Οι ψευδείς ειδήσεις στην υπηρεσία του κράτους προστάτη και στην εκμηδένιση της ατομικής και συλλογικής συνείδησης

Πρωταπριλιά! Άλλη μια μέρα που έχει χάσει το νόημά της, αφού η υποκρισία δίνει και παίρνει όλο το χρόνο, χωρίς διακοπές για λίγη αλήθεια. Τα παραπάνω ισχύουν απόλυτα στο χώρο της πολιτικής, που χέρι-χέρι με τα ελεγχόμενα ΜΜΕ και τους κομματικούς μισθωτούς παπαγάλους, φτιάχνουν κλίμα ώστε να περαστεί η εκάστοτε κομματική προπαγάνδα.

Πρόσφατα, με αφορμή πλάνα του καναλιού Open που παρουσίαζε την Νέα Παραλία Θεσσαλονίκης να σφύζει από κόσμο που έκανε περίπατο, διάφοροι δημοσιολογούντες αγανάκτησαν με την «απειθαρχία» του κόσμου. Τελικά η Νέα Παραλία έκλεισε, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων Ν. Χαρδαλιά και απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Β. Παπαγεωργίου και κατόπιν σχετικής επικοινωνίας με τον Δήμαρχο Θεσσαλονίκης Κ. Ζέρβα και τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Α. Τζιτζικώστα.

Έλα, όμως, που τα πλάνα είχαν τραβηχτεί στις 17 Μαρτίου και με τέτοιο τρόπο, ώστε ο κόσμος που περπατούσε να φαίνεται ότι ήταν συνωστισμένος. Τα άτομα περπατούσαν άλλα ήταν λες και ήταν ακίνητα (για να παραφράσουμε Παΐσιο!). Με την δημοσίευση των πλάνων, άνθρωποι που ενώ ήταν σπίτι τους βρέθηκαν απολογούμενοι από την οικογένεια τους ότι μπορούν να διακτινιστούν! Την ίδια στιγμή δημοσιεύτηκαν πλάνα που αποδεικνύουν ότι ο κόσμος στην Νέα Παραλία ήταν ελάχιστος. Για άλλη μια φορά η προπαγάνδα της κυβέρνησης και με την στήριξη όλης της αντιπολίτευσης, λειτούργησε κατασταλτικά. Τέτοιου είδους προπαγάνδα ήταν σε ισχύ πριν τις 23 Μαρτίου (με ελάχιστους που έκαναν θαλάσσια μπάνια και δήθεν μεγάλη έξοδο ετεροδημοτών κ.λπ.), όπου και αμέσως μετά επιβλήθηκε η απαγόρευση κυκλοφορίας.

Τα παραπάνω δεν είναι δική μας θεώρηση και ερμηνεία των γεγονότων, αλλά υπάρχει παραδοχή και απ’ τον Χρυσοχοΐδη: «[…]Τα στοιχεία δείχνουν ότι οι πολίτες πειθάρχησαν στη συντριπτική τους πλειονότητα. Η τηλεόραση μεγέθυνε ελάχιστες μειοψηφίες στις παραλίες και στα άλση. Καλά έκανε η τηλεόραση γιατί η πειθαρχία πρέπει να είναι απόλυτη. Οι πολίτες πειθάρχησαν και πειθαρχούν όταν αντιλαμβάνονται ότι τα προτεινόμενα είναι προς το συμφέρον τους. Είναι υποχρέωση της πολιτείας να τους κάνει να το αντιληφθούν.[…]». (Μ. Χρυσοχοΐδης στο Πρώτο Θέμα 31/03/20).

Τι μας λέει δηλαδή κατάμουτρα; Ότι τελικά οι πολίτες έχουν συλλογική ευθύνη από μόνοι τους, αλλά επειδή αυτό δεν φτάνει και η επιβολή πρέπει να είναι ολοκληρωτική και να εκπορεύεται απ’ το κράτος μέσω νόμων και καταστολής, θα χρησιμοποιηθεί και η προπαγάνδα με ψευδείς ειδήσεις, το κράτος θα καταστεί αναγκαίο μέσω της καταστολής και της θέσπισης νόμου. Τελικά το ζήτημα δεν είναι η πολυδιαφημιζόμενη συλλογική ευθύνη, αλλά η υποταγή και η εδραίωση της ψεύτικης ανάγκης για κράτος προστάτη!

Ελευθερόκοκκος

Σημείωση: Μπάτσοι που έκαναν έλεγχο σε σούπερ μάρκετ, κάτι το οποίο είναι ηλίθιο γιατί ο κόσμος πάει για συγκεκριμένο σκοπό εκεί και όχι για να διασκεδάσει, έλεγαν στον κόσμο ότι την άλλη βδομάδα θα έρθουν και άλλα μέτρα γιατί δεν γίνεται αυτό το πράγμα με τις ουρές, δείχνοντας την ουρά μόνον 5-6 ατόμων, τα οποία περίμεναν να μπουν στο κατάστημα. Επίσης εξηγούσαν στον κόσμο, ότι τρία τέταρτα είναι αρκετά για να κάνει κάποιος όλες τις δουλειές του. Την ίδια ώρα ένας τύπος που πήγε να φάει την σειρά από κάποιον άλλον στο ταμείο του σουπερ μάρκετ εξηγούσε ότι είναι αστυνομικός και ότι έχει προτεραιότητα! Σε κάποιο άλλο μέρος, ένα ζευγάρι έφαγε πρόστιμο λίγο πιο πέρα από το σπίτι του, γιατί στο αυτοκίνητο ο οδηγός είχε χειρόγραφο χαρτί ενώ η συνοδηγός όχι. Κάποιοι ξεσαλώνουν!

Αυτά και άλλα πολλά συμβαίνουν στις μέρες των μπάτσων και της καταστολής.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: