ΑΘΛΙΑΣ, ΠΑΡ’ ΑΘΛΙΟΥ, ΔΙ’ ΑΘΛΙΟΥ ΠΡΟΣ ΑΘΛΙΟΝ

«Ο άθλιος στέλνει άθλια επιστολή με τον Αθλία προς έναν άθλιο». (Διογένης, 410-323 π.Χ., Κυνικός φιλόσοφος)

(Ο Αθλίας ήταν απεσταλμένος του Μ. Αλέξανδρου, που παρέδωσε επιστολή του στο Διογένη)

Ο άθλιος Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας Κωστής Χατζηδάκης ανακοινώνει την πρόθεση της ΔΕΗ να προβεί σε δωρεά ύψους 5.000.000ευρω –λες και θα τα έβγαζαν από το πορτοφόλι τους– στον άθλιο Υπουργό Υγείας Βασίλη Κικίλια δια μέσω του αθλία δηλαδή τα ΜΜΕ προς τον άθλιο δηλαδή εμάς.

«Το πρωί της Δευτέρας αφίχθη, με ειδικά ναυλωμένη πτήση, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μια μεγάλη ποσότητα μέσων ατομικής προστασίας, που αποτελεί το πρώτο μέρος της δωρεάς της ΔΕΗ στο ΕΣΥ». Με τέτοιους τίτλους μας παρουσιάζουν σήμερα προς γνώση κι ενημέρωσή μας όλα σχεδόν τα μίντια του εγχώριου συστήματος και συνεχίζουν: Με χιλιάδες μάσκες και ειδικές στολές ενισχύεται το προσωπικό του ΕΣΥ που δίνει τη μάχη με τον κορωναϊό, έπειτα από δωρεά της ΔΕΗ.

Το πρωί της Δευτέρας αφίχθηκε, με ειδικά ναυλωμένη πτήση, στο αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» μια μεγάλη ποσότητα μέσων ατομικής προστασίας, που αποτελεί το πρώτο μέρος της δωρεάς της ΔΕΗ στο ΕΣΥ, συνολικού ύψους 5 εκατ. ευρώ.

Το υγειονομικό υλικό που παραλήφθηκε σήμερα, αποτελείται από 507.600 μάσκες τύπου FPP2 και 12,022 προστατευτικές στολές τύπου Tyvec.

Επίσης, στην παραλαβή παρίσταται όλη η κουστωδία για να βγουν οι ανάλογες φωτογραφίες, να πέσουν τα περιποιητικά κοπλιμέντα, να ειπωθούν οι δακρύβρεχτες ευχαριστίες και να νιώσουμε όλοι μας ρίγη συγκίνησης, περήφανοι για την εθνική προσπάθεια και περισσότερο να καταλάβουμε πόσο μεγάλα μυαλά κρατούν στα χέρια τους τις τύχες μας και πόσο τυχεροί είμαστε, που τους έχουμε.

Αν εξαιρέσουμε –καλή τη πίστη– πως τη ΔΕΗ την πληρώνουμε εμείς, για ποια δωρεά μιλάμε; Αυτοί οι άθλιοι, την περί ου ο λόγος δωρεά ανάθεμα τους, παρέλειψαν να μας πουν ότι θα τη χρεωθούμε όλοι εμείς στο λογαριασμό μας με 0.80 λεπτά.

Θα αναρωτηθεί τώρα κάποιος καλοπροαίρετος φυσικά, μα τι είναι 0.80 λεπτά του ευρώ μπροστά στο συνολικό όφελος;

Ναι, δεν είναι το χρηματικό το πρόβλημα, αλλά η κοροϊδία μες τα μούτρα μας περί δωρεάς, διότι εφ’ όσον το πληρώνω δεν το λες δωρεά. Βέβαια πολιτική είναι η τεχνική της εξαπάτησης, η συστηματική επιχείρηση διαστρέβλωσης της αλήθειας. Αλλά εκτός από άθλιοι είναι και ηλίθιοι, γιατί πιάνονται με τη γίδα στην πλάτη.

Και μιας και πιάσαμε τις παροιμίες ας κλείσουμε μ’ αυτήν: Μνημόσυνο με ξένα κόλλυβα δεν γίνεται. Αλλά μην ανησυχείτε θα σας φτιάξουμε τα δικά σας…

Απάτσι

Both comments and trackbacks are currently closed.