Η ΕΛΛΕΙΨΗ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΠΙΚΡΑ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΙΑ ΦΕΡΕΙ…

«Τους μεν κενούς ασκούς η διίστησι,
τους δ’ ανοήτους το οίημα.»
Τα άδεια σακιά τα φουσκώνει ο αέρας
και τους ανόητους η έπαρση
Σωκράτης

Τί πίνεις και δεν μας δίνεις; Θα αναρωτιόταν κάποιος χρησιμοποιώντας την αργκό, αφού πρώτα είχε δει την ανάρτηση του Γρηγόρη Ψαριανού, γνωστός, επίσης, και ως Κομανέντσι του πολιτικού τόπου, καριερίστας γυρολόγος του κομματικού λεγόμενου δημοκρατικού τόξου κ.λπ. Προς ενημέρωση, τελευταία εθεάθη υποψήφιος βουλευτής ΝΔ. Ο περί ου ο λόγος τύπος, λοιπόν, έκανε την εξής ανάρτηση, που αναδημοσιεύτηκε κάνοντας το γύρο του διαδικτύου.

«Τη βγάλουμε, δεν τη βγάλουμε καθαρή, τα τινάξω, δεν τα τινάξω –ξου ξου, χτύπα ξύλο!–
Θα είμαι ευγνώμων προς αυτό το σιχαμερό ιό-μικρόβιο… Θα καθαρίσει κάπως την χώρα και τον πλανήτη από την ηλιθιότητα, τον λαϊκισμό, την συριζίαση, την συνομωσιολαγνεία, τον τζονσονοτραμπισμό, την θρησκοληψία… Ευλόγησον!».

Ο εν λόγω πολιτικός υπηρετάκος της εξουσίας, ανήκει στους πλέον εθισμένους σφογγοκωλάριους του συστήματος, δηλαδή, όπως κοινώς λέγεται, αξίωμα να ’ναι κι όπου να ναι. Αυτή η σταλινική αντίληψη, που διακατέχει το λόγο του, ίσως να οφείλεται και στην πικρία, που το ποίμνιο δεν τον εξέλεξε, καθώς όπως είναι επίσης γνωστό οι παλιές συνήθειες δεν κόβονται εύκολα. Όμως, είναι απορίας άξιο να μάς έλεγε ο τύπος π.χ. στα 8 περίπου δισεκατομμύρια ανθρώπους, πόσοι κατά τον ίδιο πρέπει να εξαλειφτούν; Ή με ποια κριτήρια κατατάσσει σε ηλίθιους και μη; Και πάει λέγοντας.

Εκεί που αρχίζει και προκαλεί γέλιο η ιστορία είναι ότι τα πρώην συντρόφια του στο Συριζα σήκωσαν θιγμένοι το γάντι και με μία ανακοίνωση του πολιτικού γραφείου απάντησαν στο δημοσίευμα με την τακτική χτυπάω το σαμάρι για να τρομάξει το γαϊδούρι.
«Την ώρα που καθημερινά συμπολίτες μας δίνουν μάχη για τη ζωή τους και όλη η αντιπολίτευση στέκεται με εποικοδομητικές προτάσεις, αρωγός στο έργο της Πολιτείας, ο υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ., Γρηγόρης Ψαριανός, ευγνωμονεί τον κοροναϊό γιατί, όπως λέει, χωρίς ίχνος ντροπής, θα καθαρίσει τη χώρα και τον πλανήτη από την ηλιθιότητα και τους ΣΥΡΙΖΑίους».

Και καταλήγει η ανακοίνωση: «Τελικά, όπως φαίνεται η αλαζονεία του κ. Μητσοτάκη πάει πακέτο με τη χυδαιότητα των στελεχών του. Το λιγότερο που θα περίμενε κανείς ήταν να έχει ήδη διαγράψει αυτόν τον οχετό ύβρεων».

Όπως διαπιστώνουμε η κατάσταση εξελίχθηκε σε ενδοοικογενειακό καβγαδάκι ζητώντας από τον νέο ιδιοκτήτη του προβάτου να αναλάβει την ευθύνη και να το διώξει από το μαντρί.

Πέραν της χιουμοριστικής διάστασης, έχουμε ένα απλό ερώτημα. Τα πρώην συντρόφια του Ψαριανού δεν αποτελούν όλα τα επιθυμούμενα από τον ίδιο προς εξαφάνιση είδη. Εν τέλει τί τους πείραξε; Η ηλιθιότητα ή οι υπό εκκαθάριση, λόγω κορωναϊού, συριζαίοι; Ή μήπως μιας και μόνο αυτά ανέφεραν στην ανακοίνωση τους, πιστεύουν ότι το ένα προϋποθέτει και το άλλο… Λέμε τώρα…

Απάτσι

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: