ΑΦ-θ-ΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΡΙΘΜΗΤΙΚΗ

Δεν αποτελεί είδηση για εμάς ως αναρχικούς, να διαπιστώνουμε γι’ ακόμη μια φορά τα λεγόμενα δημιουργικά μαθηματικά της εξουσίας. Ξέρετε, αυτή την «επιστήμη», κατά την οποία όλα τα έμβια όντα, μαζί και ο άνθρωπος δεν είναι τίποτε άλλο από ένα νούμερο, μια εξίσωση αριθμών χωρίς ζωή, χωρίς υπόσταση, παρελθόν, μέλλον κ.λπ. Το άθροισμα αυτής της λογιστικής, γίνεται στη συνέχεια εργαλείο διαχείρισης, προβολής και προπαγάνδας. Χρησιμοποιείται από διάφορες εξουσιαστικές μερίδες και ανάλογα με τη σκοπιμότητα τής κάθε μίας, δίνεται έμφαση σε αυτό που θεωρεί πιο συμφέρον για εκείνη.

Στα πλαίσια αυτά στις 13 Απριλίου, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο διάγγελμα του ανακοίνωσε έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ σε 155.000 μακροχρόνια ανέργους. Προσέθεσε, μάλιστα, ότι σκόπιμα θυσιάζουμε ένα μέρος της ευημερίας μας. Συγκεκριμένα στο μήνυμα του μεταξύ άλλων είπε: «σήμερα, ανακοινώνω μία ακόμη πρωτοβουλία προς μία ειδική ομάδα του πληθυσμού: Οι 155.000 μακροχρόνια άνεργοι της πατρίδας μας θα λάβουν έκτακτη οικονομική ενίσχυση 400 ευρώ. Προσοχή, όμως: Μέχρι σήμερα, θυσιάζουμε συνειδητά ένα μέρος της ευημερίας μας για να προστατεύσουμε την υγεία και την κοινωνική συνοχή. Γιατί η ύφεση το 2020 θα είναι μεγάλη».

Γνωρίζουμε ότι οι μακροχρόνια άνεργοι είναι, επίσημα με τα τελευταία διαθέσιμα στοιχεία του Φεβρουαρίου του 2020, 510.646 χιλιάδες. Ο πρωθυπουργάκης στο διάγγελμά του ανέφερε, απευθυνόμενος στην κοινωνία, την ύπαρξη 155.000 μακροχρόνια ανέργων, ενώ φαίνεται ότι οι υπόλοιποι 355.000 άνεργοι είναι ανύπαρκτοι.

Τίθεται ως εκ τούτου, το εξής ερώτημα. Γνώριζε τον πραγματικό αριθμό των μακροχρόνια ανέργων και τον απέκρυψε σκοπίμως, ή δεν τον γνώριζε; Το ερώτημα, φυσικά, είναι ρητορικό. Είναι σίγουρο, πως γνώριζε και επέλεξε σκοπίμως να αναφερθεί σε αυτή τη μερίδα των ανέργων, αποσιωπώντας συνειδητά, όχι απλώς την εξαίρεση της πλειοψηφίας, αλλά και την ίδια την ύπαρξη της.

Λίγες ώρες αργότερα εμφανίστηκε ο Άδωνις Γεωργιάδης, ο οποίος, ανέφερε ότι κάποιος, ο οποίος είναι μακροχρόνια άνεργος για 30, 40 ή 50 μήνες… εργάζεται κρυφά και για αυτό δεν θα πάρει το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ, που αποφασίστηκε λόγω κορονοϊού.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας στο Kontra news αναφορικά με το έκτακτο επίδομα των 400 ευρώ προς ανέργους, που ανακοίνωσε το απόγευμα της Δευτέρας 13 Απριλίου ο παμπόνηρος πρωθυπουργάκης και απαντώντας στην ερώτηση του δημοσιογράφου, γιατί θα το λάβουν μόνο οι 155.000 από τις 570.000 (τόσους τους ανέφερε) των μακροχρόνια ανέργων, η πρώτη απάντηση του υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων ήταν ότι ο δημοσιογράφος, που ρωτάει κάτι τέτοιο είναι… προκατειλημμένος κατά του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Στη συνέχεια απάντησε: «Το κράτος μας εν μέσω αυτής της κρίσης έλαβε τις εξής αποφάσεις. Επεξέτεινε κατά δύο μήνες την καταβολή του επιδόματος ανεργίας σε όλους τους ανέργους, που έπαιρναν το επίδομα ανεργίας και που έληγε το επίδομα τους τον Ιανουάριο, τον Φεβρουάριο, τον Μάρτιο και τον Απρίλιο. Αυτοί δηλαδή κανονικά, που σύμφωνα με τους νόμους του κράτους δεν θα ελάμβαναν άλλο επίδομα ανεργίας, πήραν δυο μήνες παράταση για να μην μείνουν μέσω κορονοϊού χωρίς χρήματα. Και έρχεται τώρα το κράτος και πηγαίνει πιο πίσω στον χρόνο, δηλαδή, Δεκέμβριο, Νοέμβριο, Σεπτέμβριο κ.λπ. έως τους μήνες που φτάνουμε στους 155.000 ανθρώπους. Γιατί θεωρούμε ότι κάποιος που είναι περισσότερο …πίσω κάπου στην πραγματικότητα εργάζεται απλά δεν το δηλώνει, όπως καταλαβαίνετε. Λέω ότι αν κάποιος είναι μακροχρόνια άνεργος 30 μήνες, 40 μήνες, 50 μήνες και δεν παίρνει κανένα επίδομα από το κράτος αλλά είναι μακροχρόνια άνεργος με κάποιο άλλο τρόπο επιβιώνει».

Με λίγα λόγια, η κυβέρνηση, όχι απλώς εξαιρεί και εξαφανίζει την ύπαρξη ανθρώπων, αλλά έρχεται και ασχημονεί με τον χειρότερο τρόπο, αποδίδοντας μάλιστα και κατηγορίες στα πιο φτωχά κομμάτια της κοινωνίας, επειδή μπορούν και επιβιώνουν!!!

«Κάποια μέρα η αυθάδειά σου θα υποσκελίσει τη χρησιμότητά σου», αναφέρει η ρήση ενός ανώνυμου στοχαστή και προσθέτουμε, ότι τότε θα φανεί πόσα απίδια βάνει ο σάκος.

Απάτσι

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: