποφέρεις. Ίσως, είναι και μιας μορφής εκδίκηση. Πάντως σίγουρα δεν είναι τυχαίο, ότι αρκετοί δημιουργοί βασίστηκαν στην ηλιθιότητα ή τα τερτίπια εξουσιαστών και δημιούργησαν κωμωδίες, που έχουν αφήσει εποχή.

Πρωταγωνιστής σήμερα, δεν είναι άλλος από τον γνωστό σε όλους μας πρόεδρο της Αμερικής Ντόναλντ Τράμπ.

Κατά τη διάρκεια της χθεσινής ενημέρωσης στον Λευκό Οίκο, αξιωματούχος της αμερικανικής κυβέρνησης παρουσίασε τα αποτελέσματα μίας επιστημονικής μελέτης, σύμφωνα με την οποία ο Covid-19 εξασθενεί πιο γρήγορα, όταν εκτίθεται σε ηλιακό φως και θερμότητα, καθώς, επίσης, ότι η χλωρίνη θα μπορούσε να σκοτώσει τον ιό στο σάλιο ή στα αναπνευστικά υγρά μέσα σε πέντε λεπτά, ενώ η ισοπροπυλική αλκοόλη θα μπορούσε να τον σκοτώσει ακόμη πιο γρήγορα.

Ο Τραμπ από την πλευρά του τόνισε αρχικά, ότι η έρευνα πρέπει να αντιμετωπιστεί με προσοχή. Ευθύς, αμέσως, ωστόσο, πρότεινε περαιτέρω έρευνα στον συγκεκριμένο τομέα.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, αναρωτήθηκε τί θα συνέβαινε εάν το σώμα δεχόταν σε τεράστια ποσότητα υπεριώδη ακτινοβολία ή πολύ ισχυρό φως. Αν και αναγνώρισε ότι δεν είναι γιατρός, ο Τραμπ απευθύνθηκε στους ειδικούς να το εξετάσουν. Εκείνοι από την πλευρά τους προσπάθησαν να εξηγήσουν, γιατί δεν ενδείκνυνται σαν θεραπεία.

Στο σημείο αυτό, φανταζόμαστε τη σιωπή, που επικράτησε ανάμεσα σε επιστήμονες και λοιπούς παρευρισκόμενους. Μέτα το στιγμιαίο σοκ πιστεύουμε, ότι θα πρέπει να κρατιόντουσαν για να μην τους πάρουν τα γέλια και πάρει μεγαλύτερες διαστάσεις η γκάφα ολκής. Είναι ο πρόεδρος της Αμερικής, όμως, τι να του πεις; Οπότε ο Δρ. του απαντάει.

«Σίγουρα, ο πυρετός είναι καλός, βοηθά το σώμα σας να ανταποκριθεί. Αλλά δεν ξέρω για τη θερμότητα ή το φως», σχολίασε ο Δρ Μπιρξ από το πάνελ για να λάβει από τον πρόεδρο την απάντηση: «Νομίζω ότι θα ήταν υπέροχο να το δούμε».

Όσον αφορά τη δεύτερη πρόταση του Τραμπ, περί χορήγησης απολυμαντικού στον οργανισμό, η επιστημονική κοινότητα ήταν αρνητική κατηγορηματικά.

Θα ήταν υπέροχο επίσης, να διευκρινίζαμε, εάν είσαι ένα πηγαίο ταλέντο ή αν είσαι το αποτέλεσμα ενός κράματος αποτελούμενο από αλαζονεία και ηλιθιότητα.

Ας ελπίσουμε, να μην εξελιχθούν δικαστικά δράματα το επόμενο διάστημα, γιατί εκτός από αφελείς αγγελοκρουσμένους, που μπορεί να υποθέσουν ότι ο πρόεδρος έχει το μυστικό του πολυπόθητου φάρμακου, μπορεί ν’ αρχίσουν να ακτινοβολούνται πίνοντας χλωρίνη διάφοροι άλλοι δύσμοιροι. Υπάρχουν, όμως, και οι άλλοι, οι επαγγελματίες «ηλίθιοι», που μάλλον θα σπεύσουν να προβούν σε τέτοιες ενέργειες για να διεκδικήσουν υπέρογκες αποζημιώσεις.

Μην το δοκιμάσετε, ούτε στο σπίτι ούτε πουθενά!

 Απάτσι

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: