ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΠΕΤΑΕΙ ΚΑΙ ΜΕΤΡΑΕΙ;

Μην παραξενευτεί κάποιος αν πάνω από το κεφάλι του δει ένα ιπτάμενο αντικείμενο να κόβει βόλτες και το περάσει για εξωγήινο. Ούτε να φοβηθείτε πρέπει, γιατί θα είναι για την προστασία της υγείας μας.

Σε προηγούμενο μας άρθρο, έχουμε αναφερθεί εκτεταμένα για τα μέσα παρακολούθησης, επιτήρησης και καταστολής, που ευκαιρίας δοθείσης λόγω κορωναϊού έχουν θέσει σε εφαρμογή τα κράτη παγκοσμίως. Η αλίευση της παρακάτω είδησης, που βρήκαμε στο διαδίκτυο και παραθέτουμε δεν έρχεται, απλά, να επιβεβαιώσει μια υπάρχουσα κατάσταση, αλλά προμηνύει και την εξελικτική της πορεία.

Μία εταιρία που έχει ως βάση το Κονέκτικατ των ΗΠΑ και επικεντρώνεται γύρω από τα drones ονομάζεται Draganfly. Η εν λόγω εταιρία ονόμασε το κατασκοπευτικό της κατασκεύασμα «drone της πανδημίας», το οποίο και δοκίμασε σε συνεργασία με την Αστυνομία του Γουέστπορτ, με στόχο να εντοπίζονται όσοι άνθρωποι έχουν συμπτώματα κορωναϊού, προκειμένου, όπως ισχυρίζονται οι κατασκευαστές του, να περιοριστεί η εξάπλωσή του.

Σύμφωνα με όσα αναφέρονται, ο ιπτάμενος αυτός ρουφιάνος μπορεί να μετρά τη θερμοκρασία ενός ανθρώπου, να εντοπίσει αν φταρνίστηκε ή αν έβηξε, ενώ παράλληλα μπορεί να μετρήσει τους καρδιακούς παλμούς και την πίεση του. Και όλα αυτά από απόσταση περίπου 58 μέτρων (190 πόδια).

Ένα ερώτημα που προκύπτει, όμως, εκτός των άλλων είναι το εξής. Τα συμπτώματα του βήχα, πυρετού, φτερνίσματος κ.λπ., είναι και αιτία διαφόρων μορφών γρίπης, αλλεργιών κ.α. Άραγε, πώς θα εντοπίζεται αυτός που έχει κορωναϊό; Εκτός εάν, πέραν των άλλων ιδιοτήτων, το κατασκεύασμα αυτό έχει τη δυνατότητα μιας ιατρικής πράξης, που μπορεί να οδηγήσει και στην ανάλογη διάγνωση. Πάντως η κατασκευαστική εταιρεία και η αστυνομία, που το χρησιμοποιεί, δεν έδωσε τέτοια στοιχεία για αυτές τις δυνατότητες.

Σε όσους έχουν επιφυλάξεις, όσον αφορά τα προσωπικά δεδομένα, ελευθερίες και τέτοιου είδους αμελητέα πράγματα, ο CEO της Draganfly, Κάμερον Τσελ, επισήμανε πως δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία, καθώς «το σύστημα δεν κάνει αναγνώριση ανθρώπων. Λαμβάνει δείγματα από τον πληθυσμό και παρέχει ανώνυμα δεδομένα στις Αρχές, ώστε να μπορούμε να έχουμε σαφή δεδομένα που μας δίνουν μια ένδειξη για την υγεία του πληθυσμού».

Ευτυχώς, που ο Κάμερον μάς διευκρίνισε ότι δεν πρέπει να υπάρχει ανησυχία και επιχειρηματολόγησε «πειστικά» και …ησυχάσαμε. Όμως προς στιγμήν, διότι μας προκύπτει κι άλλο ερώτημα, αφού, ο δρόνος δεν κάνει ούτε αναγνώριση προσώπων, ούτε ξέρει να κάνει διάκριση ανάμεσα σε αλλεργίες, ιώσεις και κορωναϊό τότε με ποιά στοιχεία και σε ποιούς θα περιορίζεται η νόσος;

Ο υπολοχαγός της Αστυνομίας του Γουέστπορτ, Άντονι Πρετσιόζο, δήλωσε στο τοπικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Patch, όπως αναδημοσιεύουν και τα διεθνή ΜΜΕ, ότι τα drones αναμένεται να κάνουν πτήσεις «και τους καλοκαιρινούς μήνες, Ιούλιο και Αύγουστο, καθώς αναμένουμε ότι θα είναι χρήσιμα για την ενίσχυση των μέτρων κοινωνικής απόστασης, προκειμένου να περιοριστεί και να ελεγχθεί η εξάπλωση της νόσου COVID-19».

Την απάντηση μάς την έδωσε ο κυρ λοχαγός. Τώρα μάλιστα. Μας πείσατε. Εμείς για καλό και για κακό θα έχουμε μια εξελιγμένης μορφής σφεντόνα για παν ενδεχόμενο.

 Απάτσι

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: