«Ο κορωναϊός δεν θα μας σταματήσει, ο στρατός είναι πιο επικίνδυνος!»

Οι Ιρακινοί δεσμεύονται να συνεχίσουν τις διαδηλώσεις παρά την εξάπλωση του ιού

Την Τρίτη 25 Φεβρουαρίου, στην πλατεία Tahrir της Βαγδάτης, εκατοντάδες διαδήλωσαν εναντίον της κυβερνητικής ελίτ του Ιράκ, παρά τις διαταγές του υπουργείου Υγείας να παραμένουν στο σπίτι. Οι διαδηλωτές φορούσαν μάσκες αερίων και στολές βιολογικού κινδύνου και δεσμεύτηκαν να συνεχίσουν τη διαρκή διαμαρτυρία τους κατά της κυβέρνησης παρά τις πέντε περιπτώσεις θανάτου κοροναϊού που αναφέρθηκαν σε ολόκληρη τη χώρα.

Αρκετοί από τους διαδηλωτές φορούσαν χειρουργικές μάσκες, ενώ στα τοπικά ΜΜΕ σε γενικές γραμμές δήλωσαν ότι η κυβέρνηση και οι πολιτοφυλακές της χρησιμοποίησαν όλους αυτούς τους μήνες των διαδηλώσεων πολλά είδη όπλων για να τους σκοτώσουν. Από τις κατασταλτικές ενέργειες του κράτους, χιλιάδες τραυματίστηκαν και εκατοντάδες σκοτώθηκαν. Με αυτό τον τρόπο οι κυβερνητικές δυνάμεις και οι πολιτοφυλακές που υποστηρίζονται από το Ιράν, είναι πιο επικίνδυνες από τον ιό.

Οι διαδηλώσεις έχουν ξεκινήσει από την 1η Οκτωβρίου και πλημμύρισαν δρόμους και πλατείες. Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονται για την εκτεταμένη διαφθορά, την κακή υποδομή και την ιρανική παρέμβαση στις εσωτερικές υποθέσεις του Ιράκ. Μέχρι στιγμής, τουλάχιστον 600 άνθρωποι σκοτώθηκαν και περισσότεροι από 25.000 τραυματίσθηκαν.

Ε.

Both comments and trackbacks are currently closed.
Αρέσει σε %d bloggers: