ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΑΣΤΕΓΟΣ, ΠΡΕΖΑΚΙ ΗΤΑΝ…

Τον τελευταίο καιρό παρατηρείται έξαρση του χαφιεδισμού, με τους α λά Robocop αστυνομικούς να συλλαμβάνουν ή να κόβουν πρόστιμα σωρηδόν.

Πριν λίγες μέρες όργανον της τάξεως ακινητοποίησε με κεφαλοκλείδωμα, ναι όπως το ακούτε, ηλικιωμένο άτομο, το οποίο επέβαινε σε τρόλεϊ και ελέγχθηκε, διότι δεν είχε μαζί του το περιβόητο χαρτί μετακίνησης και άκουσον άκουσον τόλμησε να αντιδράσει στην επιβολή προστίμου.

Στις 2 Απριλίου, στο Ρέθυμνο της Κρήτης, μεγαλούργησαν τα εκεί όργανα της τάξης και της επιβολής, που έκαναν περίπολο για να ελέγξουν, εάν τηρούνται τα μέτρα απαγόρευσης για την λεγόμενη άσκοπη κυκλοφορία.

Κατά τη διάρκεια, λοιπόν, της εν λόγω περιπολίας, τα κομάντο της ελληνικής αστυνομίας ανακάλυψαν έναν άνθρωπο να περιφέρεται «ύποπτα». Σίγουρα η …τεράστια εμπειρία τους, αλλά και το χρέος τους προς το κράτος και τον υπουργό οικονομικών, τους προίκισε με το απαιτούμενο θάρρος ν’ αντιμετωπίσουν, μια ομολογουμένως όπως θα δούμε δύσκολη αποστολή. Αφού, σε χρόνο ντε τε, κατέφτασαν οι ενισχύσεις και στήθηκε περίμετρος, τα κομάντο της αστυνομίας με κίνδυνο της ζωής τους και με  χειρουργικές κινήσεις ακριβείας κατάφεραν να συλλάβουν τον παράνομα ευρισκόμενο σε κυκλοφορία.

Κατά τον έλεγχο ταυτοποίησης των στοιχείων του, με σκοπό να του επιδοθεί η κλήση των 150 ευρώ διαπιστώθηκε ότι ο εν λόγω «παράνομος» ήταν άστεγος, άρα και ως άστεγος κατεγράφη στην κλήση. Τώρα πως γίνεται ο άστεγος να παραβίασε την καραντίνα ενώ δεν έχει σπίτι να μείνει μόνο τα «σαΐνια» που του έκοψαν το πρόστιμο μπορούν να μας εξηγήσουν.

Όμως ο νόμος είναι νόμος και δεν κάνει διακρίσεις· αυτό, λοιπόν, έγινε και σε αυτήν την περίπτωση και του επεβλήθη το ανάλογο πρόστιμο. Παρεμπιπτόντως, στο σημείο αυτό πρέπει να αναφέρουμε, πως τα συγκεκριμένα κομάντο, μεταξύ φυσικά και άλλων ομοίων τους, εκτός από την προαγωγή που θα πάρουν ως αποτέλεσμα γενναιότητας, τιμής και της ανδρείας που επέδειξαν διεκδικούν ήδη και το βραβείο του πλέον πανηλίθιου μπάτσου της χρονιάς με σοβαρές ελπίδες να κατακτήσουν αυτό το τιμητικό και βαρυσήμαντο τρόπαιο, εάν βέβαια δεν προκύψει μια σοβαρότερη υποψηφιότητα, πράγμα διόλου απίθανο. Να σας ενημερώσουμε, όμως, στο σημείο αυτό, πως η λίστα των συνυποψήφιων τους είναι ήδη μεγάλη και μεγαλώνει ακόμα περισσότερο, οπότε όπως καταλαβαίνετε είναι νωρίς ακόμα για τέτοιες προβλέψεις.

Αυτό όμως που τους δίνει θέση φαβορί, στο κυνήγι του τίτλου, είναι η δημοσιότητα που έλαβε το γεγονός, με τη φωτογραφία της κλήσης να γίνετε viral στο διαδίκτυο και τα social media,  όπου φυσικά τα σχόλια αγάπης και ευχών προς το πρόσωπό τους είναι αμέτρητα.

Υπό αυτές τις συνθήκες, της απεριόριστης αγάπης, δηλαδή, που τυγχάνουν από τον κόσμο τα ελληνικά κομάντο, αναγκάστηκε, να  παρέμβει και ο δήμος Ρεθύμνου για να πάρει λίγο από τη δόξα τους και αυτός.

«Μόλις ενημερώθηκε για την υπόθεση, ασχολήθηκε προσωπικά και ο Δήμαρχος Ρεθύμνης Γιώργης Μαρινάκης, καθώς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπήρχαν πολλά σχόλια για το τι κάνει ο Δήμος με τους αστέγους.

Τελικά και σύμφωνα με απόλυτα έγκυρες πληροφορίες, πρόκειται για τοξικοεξαρτώμενο  άτομο το οποίο έχει απασχολήσει τις αστυνομικές αρχές, ο οποίος κατά καιρούς  αναφέρει διάφορες διευθύνσεις κατοικίας.

Χθες και στην διάρκεια του ελέγχου, σύμφωνα και με αυτόπτες μάρτυρες, αρνήθηκε να δηλώσει διεύθυνση κατοικίας με αποτέλεσμα ο αστυνομικός που βεβαίωσε την παράβαση να γράψει την λέξη «άστεγος».

Τελικά μετά από σχετική ένσταση και σε ένδειξη επιείκειας, η κλήση ακυρώθηκε από την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία».

Όχι άλλη επιείκεια, δεν αντέχουμε άλλη επιείκεια…

Μετά, λοιπόν, την ενδελεχή έρευνα που έγινε διαπιστώθηκε ότι δεν είναι άστεγος, αλλά τοξικοεξαρτημένος, διότι ως γνωστόν η πλειονότητα των ουσιοεξαρτημένων διαμένει σε πολυτελείς επαύλεις και όχι στον δρόμο. Μετά και την συγκινητική μέχρι δακρύων πρωτοβουλία του δήμου σε αγαστή συνεργασία, φυσικά, με την αρμόδια αστυνομική υπηρεσία να διαγράψουν το πρόστιμο, ένα ρίγος συγκίνησης και λατρείας μας διακατέχει.

Οπότε εμείς από την μεριά μας τούς ευχόμαστε και εις ανώτερα και τους υποσχόμαστε, πως όταν το ξαναεπιτρέψουν οι συνθήκες και συναντηθούμε πάλι να είναι σίγουροι ότι δεν θα παραλείψουμε να τους εκφράσουμε όλη την αγάπη και το θαυμασμό μας, όπως άλλωστε πάντα κάνουμε.

Εις το επανιδείν.

Απάτσι

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: