ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΔΙΑΚΟΠΕΣ; ΧΑ, ΧΑ, ΧΑ!!! ΜΠΑ, ΔΕΝ ΤΟ ΝΟΜΙΖΩ…

Πριν ακόμη λαλήσει ο πετεινός για τον απεγκλωβισμό μας από την παρατεταμένη και εξαναγκαστική παραμονή στο σπίτι, λόγω, τάχα, του κοροναϊού τα αφεντικά επιβάλλουν το νόμο του κοροϊδοϊού.

Σύμφωνα με το sofokleousin.gr, εργοδοτικοί φορείς έχουν ζητήσει από τον υπουργό Εργασίας, Γιάννη Βρούτση, να επαναρυθμίσει το θέμα της θερινής άδειας για φέτος, αφού λόγω του κοροναϊού και της υποχρεωτικής αναστολής των εργασιακών συμβάσεων, «δεν περισσεύει χρόνος για διακοπές».

Η απαίτηση των αφεντικών έγινε φυσικά αποδεκτή και το υπουργείο εκμετάλλευσης μελετά, το σχέδιο της επιβολής του και σύντομα θα προβεί στην θέσπιση των ανάλογων νομοθετικών ρυθμίσεων. Μάλιστα, οι αποφάσεις αναμένεται να ληφθούν άμεσα, μη τυχόν και δυσαρεστηθούν τα αφεντικά, τα οποία μάλιστα ζητούν συγκεκριμένα και ειδικά για φέτος, οι εργαζόμενοι να μην λάβουν θερινή άδεια, καθώς, όπως ανενδοίαστα και αμοραλιστικά λένε, ότι έχουν «ξεκουραστεί» λόγω της αναστολής εργασίας, αλλά να μείνουν να δουλέψουν στις επιχειρήσεις, ώστε να ανακτηθεί το έδαφος, που χάθηκε από την καραντίνα, στην οποία έχει μπει η χώρα από τα μέσα Μαρτίου.

Το υπουργείο Εκμετάλλευσης εξετάζει τα ακόλουθα σενάρια, που διέπονται φυσικά από την …δημοκρατική ευαισθησία για την προστασία των εργασιακών και ανθρωπίνων δικαιωμάτων.

α) Για ορισμένους κλάδους να είναι υποχρεωτικό το μπλόκο στις θερινές άδειες.

β) Για άλλους κλάδους να είναι προαιρετικό και να εναπόκειται στη διακριτική ευχέρεια του εργοδότη, να αποφασίσει αν θα χορηγήσει άδεια στους εργαζόμενους, με βάση την κίνηση που θα έχει η επιχείρηση.

γ) Για άλλους κλάδους το θέμα της άδειας να είναι ζήτημα διαβούλευσης εργοδότη και εργαζόμενου.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, που διαρρέουν οι κυβερνητικοί, η απαγόρευση της θερινής άδειας θα αφορά τους εργαζόμενους, που είναι σε αναστολή από τα μέσα Μαρτίου ή αργότερα και απασχολούνται σε επιχειρήσεις, οι οποίες έχουν ανάγκη να δουλέψουν στο φουλ μετά τη λήξη της καραντίνας.

Με λίγα λόγια, δηλαδή, και στις τρεις περιπτώσεις, αν ισχύσουν τελικά και όπως τεχνηέντως διαρρέονται, η απαγόρευση της καλοκαιρινής άδειας θα επιβληθεί δια ροπάλου.

Οι πρώτοι που αντέδρασαν και έντονα μάλιστα είναι αυτοί από τον τουριστικό κλάδο, την λεγόμενη βαριά βιομηχανία της χώρας, διότι θεωρούν ότι με ένα τέτοιο μέτρο, απαγόρευσης ή συρρίκνωσης του χρόνου των διακοπών, θα «τελειώσει» οριστικά ο τουρισμός για φέτος. Μιας και η βαριά βιομηχανία, της δουλοπρέπειας, του αίσχους, της μόλυνσης και της καταστροφής του περιβάλλοντος έχει εναποθέσει για φέτος τις ελπίδες της, στον εσωτερικό τουρισμό. Εάν περιοριστεί και αυτός, δεν θα υπάρξουν ελπίδες ανάκαμψης για τον κλάδο, όπως χαρακτηριστικά υποστηρίζουν εκπρόσωποι του κλάδου.

Αυτοί δηλαδή, που έχουν κάνει απαγορευτική την πρόσβαση μας σε όλα τα μέρη του ελλαδικού χώρου με τις τιμές, που έχουν επιβάλλει για τους ντόπιους, τώρα προσδοκούν να τα κονομήσουν από μας.

Εν κατακλείδι και αν τελικά, όπως προείπαμε, ισχύσουν οι διαρροές από την κυβέρνηση και δεν είναι μια κίνηση για καταμέτρηση αντιδράσεων ώστε να φέρουν είτε αυτή είτε μια πιο λάιτ εκδοχή αυτών των μέτρων, μιλάμε για μία ακόμη απροκάλυπτη βιαιότητα απέναντι στον κόσμο.

Μετά από ένα τέτοιο χρονικό διάστημα καθημερινής τρομοκρατίας με τον covid 19 και την αφόρητη πίεση και ψυχική φθορά που έχουμε υποστεί, την οποία παρεμπιπτόντως αδίστακτα, την ονομάζουν διακοπές, ξεκίνησαν και την τρομοκρατία της οικονομίας για να επιβάλλουν τη θέληση τους.

Τα όργανα ξεκίνησαν. Να μην επιτρέψουμε να μας χορέψουν στο ρυθμό τους.

 Απάτσι

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: